Ha van rendszáma csak müszaki+bizti kell az nem nagy összeg ám,amugy ha összefutnak a számok a biztositóban(50ccm-de 125ccm ként szerepelt már)az gáz.Sokkal 1x üb(nem feltünö) rendszámosan járkálni mint 50esként bujkálni(+okirat hamisitás..)...szerintem...
Az unokatesóm is elkaptál egyszer a 150-es 4ütemű keeway endurojával ,kötelezték a KPM vizsgára ő meg eladta ,mert az egyik rendőr ismerőse ezt mondta neki. Mit szóltok hozzá?
De van egy kis baj is!Ez a motor egy Gilera KZ 125. Forgalomban van nincs rajta műszaki,a nevemen van egyébként biztosítás is kismotorként van rajta csak. Szal a forgalomba helyeztetését már megspóroltam Nem tudja valahogy beazonosítattni ? mert nincs rajta rendszám a többbi papírt meg meghamisítjottuk.
Engem 10-15 sör igazoltattak másfél év alatt, volt akinek nemtetszett, de sose szoltak semmit. 50es azt csá. Van benne szám is, te nemtudod hogy hol ha akarja keresse meg. Mond neki nuygodtan. Amugy nekem is csak 50es jogsim van.
Hát ha elismered hogy 125ös akkor számolj körülbelük egy 100- 150 ezres kirohanással. Kapásbol. Viszont ismerősünket lefényképezték 170el. MEgállították. 160/50es a motor. Jelenleg 300 ezernél tart a vizsgálatokkal és még nincs eldöntve semmi jogi szempontbol. Jótanyács: Ha bemér a trafi, ahogy lehetőséged van ne állj meg, és igazoltatásnál el ne ismerd véletlen se.AMugy az rs-en kicsit látszik.
Sziasztok! Én csak annyit szeretnék kérdezni ,hogy mi van akkor ha elkap a rendőr h a moci 125-ös(50-es papírral)? ? Én állítom egy jó darabig h ez bezony 50-es! Vagy ha a renőr állítja h 125-ös haggyam magam h na jó hát ez tényleg 125-ös! Vagy mit mondjak? Segítsetek ebben nekem! Köszi előre is! Olcsó benzint és balesetmentes közlekedést!
Még tök új vagyok itt, meg egyáltalán a motoros társadalomban, ezért lenne egy két kérdésem. 2 napja vagyok tulajdonosa egy rs125-nek ezzel kapcsolatban vannak gondjaim:
A helyzet az hogy még nincs A-s jogsim csak B-s ezért a motort 50-es ként vettem, 50-es van az adásvételiben . Tanuló motornak vettem, gondoltam amíg elkezdem a jogsit gyakorolgatok vele. Nézegetem a paripát, dehát marha nagy. Mennyire szokták benyelni ezt az okosságot a rendőrök. Piszkálják egyáltalán az embert ha nem 160-al közlekedik? Ha bukta van milyen büntetésre kell számítani? Csak lové, vagy komolyabb is lehet?
A motort egyébként némtországból hozták be, valamikor 2004 körül. A német papírjai megvannak, de itthon nem lett forgalomba helyezve. Ilyenkor még forgalomba lehet helyeztetni? Ha igen mi kell hozzá, hogyan működik ez?
Fogalmam sincs,csak egy kínai robogós esetről hallottam: sima ellenőrzés,kiderült,bevitették furgonnal kpm-be 30 ezer bünti + még a szállítás díja meg volt még vmi...de azért ez sem kevés,hát meg ugye "legalizálni" kellett(rendszám,stb) de azt is csak akkor tudod,ha van papírja. És ez még a legjobb eset
és ha megállít.kiderül hogy 125 ös, nekem 50 es jogsim van, van kötelező biztosítás a mocin ,nem vagyok ittas meg semmi szal télleg csak köbcenti miat kap el akkor mennyit kaphatok max. és átlagba nagyából mennyit szoktak kapni ha tudod?
Necces és épp ezért nem éri meg kockáztatni,mert nézzük a legrosszabb esetet: belemész egy S600-ba, mindjárt ott van egy ilyen kocsinál a milliós nagyságrendű kár. A biztosító beint,mert csaltál a biztosítással,a rendőr megbüntet,a jog szerint okiratot hamisítottál és még nem rendezted az okozott kárt. Ez tényleg a legrosszabb eset,de,ha ő üt el akkor is elővesznek mint az ittas vezetőt,mert nem volt műszaki, jogsi, biztosítás. Ezt gondold át sztem!
köszi!csak én az a baj hogy átlag rendőrrel még nem nagyon találkoztam!vagy síkgyökér volt a motorokhoz(haver bemesélte neki hogy az rsv mille az 250 es)!vagy a leg lenyomozhatatlanabb 125 ös kínai robeszra megmondta hogy 125 ös!szal necces a dolog!
Igaza van chevy-nek,neked meg abban,hogy azért lehetett volna burkoltabban. De nem kellene az összes rendőrt szellemi sérültnek titulálni. Egy teljesen átlag ember is beírja keresőbe,h MITO erre kijön 125 cc meg megjegyzem a formáját és már tudok annyit,h megbüntesselek érte,vagy csak egyszerűen azt mondjam "Irány a KPM!"
te kezdtél el először ugatni!normálisan is lehetett volna de te írtál bunkón hozzá bazdmeg!nem rendeztem le magamba csak inkább az igen válasz felé hajlok!de ha sokan mongyák hogy nem meg hogy mér ne akkor nem veszem meg az 125 östí!ennyi!
Te gyökér ezt te irtad "eléggé balfaszok az itteni zsekák(monnyuk hol nem?)!szerintetek megérné bevállani az 125/50-t?szerintem igen!"Te már lezsiroztad magadban mert te okos vagy...otthon a szüleiddel beszélj igy te köcsög BUZI És részemröl ennyi....
meg egyáltalán ki mondta hogy majd én megmutatom!egyszerűen megkérdeztem a véleményeteket és azt hittem normálisan is tudtok válaszolni!van akinek sikerült értelmesen van akinek nem (pl:TE)!
mennyi lehet most egy műszaki reá?