Ha egy 30 éves vesz magának egy 125/50est, és városba 150es átlaggal végigmegy, attol ugyanolyan hibás mint egy kezdő ha egyszerűen hülye. Lásd nagyon jó példa a mecsekben a srác fogadásbol megölt egy vétlen embert, és később p is belehalt.
Ittvagyok pl én, 14 voltam mikor emgkaptam a Dt-t. JElenleg 13 ezer kmet mentem vele kicsivel több mint egy év alatt. Szeged belvárosában lakom, tehát azt se mondhatnánk hogy falun. ez a 13 ezer km alatt nem okoztam balesetet, föleg nem gyereket ütöttem el, és ezt szeretném is tartani. A motor nem korhatár hanem inkább személyiiség függő szerintem.
hát 16éves kortól is csak ,max 15lovas gépet vezethet.Ami sztem épp elég... az ilyen rs,af-1, mito azok nem éppen mondhatók 15lóerőseknek, tehát azokat 18éves kor után vezethetnék csak...
én nem kedvelem az iylen 125/50es motorokat, bár az is igaz hogy nem az emberek hibája h így használják őket, hanem szar a rendszer
nem ezt mondtam... 16éves kortól így is úgyis vezethet ilyen gépet nem azon kell szörnyűlködni hogy 14évesen ül ilyenre mert nem sokat találsz szerintem de javíts ki ha tévedek.
Németországban a 125ccm-s motorok le vannak tiltva 90km/h-nál. Pedig ott rendes utak vannak,meg van jogsija sztem minden fiatal srácnak aki motorra ül...
szerintem 16évesen az A1 (max 15Le, 125ccm) nem sok, azzal nem fog 150nel menni a Mecsekben
a rendes országokban B-s jogsival is lehet vezetni 125ccm-s motort, csak ugye ahhoz kell egy megfelelő mentális fejlettségi szint...ami itt még nincs meg .... amúgy szerintem ilyen minőségű utak mellett nemigen lehet bezsélni biztonságos közlekedésről...
Nem tudom megváltozna-e valakinek a véleménye ha egy ilyen 125/50 jogsi nélküli motoros csapná el valakinek a gyerekét, vagy valakinek a gyereke halna meg mert engedte megvenni, és hagyta hogy járjon a motorral. Ha én karamboloznék egy illyennel hát kapna nem keveset, még azt is bizonygathatná, hogy nem 125-ös... 14-éves kortól már le lehet tenni az smkp jogsit szerintem értelmetlen lenne, hogy egy ilyen kisgyerek felüljön egy 125-ös gépre. Még a 16-17-es korhatár is kicsi. Nincs észen olyan korban az ember, bárki bármit mond (nagy ritka a kivétel, persze én sem voltam az).
Én mikor mondtam hogy nincs különbség? Amugy emg van jogsim csak nem A1-re. Ha 30 körül le lehetne vizsgáztatni 10böl én lennék a 4. aki bevinné. Amugy jövő ilyenkorra meglesz a A1 jogsim, onnantol én se járok csak rendszámossal. De ameddig nincs meg addig nem fogok 50esre ülni.
hááát
100 pénzt rá is szánnék hogy legyen rendszám a 80/50es gépemen
de sajna esély nincs rá, hogy sikerüljön, nincs meg a külföldi papírja
nem tudom miért nem lehet anélkül vizsgáztatni....
rendőrség megnézi nem lopott-e, ha nincs róla semmi terhelő, illetékek befizetése után mehetne is műszakira
szerintem 10ből minimum3 el is vinné egyből, ha ez ilyen egyszerű lenne
Magyarország az nem nyugat. Németországba dyno padon mérik az 50eseket és ha meghaladja az előírt teljesítményt akkor vége. Akkor hogy is van ez? Azt mondod nincs különbség egy 125-ös rs között meg egy 50es rs között? Ne viccelj. Most nem 125-ös 4t-s robogóra gondolok. Szerintem meg ne vezessen senki akinek nincs jogsija.
Azért ezt nem a kamionokra írtam. Egyértelmű hogy minden kategoriának kell vezetői engedély, nem vitatom, de amikor azért büntet meg a köcsög hogy most 125 vagy 50. Ott azért nem akkora a tét. Mellesleg ha valakinek épen nincsen pénze fenntartani egy rendszámost az mért ne vegyen%50es motort. Amugy kimész bármelyik eu-s országba, Sima B-s jogsial vezethetsz 125ös motort. Csa nekünk ne legyen jó. Ez a szégyen ebbe magyar rendszerbe. Sőt ha azt vesszük kint nem is baszogatják az embert. Nics ilyen hogy mész és levillant vagy épp az út szélén áll és lehív mert sérti a személyi normákat. Ha balesetet csinálsz átnéznek mindent, emg is büntetnek de egyébként nem igazoltathatna ha nincs indok. Ebböl volt vita is.
Én ezt nem így látom vannak szabályok amit illő betartani. Szerintem a jogosítvány ilyen. ( a sebesség határtól eltekintek) Még jó hogy nem lehet mindent mert nagyon sok gyereket kellene levakarni a kamion elejéről mert 2 dimenziós lett. Ez azért nem úgy működik , hogy kamionozni szeretnél és beülsz és vezetsz. Kell jogsi. Gondolkodjatok már. Ha zsaru lennék én is büntetnék. Ha nincsenek szabályok akkor káosz lesz. Hova tart az ország emberek? Ti is azt nézitek hol lehet lopni, csalni, hazudni mint a nagykutyáink? Hát én nem akarok ilyen lenni. Jobb becsületesen, de legalább nyugodtan alszok, és motorozok.
HÁT figy úgy van hogy oalszból lett behozva még annak ideén 2 gazdája volt az első olasz a 2. magyar szóval akor tuti a magyar kezdte így használni?szerintem legalábbis
én nem kedvelem az iylen 125/50es motorokat, bár az is igaz hogy nem az emberek hibája h így használják őket, hanem szar a rendszer
Ha túlélné biztos emelné a sebesség limitet az 50-eseknél.
de akkor is én tartom magam a 90hez és 50hez , máskülönben letolnak a kocsik meg dudálnak össze vissza...
a rendes országokban B-s jogsival is lehet vezetni 125ccm-s motort, csak ugye ahhoz kell egy megfelelő mentális fejlettségi szint...ami itt még nincs meg .... amúgy szerintem ilyen minőségű utak mellett nemigen lehet bezsélni biztonságos közlekedésről...
100 pénzt rá is szánnék hogy legyen rendszám a 80/50es gépemen
de sajna esély nincs rá, hogy sikerüljön, nincs meg a külföldi papírja
nem tudom miért nem lehet anélkül vizsgáztatni....
rendőrség megnézi nem lopott-e, ha nincs róla semmi terhelő, illetékek befizetése után mehetne is műszakira
szerintem 10ből minimum3 el is vinné egyből, ha ez ilyen egyszerű lenne
Aki motort akar használni az fizesse, meg a rendszámot, meg az adókat.
Ne én fizessek helyette is.