Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Üdv. 2006. Augusztusában vettem egy 94 es kiadású 125/50-es Yamaha Dt 125-R tipusú motort. Ha valaki tud információkat adni a jelenlegi (50es) rendszámoztatásról azt megköszönném.
szerintem nincs igazad,
tutibizonyos hogy sok lopott motor van, ez tény
de egy új motor (125ccm) regadója 150 ezer utánna műszaki, papirok stb
tudom jól mert sokat nézelődtem ez ügyben
amit kint megveszel arra jön még rá 200ezer
tehát csak a rendszámos a "drágább"
bosszantó dolog, hogy egy behozott motorra ennyit rátesznek, de amit a szalonban veszel ennyivel drágább az is
Természetesen "hobbycélra" lett meghírdetve a lopott gép is.Te meg magyarázhatsz a yardnak,hogy nem te loptad.
Rosszul látod.Az illegális rendszám nélküli motor kerűl a LEGÁLIS felébe.És nem fordítva.
De ezzel az erővel vegyél lopottat,az még olcsóbb.Csak nekem járt úgy ismerős,hogy ment a motorral,egyszercsak satufékez előtte a egy autó.
Lecibálják a motorról,és kiderűl:pár napja lopták el ,csak a gazdi felismerte.
NO COMMENT.
persze... nézz körbe ami rendszámos az sokkal több lé
sokáig azt akartam venni, de amin volt rendszám majd duplája volt
jogsim van bármire az nem akadály, de évi 1-2 ezer km miatt nem adok ki a rendszámért annyit,
sőt az átiratás, biztosítás forgalmi, tk., is lenne még min 50ezer
tehát a mocc 150e rendszám 100e papirok 50e
tényleg jó dolog
Horvátországban(hogy ne a nyugattal jöjjek) meg a legszutykosabb Tomos moped is rendszámos
Üdv! Ahhoz szeretnék hozzászólni, hogy állítólag az 50-es moccókra is rendszámot akarnak !

Szóval...és mégis hogy gondolják ezt szerintetek? Majd a 70 éves karakószörcsögön lakó Pista bácsi fogja és bekurblizza a 25 éves Babettáját, ráűl és bemegy pl. a megyeszékhelyéhez legközelebb lévő "50ccm-es-hengerűrtartalom-mérő-és-rendszámot-adó-ellenőrző-p
ont--hoz" ? Mert ugyebár nemcsak a robogók vagy endurókkal kell erre a "helyre" elmenni! Szóval ezt nem értem én, hogy hogy is akarják ezt megcsinálni.....amúgy hallottam én is hogy "2008-ra 100% hogy lesz rendszám az 50-eseken is"....de szerintem (és remélem is....) erre még jópár évig nem kerül sor!
És miért kell mindenáron kinről behozott gép?
Hidd el,lehet kapni itthon is jó áron.
hmmmm
azért azt az oldalát is nézzük, hogy egy külföldről behozott 125ös gép első forgalomba helyezése(itthon)
100-150 ezer ft (kortól függően) és sok utánnajárás
szerintem 80% motoron ezért nincs műszaki

a másik: ha akarnád akkor sem tudod leműszakiztatni, ha nincs meg a külföldi papírjai
Eza baj ezzel az országgal:itt mindenki csak a kibúvókat keresi,csalni-hazudni-átverni
Nem fordúlt még meg a fejetekben(kinek nem inge...),hogy le lehet tenni a jogsit és hogy lehet venni LEGÁLIS rendszámos motort is?
Nekem sikerűlt,próbáljátok ki
engedéLY!

Amúgy meg nem biztos,hogy jó lenne,ha motorra ülhetne Józsi papa aki hétvégente minket akar megölni 60-as tempóval szódásüveg alja szemüveggel két kézzel markolva a metálzöld, tízéves, 3000km-t futott Susuki Sitt kormányát... Hát fassetudja.
engem már nem érint ez a kérdés.....
mivel az EU tagja vagyunk remélem hogy amikor valutát cserélünk addigra engedéjezik hogy 125-ös mocit is vezethessünk csak addigra már 80 éves leszek :S
én is az EU szabályt tartom jónak, 125-ig elég a B jogsi. De ez itt Abszurdisztán, nem az EU.
gratula. Okirathamisítás, 1-3 év.
Sziasztok!
Vállalom 125-ös mocik,"50-essé"tételéhez szükséges dolgok legyártását!Adat táblácska a villanyakra,domború "49ccm"jel a blokkra.Hamarossan teszek fel mintákat!
sajnos jah :S
de azért abban remélem egyetértesz hogy azért az szivatás hogy 50-es mocikat lehet csak vezetni mert letolnak a kocsisok meg mindig huzod neki a gázt hogy menjen már meg midnen de az meg szunyog hangon erőlködik...
jah jah értem én, egyet is értek ezzel ha még szivok is rajta...
kevesebb lenne a motor lopás meg könyebben azonositható, viszont a rendőrök akkor már tényleg nem fogják tudni melyik motor 50 és 125-ös :)
levsezem egy totálkáros futurának a rendszámát és felrakom az enyémre és ennyi :)
engem elütöttek, miközben szabályosan előztem. Ha nem tudsz a helyszínről elmenni, és rendőri helyszínelés van, szakértői vizsgálattal, akkor baszhatod. Mert akkor a motort megnézi ám olyan, aki ért hozzá....
hát én nem megyek bele kocsikba meg példa se volt rá :D
és nem is a gyorshajtás miatt van benne 160-as hengerszett.
igy vettem és niormálisan megyek vele városon belül tartom a kocsisokkal a forgalmat, városon kivül pedig normálisan 90-100 között.
igy is leelőznek az autok ha meg ütközök az nem azon fog mulni hogy hány ccm-es a moci mert nem a gyorshajtása miatt ütköztem
a faszért kell 160-as mocival rendszám, vizsga, kötelező nélkül járni. Ha belemégy egy kocsiba agyonbüntetnek érte.
én most láttam a törvénytervezetet, a quadok miatt akarják. Minden rendszámos lesz, kivéve a bicikliket. És ugye vizsgakor eredetvizga.....szeptemberben megy parlament elé.
másoktol is hallotam de már 15 éve....

utoljára rendszerváltáskor változtattak a motoros szabályokon és nyugi nem most fognak hozzá nyulni :)

pl. lakott területen kivül csak 40-el lehet menni, a mai 50-es motorok is elérik a 100-at ugyhogy már lassan ideje lenne a sebesség korlátozást növelni :D

de már 2 éve és járta ez a hir a netet...

nyugi :)
hali

sztem nem annyira, csak ugye kell rajta változtatni egy két dolgot de amugy nem feltétlenül...
hallok visszajelzéseket és egyáltalán nem ugy esik le nekem hogy a rendőrök nagyon tizstába lennének hogy melyik moci 50-es és 125-ös...
100bol sztem 5 rendőr tudja biztosra (veszprémben 1) hogy mi a téma, de ha jofej vagy vele nem fog szivatni csak ha tul gyorsan mész...

tapasztalatom hogy kocsik mögött mennyél és akkor elösször a kocsist intik le téged meg nem tudnak.
nekem is 160 ccm-es mocim van és eddig 2x állitott meg rendőr és egyáltalán nem szivattak...
1: nem lopott
2:nyáron lelesz vizsgáztatva