Hát ezt nem tudom hová írjam, de mostmár ide esett:
Megcsináltam a jogsit A korlátra, és ma voltam az okmányirodában, ahol megkérdezte az ügyintéző, hogy akarok-e motorozni máris. hát jó a b.........rosebbe ne akarnék. De hogy? Ha az igazolással még nem vezethetek, hanem csak akkor, hamár nálam van a kártyácska?
Mire az ügyintéző azt mondta, hogy önnek már van B ketegóriára érvényes vezetői engedélye, és az igazolással együtt azt felmutatva vezethetek motort.
IGAZ EZ? Nem kategóriára érvényes vezetői engedély kell nálam legyen? Vagy elég bármira jogsi, és igazolom a kategóriát az ocsmányos papírossal? Nekem ez bűzlik, de ha így van akkor szerdán a kaller fog vonattal menni a balatonra, mert én motorral megyek.
Okirathamisítás,biztosítási csalás,ha ráteszel egy 49 ccm-es plakettet akkor az már hatósági jelzés hamisítása,ez mind bűncselekmény nem szabálysértés,ami börtönt vonhat maga után+/pénzbírságok.
Mivel nem pont erre a motorra szól a biztid nagy anyagi kár okozása esetén (pl elkapsz egy 7-es BMW-t oldalról) mindent saját vagy apádék zsebéből fizethetsz,és egy ilyen kocsinál egy komolyabb kocc azért vetekszik egy lakás árával,spóroltál 100 rugót,buktál 8 millát...
Ha "jófej" a rendőr azt mondja ejnye-bejnye és akkor legközelebb elkap majd más.
Falura,gombázni,kukorica töveket számolni talán bevállalható egy DT 80,de ezt a megoldást úgy ahogy van felejtsétek el,mert orosz rulett,csak nem 6 hanem több golyós tárral!
Sziasztok!
Aki tud az igazán válaszolhatna az előző kérdésre, az embereknek nem gyakran van ideje 120 oldalt visszaolvasgatni. Aki meg így válaszol, annak bizonyosan a könyökén jön ki a dolog, szóval fél percnél nem tartanna tovább a megválaszolása .
Hellósztok!
Ha egy 125-ös motort vezetsz, rendszám meg minden nélkül tehát smkp-ként ugye smkp-s biztivel, B-s joggsival és megállít a rendőr mi lehet a legrosszabb?Gondolom KPM.Akkor kb mennyi és milyen büntetés?Vagy ha nem viszed be a KPM-hez?
Előre is kössz!
Ha a motorral minden rendben, akkor jogosítvány nélküli vezetés!
Azt hiszem 100.000 és eltíltás, de nem tudom mennyi időre.
Thebear, egészítsd ki pontosan!
dehogy ad le lövést a yard....
az lenne az utolsó lövése
ez nem amerika, szegénykéknek lassan semmihez sem lesz joguk
ha futsz előtte a szajréval akkor sem használhatja......
ilyen jó törvényeink vannak
Teljesen igazad van. Nem az enyém,kollágám szerzeménye hangja vmi szőrnyű.Diesel kéthengeres, röpsúlyos ollan mint a robeszoké és irányváltós előre-hátra.Mesélte bejött a városba, állt a pirosnál és kiröhögték milyen szerkezet.Azóta másik kocsival jön be vidékről.
bazd multkor láttam egy ijet!csak mondom jajjj jajjjjj miafaszz jajjj!nem függött ösze a hang a látvánnyal!hátt.........biztos jó is meg rossz is.......
Olyan két-, három- vagy négykerekű jármű, amelyet 50 cm3-t meg nem haladó lökettérfogatú belső égésű motor vagy legfeljebb 4 kW teljesítményű egyéb motor hajt, tervezési végsebessége a 45 km/óránál nem nagyobb és saját tömege legfeljebb 350 kg.
Jogi forrás: /1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet I. számú függelék, II. A közúti járművekkel kapcsolatos fogalmak
Hatályos: 1976. január 1.
Segédautó vagy dodzsemszőkevény megfelelő.
Valóban smkp jogsival vezethető szintén smkp biztosítást kell rá kötni és személyt nem vihetsz vele.Mivel smkp kategóriába tartozik.
De van más nevű kisautó ami 600 pár ccm és erre már nem érvényes a smkp kat.Ezt rsz-tatni kell bla-bla-bla
Kedden engem is le akkartak állitani , már távolrol halloták h jövök csak aztán mikor megláttam öket gyorsan lelasitottam, így vissza lépet az utrol a rendőr és tovább engedet mert éppen igazoltattak egy autost!
Gratula a jogsihoz
Megcsináltam a jogsit A korlátra, és ma voltam az okmányirodában, ahol megkérdezte az ügyintéző, hogy akarok-e motorozni máris. hát jó a b.........rosebbe ne akarnék. De hogy? Ha az igazolással még nem vezethetek, hanem csak akkor, hamár nálam van a kártyácska?
Mire az ügyintéző azt mondta, hogy önnek már van B ketegóriára érvényes vezetői engedélye, és az igazolással együtt azt felmutatva vezethetek motort.
IGAZ EZ? Nem kategóriára érvényes vezetői engedély kell nálam legyen? Vagy elég bármira jogsi, és igazolom a kategóriát az ocsmányos papírossal? Nekem ez bűzlik, de ha így van akkor szerdán a kaller fog vonattal menni a balatonra, mert én motorral megyek.
Mivel nem pont erre a motorra szól a biztid nagy anyagi kár okozása esetén (pl elkapsz egy 7-es BMW-t oldalról) mindent saját vagy apádék zsebéből fizethetsz,és egy ilyen kocsinál egy komolyabb kocc azért vetekszik egy lakás árával,spóroltál 100 rugót,buktál 8 millát...
Ha "jófej" a rendőr azt mondja ejnye-bejnye és akkor legközelebb elkap majd más.
Falura,gombázni,kukorica töveket számolni talán bevállalható egy DT 80,de ezt a megoldást úgy ahogy van felejtsétek el,mert orosz rulett,csak nem 6 hanem több golyós tárral!
Aki tud az igazán válaszolhatna az előző kérdésre, az embereknek nem gyakran van ideje 120 oldalt visszaolvasgatni. Aki meg így válaszol, annak bizonyosan a könyökén jön ki a dolog, szóval fél percnél nem tartanna tovább a megválaszolása .
Ha egy 125-ös motort vezetsz, rendszám meg minden nélkül tehát smkp-ként ugye smkp-s biztivel, B-s joggsival és megállít a rendőr mi lehet a legrosszabb?Gondolom KPM.Akkor kb mennyi és milyen büntetés?Vagy ha nem viszed be a KPM-hez?
Előre is kössz!
Más!
Azt hiszem 100.000 és eltíltás, de nem tudom mennyi időre.
Thebear, egészítsd ki pontosan!
az lenne az utolsó lövése
ez nem amerika, szegénykéknek lassan semmihez sem lesz joguk
ha futsz előtte a szajréval akkor sem használhatja......
ilyen jó törvényeink vannak
Igaz nem a 180cm felettieknek tervezték.
Előbb lemaradt a kép
hallod mit csinált a bátyjád azzal a derbivel ha szabad kérdezni?
Jogi forrás: /1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet I. számú függelék, II. A közúti járművekkel kapcsolatos fogalmak
Hatályos: 1976. január 1.
www.magyarorszag.hu-n ez van fent
Valóban smkp jogsival vezethető szintén smkp biztosítást kell rá kötni és személyt nem vihetsz vele.Mivel smkp kategóriába tartozik.
De van más nevű kisautó ami 600 pár ccm és erre már nem érvényes a smkp kat.Ezt rsz-tatni kell bla-bla-bla