Semmiképpen ne csináld, ártalmas. Az az olaj ami a mi motorjainkba való nem tartalmaz surlódás csökkentő adalékot, azért ,hogy ne csusszon a kuplung.Na most ugye a gázolajat öntesz bele akkor tökéletesen ugyse fog kifolyni a blokkból és a maradék elbassza a beleöntött új olajad. Ez a gázolajosdi ugy hülyeség ahogy van.
Az olaj leeresztést követően a parkolóban beszélgettem egy szgk-tulajdonossal aki aksit cserélt. Azt javasolta hogy mossam ki a blokkot az új olaj előtt méghozzá 3-liter gázolajjal. Vegyem ki a gyertyákat és úgy járassam meg kétszer háromszor pár másodpercig. Hát erről mi a véleményetek? Vagy palira akart venni, vagy ez egy jó tanács lehetett?
Ha erre a szűrő kivételre gondolsz akkor igen. Olaj leeresztve olajszűrő kivéve. Gondoltam az olaj leeresztésnek ezzel vége,hát nem. Amikor ezt a szűrőt kivettem kb- másfél deci sűrű fekete trutyi kifojt a betonra.Kis híján infarktust kaptam a látványtól.Úgy hogy ha valaki ki akarja venni mindenféleképp tegyen alá edényt.Sajnos holnap fel kell hajtanom valahol tömítést hozzá mert a régi átereszt.
Nagyon van értelme kitakarítani. Mikor megvettem én is kitakarítottam és az eltömődés határán volt a fémháló.
Az előző tulaj nem igen takarította mert tele volt fémforgáccsal és olaj sárral.Nem sok kellet hozzá,hogy teljesen eltömődjőn.
Olyan sürűn nemszkálni mint a papír szürőt de két évente megéri ránézni.
Sajnos ez a hét kilőve, bár bujkál bennem a kisördög, hogy a héten a sárkánnyal menjek dolgozni, így lenne lehetőség az olajat megvenni, meg a cégnél kb két órát rászánni az éves áttekintésre...
Pénteken úgyis át kell vágnom a városon délután, jobban járnék a sárkánnyal, mint kocsival... (itt a rászánt 2 órából egyet biztosan visszanyernék - ezzel nyugtatom magamat :) )
Szerintem augusztusig beleteszem a
maradék 4000-et is. És akkor újra 6000-nél cserélhetek olajat.
Csak kérdés, hogy a 4 hónap hidegben állás, nem e rontott az olaj minőségén.
Mondjuk néztem a szeríz könyvét. S ezelőtt, Yamaha szervizbe lett hordva. olyan 2-3 évente tette meg a 6000 km-et. És csak akkor lett cserélve.
Így hát fogalmam sincs hogy mihez is igazítsam magam.
Más:
Azért, hogy határidős munkáid vannak, azért nem árt néha szakítani egy, egy fél órát a motorozásra. Kell az a kis kikapcsolódás.
Üdv.Ha valaki tudna nekem segíteni,nagyon megköszönném. Délelőtt motorozgattam egy picit amíg jól felmelegedett a blokk. Most bajban vagyok leengedtem az olajat,kivettem az olaj szűrőt.Levettem a sebességváltó kart, és az alatta található másik olaj szűrőt is kivettem.Nem néztem meg hogy hogy vettem ki és most nem tudom hogy kell vissza tenni. Nem figyeltem meg hogy a szita része alul vagy felül van.
az olajcsere mindenképpen javasolt, mert mostantól egyre gyakrabban fogod használni a mocid. hadd ne bizonygassam, hogy a friss olaj mennyivel hosszabbítja meg a megbízható működést meg az élettartamot. azért az is érdekes, hogy ötszáz kilóméter múlva miért szurokfekete trutyi a kenőanyag, amikor többezret is kell teljesítenie rendesen az éves cseréig. talán a dugógyűrűk mentén keresném az okát, vagy szűrőcsere maradt el...?
más: szivargyújtót hova érdemes rögzíteni az 535-ösre van-e akinek van tapasztalata ezzel, esetleg bekötési rajza, vagy akár javaslata. nagyon megköszönném
Ez attól függ, mennyit akarsz motorozni a nyáron, illetve ősszel. Itt nem tudok nagyon okosat mondani, mert minden irányból az lenne a vége a dolognak, hogy nyár elején cseréld le. Így relatív friss olaj marad a téli állásra is.
Én nem tudom mennyit mentem tavaly, de szerintem 2000-nél nem többet. az egy év letelt, így max 50 km-et hajtok bele cseréig.
Jóóóó Regelt Virágóóós!
Tegnap megtörtént az idei első gurulás.
Robinnal mentünk vagy 40-50 Km-et.
Először furcsa volt a gép. De szuper volt. Igaz a szél fújdogált egy kicsit. De semmi gond.
Kérdés:
Olvastam itt hogy 530 km megtétele és egy év után ajánljátok az olaj cserét.
Nos én a nyár közepén cseréltem olajat. Augusztus 11.
Azóta mentem 2000 Km-et.
Az olaj szint nem változott. Viszont most télen állt 4 hónapot a gép.
Kérdés: Érdemes-e lecserélni, vagy még nyugodtan mehetek vele 4000 km-et.
Üdv: Mindenkinek. Jó motorozásokat!
Zsocca
Az előző tulaj nem igen takarította mert tele volt fémforgáccsal és olaj sárral.Nem sok kellet hozzá,hogy teljesen eltömődjőn.
Olyan sürűn nemszkálni mint a papír szürőt de két évente megéri ránézni.
Pénteken úgyis át kell vágnom a városon délután, jobban járnék a sárkánnyal, mint kocsival... (itt a rászánt 2 órából egyet biztosan visszanyernék - ezzel nyugtatom magamat :) )
maradék 4000-et is. És akkor újra 6000-nél cserélhetek olajat.
Csak kérdés, hogy a 4 hónap hidegben állás, nem e rontott az olaj minőségén.
Mondjuk néztem a szeríz könyvét. S ezelőtt, Yamaha szervizbe lett hordva. olyan 2-3 évente tette meg a 6000 km-et. És csak akkor lett cserélve.
Így hát fogalmam sincs hogy mihez is igazítsam magam.
Más:
Azért, hogy határidős munkáid vannak, azért nem árt néha szakítani egy, egy fél órát a motorozásra. Kell az a kis kikapcsolódás.
ezek szerint lefelé néz... de ha jól sejtem ez a szívó ág, így szinte biztos, hogy lentről szív
Egy barátom XV1100-eséhez kellene egy kuplung rugó. A boats.neten megtalálta, ez lenne az:
http://www.boats.net/parts/det...
Robbantott ábrán a 31-es:
http://www.boats.net/parts/sea...
Itt 70USD az ára, tud ennél költséghatékonyabb megoldást valaki? Ha itt megrendeljük, kb mikorra ér ide?
Köszi a segítséget!
Széles utat mindenkinek!
más: szivargyújtót hova érdemes rögzíteni az 535-ösre van-e akinek van tapasztalata ezzel, esetleg bekötési rajza, vagy akár javaslata. nagyon megköszönném
Én nem tudom mennyit mentem tavaly, de szerintem 2000-nél nem többet. az egy év letelt, így max 50 km-et hajtok bele cseréig.
Tegnap megtörtént az idei első gurulás.
Robinnal mentünk vagy 40-50 Km-et.
Először furcsa volt a gép. De szuper volt. Igaz a szél fújdogált egy kicsit. De semmi gond.
Kérdés:
Olvastam itt hogy 530 km megtétele és egy év után ajánljátok az olaj cserét.
Nos én a nyár közepén cseréltem olajat. Augusztus 11.
Azóta mentem 2000 Km-et.
Az olaj szint nem változott. Viszont most télen állt 4 hónapot a gép.
Kérdés: Érdemes-e lecserélni, vagy még nyugodtan mehetek vele 4000 km-et.
Üdv: Mindenkinek. Jó motorozásokat!
Zsocca
Leld sok örömödet a sárkányban... gurulj óvatosan!