Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

hát ezt nem mondhatom el hogy nálunk csak 4 nem is az a baj csak az összes járőr aki kint van büdös 'kocsog' . Azokat teszik ki akik elvégeztek 1 sulit aztán pá , de nem árulok el sokat hogy Szexárdon a rendőrsuli kb. a 2-3 . legszarabb iskola. Innen képzik őket . Ezért tartunk ott ahol tartunk . Nah mindegy júliustól költözök svájcba
4 éve motorozok és még csak 2éve van jogsim, de még rendőr nem igazoltatott. Egyszer beszéltem rendőrrel mikor a robogóból elfogyott a benzin és toltam megkérdezte, hogy mi a gond, pedig van vagy 4rendőr a kisvárosunkban. Egyik haver egyszer úgy bukott le, hogy leállt a motor levette a bukót és úgy tolta be és pont jött a rendőrbácsi, de jó fej volt mert csak le engedte a kereket és haza kellett tolnia.
engem eddig 1szer igazoltattak :P kopp-kopp
Nálunk sok az igazoltatás és rengeteg a rendőr!
Kb hetente fogtak meg a derbivel!
Vadásznak a motorosokra!
Ki se lehet őket kerülni mert ha meglátnak már fel is b.ssz.k a villogót és mennek utánad, független hogy robogós vagy akárki!
Szal nem velük van a baj, mert ha minden rendben nem kell félni, de azért milyen már úgy motorozni, hogy minden utcába be kell kukukcskálni?!
Türelmesen megcsinálom a jogsit és utána nyugodtan veszek xt-t
De azért érdekelne, hogy honnan hozzák olyan olcsón őket!
Helló!ha tudod légysz ad már meg annak a csávónak a tel számát aki neked hozzabe az XT!előre is kösssz!
én is gurultam vele rendszám nélkül az elején .. nem fogtak meg

Monoron vettem az előző motoromat!
Az nem drága csak kérdés, hogy adnak-e rendszámot!
Honnan hordják be őket?
Én itt monoron 1 emberrel beszéltem aki ezzel foglalkozik.én 280-300körüli árért kértem tőlle egy XT 125X-et kékbe és monta, hogy hoz vámolva midnen papírral csak a forgalomba helyezés maceráns meg 100körül van
Én is gondoltam rá hogy jogsi előtt megveszem de ha megfognak...
Nem éri meg!
Hol árulnak kintről hozott xt-t?
Nekem nicns meg a jogsi
nem is lesz idén már biztos
motor nem jogsival megy. csak azért akarom megvenni idén,. hogy jövőnyáron mikro meglesz a jogsi lehessen nyomulni
meg itt van terep rendesen
De nézezőgy olyan helyen is ahol kintről hoznak be motorokat
Én is így vagyok ezzel!
Mindenki motorozik, én meg nézegethetem minden nap 2x a használtmotor hirdetéseket!
Addig nem akarok venni még nincs meg a jogsim ( A )!
Remélem mire odakerülök, lessz xt eladó, mert most nem túl nagy a felhozatal!
szerintem, motorozunk amíg élünk bár lehet magyarországon ez nem túl sokáig fog tartani
Mi van emberek ki halt a fórum?
Igaz nekem még nincs meg az XT-m, de minden nap elnézek a fórumba csa k2 napja semmi nem változott
vagy hogy most én eladtam a motort mindenki motorozik csak én nem?
jobban néz ki hány ccm ?
uj gép... de xt!
Üdv!

Nekem is fel van emelve a hátulja, simán felment, bár a láncom már nyúlt. A tied új?
(Nyomkodhatod össze a rugóstagot, de attól feszül a lánc, nem pedig lazul.)

Üdv,
2N
Köszi!

Hát ez nem jó hír. Remélem ennyit nem szívok majd vele. A betét- és a tárcsacsere miatt nem kellett volna elengedni a nyomást. Én is cseréltem betétet hátul már.

Én csak a folyadékot akarom lecserélni, mert már több mint 3 éves a gép. (2 évente szokás cserélni.) És ha már cserélem akkor 5.1-et rakok bele.

Lassan a gyertyát is cserélni kell. (Még semmi baja.) Van valakinek tapaszalata iridiumos, és/vagy többpólusú gyertyával?

Üdv,
2N
Nekem az hogy simán ráment és még bőven lehetne a hátsó kerekemet előrébb tolni.
Sziasztok!
Adódott egy kis problémám. Elöl 15ösre szeretném cserélni a lánckereket de mivel a motor hátulja a felső állásba van emelve így nemigen sikerült. Lánc meg minden az eredeti, hátsó kereket koppanásig előretoltuk, rugót lenyomtuk de semmi. Nektek mik a tapasztalataitok ezzel kapcsolatban?
Ja a légtelenités..
Már nem 1 kocsit légtelenitettünk(max 15 perc).ezzel majd 4-5 délutánt kinlódtunk.Már megkértünk 1 szerelőt is de azt mondta, elválalja,ő is igy csinálja,csak ő 5000 ft-os óradijjal.Ja és hozzátette ez a féktipus nem igazán jó választás volt a yamahától de ne legyünk türelmetlenek mert volt hogy ő is több mint 4 órán átt légtelenitett egy ilyent.Ő sem tudja miért.......már feladtuk,mikor egyszer csak felkeményedett.Az olajnyomást meg a tárcsa és fékpofák cseréje miatt kelett elengedni(sajnos)
Szia:
Köszönöm szépen az ai információt.
A tárcsát 22 000nél kelett cserélni.Elég kopott volt de még rátet, hogy megszorult a bal oldali fék (dugattyu) és alig észrevehetően majd 2000km-en fogott egy kicsit.(mire rájöttem miért forog nehezen a kerék).Bár ennek előzménye hogy szinte egyszerre megadta magát a két hátsó kerekcsapágy.Merő 1 rozsda volt a belseje,és betudtam ennek a nehezebben forgó kereket,és utánna nem néztem meg a féket....rátoltam.A rárakódott ferrodol miatt megszorúlta bal és kevesebb volt a játéka mint a másiké..vagyis kicsit kosztatott.Na kb 2000 km-en már látszott.ja az ára 22 700.de szinte bármelyik kereskedésben kérdeztem rá kb 100 ft külömbség volt.a betét 5500.
én a 600as xtsnek irtam....
Szia!

Én a shox-ban vettem mindkettőt (www.shox.hu) . Írtam nekik egy levelet és éppen volt nekik platni. Gyorsan megvettem, majd kicsit később a dobozt is.

A shox a givit, az euromotor a kappát forgalmazza. Az árak hasonlók, de ez nem csoda, szerintem ugyanott gyártják őket, még a cikkszámuk is majdnem azonos.
A givi rendszerben "monolock" nevű dobozok megy a platnira. Nézd meg a givi vagy a kappa oldalán őket.

A plani egy vasdarab, felszereléséhez le kell venni a hátsó idomot. Ezután a segédváz menetes furataihoz kell csavarozni a lemezt. Menetmetsző használáta javallott, nekem nem volt, így vérhólyagos lett a tenyerem mire a csavarokat betekertem.
A platnira kell felcsavarozni a dobozhoz adott műanyag platnit, majd rápattintani a dobozt és élvezni a kész művet.

A motor sokkal jobban néz ki doboz nélkül és egy kis szokást igényel a megváltozott súlypont miatt, de állati kényelmes a használata, csak ajánlani tudom.

A hátsó tárcsa hány km után lett csereérett? Hol vetted, mennyi volt? Mi volt a gond a légtelenítéssel? Csak mert tervezem a fékfolyadék upgrade-et 4.0-ról 5.1-re és nem szeretném ha le kéne tenni a gépet napokra valami gebasz miatt. Számomra a légtelenítés annyit tesz, hogy a légtelenítőt kicsavarom, légtelenítek, becsavarom. Hol lesz a gubanc? (Autónál csináltam már nem egyszer.)

Üdv,
2N
xt 125 csomagvagy doboztartórol volt szó....