Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

nem ez az, amit komolyan vesznek, hanem a ccm-et, szerintem.
Visszaolvastam. Az egy abszolut baromság hogy elveszik a motort ha nem viszed be. Max nem vehet részt közúton amig le nem vizsgáztatod. Kocsit se veszik el ha lejár a forgalmi. AMugy meg akik majd mérik azok is emberböl vannak. Mire a töbezer simson babetta romett meg"kismotor" betutyog nemfognak végig melettükállni és nézni hogy igaz e. Kis pénz a zsebbe, pár 10000res és adnak rá vizsgát tuti. Főleg ha van egy kis ismerettség;)
csak mind többre van tervezve mint 45km/h.....

Segédmotoros kerékpár az olyan két-, három- vagy négykerekű jármű, amelyet 50 cm3-t meg nem haladó lökettérfogatú belső égésű motor vagy legfeljebb 4 kW teljesítményű egyéb motor hajt, tervezési végsebessége a 45 km/óránál nem nagyobb és saját tömege legfeljebb 350 kg.
Remélem nem lesz gond Köszi a biztatást
Szinte az összes ma kapható 50-es robogó! Alig van már olyan ami túllépné a 4kW-ot (ez az EU norma).
egy biztos, ha tényleg segédmotor ellenőrzés lesz, akkor nem sok mocc lesz megfelelő a segédmotor kitételnek...
babetta, romet, riga,... mi férhet ebbe bele még?
mert a simson sem férne már bele
Jó régóta húzódik! Figyelj oda nehogy megszivasson a vizsgabiztos (30-as zóna,megállni tilos, fordulj meg balra egy íven - a behajtani tilosnál meg egyebek) aztán nem lehet baj. Hajrá!
Szia Matska!Szerdán lesz a forgalmi vizsgám, eddig ment minden elsöre remélem ez is fog Már nagyon várom!A gépemet is rendbetettem ugyhogy nem birok már magammal
Ez van. Én is ki tudtam köhögni a jogsit tíz havi részletre akkor más is. Motorra is mindíg tellett bár párszáz kocsmázást meg mulatást kihagytam miatta, de nyugodtan húzom a gázt közúton és tudom, hogy megbűntetni max gyorshajtásért fognak. Pont,csekk, ez van. Viszont nem fosok minden keresztutcánál, hogy hol integetnek a yardok.
Akarom mondani:KIMONDTAD A LÉNYEGET
Azt hiszem kimontad a lényegett
utáljatok, de szerintem jót fog tenni a robogós vezetési morálnak, ha lesz rendszám. Már csak azt kéne megoldani, hogy ne csak akkor büntethesssenek, ha el is kapnak. Mondom ezt robogósként és nagymotorosként.
Ja és így már a neveden is van. Sok? Akkor nem kell motorozni vagy nem kell sírni ha elkapnak a yardok mert nekik van igazuk.
Úgy állítod, mintha fogalmad lenne róla! Pedig elsaccoltad rendesen! Az új 0km-es 125-ös regadója 95000Ft. Egy 10 éves Mito EVO-é (nem szar gép, nem is öreg) már csak 28500! Erre jön még kb 35000 Ft meg a kötelező bizt. meg ugye a motor ára. Nem olyan horror az!
a motorszám számít. Meg a katalógus. A Simsont meg nem basztatja már régóta senki.
És olyankor mi van, ha pl nem olyan rég tűnt fel, hogy a simsonomon a motorszám ugyan megvan, de a vázon lévő adattábla meg sincs. Persze így a cm50 sincs beleütve. Biztosítás kötéskor csak egy olyan számot kértek ami szerepel a motoron. Lehetett motor vagy "alváz" szám is. Nem volt kötelező mind a kettő. A rendőr sem nézte még soha. Ilyen esetben ezt a motort is el lehet majd dobni ha kötelező lesz a rendszám? Kicsit dúrva sztem. Bár Magyarországon vagyunk.
Teljesen igazad van,bár mindenki így gondolkodna.
lesz kb. egy év türelmi idő. Be kell menni, a motort átnézik, az eredtvizsgát, sorozatszámokat egyeztetik az adatbázisokkal. Aztán kap egy rendszámot, forgalmit, műszakit. Kb. 15 pénz lesz járművenként.
Ha a türelmi idő lejárt, jön az elkobzás. A szabálysértési törvény alapján, amivel a szabálysértést elkövetik elkobozható.
2008. január 1 a tervek szerint a kezdőidőpont.
Ja egyébként eladó a 125-ös rendszámos motorom ha valakit érdekel írjon, képek az adatlapomon.
Szia robogo2! Látom faszán ki van töltve az adatlapod(na nem mintha anélkül nem lehetne megtalálni ip cím ilyenek...), remélem van a rendőrségen néhány ilyen fórumokat böngésző egyén és figyelik az ilyeneket mint te és ha tényleg csinálsz valami "okosságot" akkor jól bevágnak a sittre. Ha valaki motorozni akar akkor tegye azt legálisan jogsival meg rendszámos 125-ös motorral vagy vegyen 50-est amíg lesz elég pénze. Érdekes nekem is tellett rá pedig középsuliba jártam csakhát gyűjtögettem azt csak összejött, és így legalább tudom hogy amin megyek az nem lopott vagy összerakott akármi. Bocs hogy ilyen hosszú lett...
Nos tud valaki bármit a rendszámozás időpontjáról vagy hogy miként fog zajlani?
amugy meg mindenféle fasz eu-s szabályt bevezetnek de azt miért nem ami engedné hogy 125ccm-et lehessen vezetni B-s jogsival
hát minden autóra köztelező a rendszám 50es mocikra idáig (kopp kopp kopp) még nem
és a büntetést meg amugy sem tudnád sztem elkerülni nem olyan könnyü meglépni egy 125ös géppel sztem
Igen,de vannak bizonyos szabályok.A regadó sok,de ez nem jó kifogás.Sokan azért járnak rendszám nélkűl,hogy ne lehesen beazonosítani őket(gyorshajtás,nincs jogsi)
És azért a rendszám nem pár éves dolog,ezzel az erővel járhatnál autóval is rendszám nélkűl.
érdekes nem adtál meg magadrol semmien infót pedig megnéztem volna a korod, igen ha van elég pénzed megveszed legálisan de mondjuk ha nem vagy olyan jo helyzetben vagy nem rakják alád a mocit akkor igy "nem tudom kiprobálni" a legális rendszámos mocit, szerintem a nagytöbbség sem azért veszi illegálisan mert fasza törvényt szegni és rettegni mikor csipnek el hanem nincs rá keret, vagy tanulómotornak használják aztán meg ha nagyobbat vesznek nem erre akarnak költeni több pénzt
szerintem....