Ízlések és pofonok.Felhajthatót sose.............túl sok a mechanika és zajosabbak is meg nem tartják rendesen a sisakot sem nagy sebességnél.
De te tudod.
Alaphelyzetben megteszi a cucc.
Viszont szerintem 1-1,5 év és a bele lógni fog.
Ha veszel egy jó minőségű és megfelelő sisakot az 5-6 évig meglesz és mindvégik jó lesz.Ez KB évi 15-20e kiadás.
Míg egy ilyet minden évben vehetsz és 5 év múlva 100-nál tatrasz nem 50-60e nél.
Tehát hosszú távon egy normális középkategóriás cucc jobban megéri mint egy olcsó.
Én a 25e-res marushint 3 évig használtam.tettem bele 25e kilométert.Még a legvégén sem lötyögött a fejemen.
Plexit 2x cseréltem mert leejtettem és karcos lett.A külsején nem igazán látszott csak pár helyen.
Majd 12e-ért eladtam.
Ergo 3 év alatt került 13+2x8e.29e.
Tehát 10e/év.
Ez kb majd fele egy ilyennek.
Szerintem még matematikailag is jobban járok.
Köszi, a részlet részletes beszámolót 'asszem ez alapján ezt kihagyom.
Egyébként pont a sebességoltára blogon olvasottak miatt érdekelt a lidlis cucc. Most egy caberg justissimom van, de elég viseletes meg már nem marad fent mindig az állrésze sem, ezért nézelődök - viszont lóvéval hadilábon állok meg féktárcsát is cserélnem kéne (tényleg, az nincs vkinek jóárban?). Mivel szemüveges vagyok ezért csak felnyithatóban gondolkodtam, de úgyfest ilyenből csak a nagyon drága a jó...
Nem divat, hanem olcsóbban jutottam hozzá, és ezért nem akartam kihagyni. Viszont a felhajtósat könnyebb felhúzni, ezért van az, ha dolgozom, és napont többször húzom a sisakot fel-le, akkor azt viszem. Csendesebb a HJC, meg könnyebb,de nem hiszem, hogy esésnél sokkal jobban védene, a hátán lévő szabvány mindkettőnek ECE-R 22.05.
Megnéztem a lidl sisakot.
Nem vártam sokat.
Azt is kaptam.Két darab volt egy M és egy xl.
Nekem L-es a fejem tehát egyik sem jó.Arctámasz nem elég hosszan jön előre ezért nagyobb sebességnél rányomja a a sisakot a pofámra bár hely van benne mert hosszan előrenyúlik az állrész.Minden működik de elég sprőd az anyaga.Kérdés a külső tartósság.
Belől kicsit rosszabb a helyzet.Egyedül a nyaknál lévő részen van elég szivacsozás a többi helyen fejtetőnél és oldalt vagy nincs vagy jelképes mennyiség így elég kemény a bele.
A betolható kárpitelemek a nyaknál és a bogárvédő katasztrófális kivitel. már a kinti darabon lógott és elég gagyin van varrva.Bár nem is vártam jobbat.
Az egyik darabon már most leszakadt az alsó gumkéder.
Ami megdöbbentett hogy 1650 g +- 50.
És az állszíj csatt nyelve műanyag.
Aki akarja vegye meg.
A 3 éves marushinom belső részei jobbak voltak 25000 km után mint ennek.
Egy év és annyi intenzív használatban.
Nekem van egy HJC fg-15 kevlár-spectra erősítésű üvegszálas sisakom, tehát a válasz a kérdésedre igen. A bolti ára 70 volt. De a van egy lidl-ben vásárolt is, és azt is szeretem, és ha itthon motorozok, mindíg azt húzom.
Hát nem egy 600-as túragép.
De te tudod.
Alaphelyzetben megteszi a cucc.
Viszont szerintem 1-1,5 év és a bele lógni fog.
Ha veszel egy jó minőségű és megfelelő sisakot az 5-6 évig meglesz és mindvégik jó lesz.Ez KB évi 15-20e kiadás.
Míg egy ilyet minden évben vehetsz és 5 év múlva 100-nál tatrasz nem 50-60e nél.
Tehát hosszú távon egy normális középkategóriás cucc jobban megéri mint egy olcsó.
Én a 25e-res marushint 3 évig használtam.tettem bele 25e kilométert.Még a legvégén sem lötyögött a fejemen.
Plexit 2x cseréltem mert leejtettem és karcos lett.A külsején nem igazán látszott csak pár helyen.
Majd 12e-ért eladtam.
Ergo 3 év alatt került 13+2x8e.29e.
Tehát 10e/év.
Ez kb majd fele egy ilyennek.
Szerintem még matematikailag is jobban járok.
Egyébként pont a sebességoltára blogon olvasottak miatt érdekelt a lidlis cucc. Most egy caberg justissimom van, de elég viseletes meg már nem marad fent mindig az állrésze sem, ezért nézelődök - viszont lóvéval hadilábon állok meg féktárcsát is cserélnem kéne (tényleg, az nincs vkinek jóárban?). Mivel szemüveges vagyok ezért csak felnyithatóban gondolkodtam, de úgyfest ilyenből csak a nagyon drága a jó...
És azért nem adnám érte a HJC-t, de ha csak arra van pénz, akkor megfelelhet.
Kiváncsi voltam.
Ez tényleg nem ér 18e-ret.
Cukkini nem volt és csak a család szereti én utálom.
Cukkinit azért remélem vetél a már ott jártál
Nem vártam sokat.
Azt is kaptam.Két darab volt egy M és egy xl.
Nekem L-es a fejem tehát egyik sem jó.Arctámasz nem elég hosszan jön előre ezért nagyobb sebességnél rányomja a a sisakot a pofámra bár hely van benne mert hosszan előrenyúlik az állrész.Minden működik de elég sprőd az anyaga.Kérdés a külső tartósság.
Belől kicsit rosszabb a helyzet.Egyedül a nyaknál lévő részen van elég szivacsozás a többi helyen fejtetőnél és oldalt vagy nincs vagy jelképes mennyiség így elég kemény a bele.
A betolható kárpitelemek a nyaknál és a bogárvédő katasztrófális kivitel. már a kinti darabon lógott és elég gagyin van varrva.Bár nem is vártam jobbat.
Az egyik darabon már most leszakadt az alsó gumkéder.
Ami megdöbbentett hogy 1650 g +- 50.
És az állszíj csatt nyelve műanyag.
Aki akarja vegye meg.
A 3 éves marushinom belső részei jobbak voltak 25000 km után mint ennek.
Egy év és annyi intenzív használatban.
Külömben így néz ki tiszta csillagok háborúja rohamosztagos sisak.
Divat?