Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hát én ettől már kész vagyok
Esetleg nem tudnád még fejleszteni, hogy mondjuk az indukció elindítson egy lézerágyút, az pedig az egyszerűség kedvéért kivetítsen egy intézkedő rendőrt?
Nagyon jóóóóó
Üdv

No kedves olvtársak, megoldottam hogy a riogató a lassu mozgást is érzékelje.
Mint irtam ha rákoppintottam a mocira azt érzékelte, de azt hogy arrébtoltam, rángattam azt nem.
Beépitettem egy higganykapcsolót, ha oldalszrenderen van a moci akkor akapcsoló nyitva van, ha felállitják, mozgatják akkor löttyen a higgany és zár.

Csak hogy az elektronikához nem lehet egyszerüen csatlakoztatni, mert nincs hova.
És itt jön a svédcsavar :)
Ugye ezek úgy érzékelik a mozgást, hogy van benne egy tekercs, mellette pedig egy rugóra függesztve egy kis mágnes.
Ha a mágnes rezgésbe jön feszültséget indukál a tekercsbe és riaszt.
Én kivülrül indukálok bele.
Riasztó dobozához kivülről odarögzitettem egy 24 v os légmagos tekercset, erre pedig a higganykapcsolón át rákapcsolódik egy 12 v ra feltöltött kondi.
Amikor a kapcsoló zár a kondi kisül a tekrcsen át és ez a mágneses "lórugást" érzékelia belső tekercs.
A kondi egy 1000 ohmos ellenáláson át fixen rá van kötve a 12 v ra.
Igy ha alaphelyzetben van a moci azaz zárt a higanykapcsoló kb 10 mA fogyaszt.
Ha valakit részletesebben érdekelne......................

végyé
Hali mindenki. Egy kis segitség kellene. A motoromon piros indexburák vannak. Ságára kell cserélni előirás szerint. Tetszenek ezek a burák tudjátok hol lehet ezekhez burát kapni? Köszönöm előre is
Hello Blackiex !

Én vagyok, aki hírdet a vaterán Yamahához első lábtartót, sebváltó karral. Érdeklődnék, hogy jó lett-e a csavar távolság, kell-e neked a cucc?
Semennyire. A kipufogók egy közösítő dobbal vannak ellátva, mindkettőn szellőzik mindkét henger. Hogy a felső kormosabb, nincs jelentősége. A gyertya a mérvadó, azt kell megnézned először is. Ha egyik kormosabb, mint a másik, akkor elképzelhető, hogy karburátor beállításra lesz szükség.
Ez igy van daffos! kb 8 évet dolgoztam kűlföldön ott már rég használják üdv absa07 ,amúgy én is gurultam egyet JÓL ESETT
Ja és szaggattam egy SUZUKI GS500f-el is,nemmondom jól esett!
Szevasztok! Megtörtént az idei első gurulás. Kurw@ jó idő volt, lenyomtam vagy 60km-t. De mikor hazaértem azt látom, hogy a hátsó henger kipufogója kormos a másik nem. A gyertyák újak NGK BPR6ES. Mennyire kéne aggódnom emiatt? xv400
Sziasztok! Amig nem tudtok gurulni a vassal addig ezt nézzétek meg : http://www.youtube.com/watch?v...
Mit jelent az olcsó?
KedvesMindenki!
Mentősök kérik az alábbiakat !
Mentősök tapasztalták, hogy közlekedési baleseteknél a legtöbb
sérültnek van mobiltelefonja. Olyan sérülteknél, akikkel nem lehet
kommunikálni, a segítségükre sietők nem tudják, hogy a telefon hosszú
címlistájából kit értesítsenek.
Mentőápolók és mentőorvosok azt javasolták, hogy a szükségesetén
értesítendő személy adatait mindenki ugyanazon megjelölés alatt adjameg.
A nemzetközileg elismert megjelölés:
ICE (= In Case of Emergency ="vész esetén")
Ezalatt a név alatt annak a személynek a telefonszámát kellmegadni, akit
vészhelyzetben / szükség esetén a rendőrségnek, mentőknek,tűzoltóknak fel
kell hívni.
Ha több ilyen személytszeretne megadni, a következőképp lehetséges: ICE1,
ICE2, ICE3 stb.
Könnyű megcsinálni, nemkerül semmibe és vész esetén nagy segítség lehet!
Küldd el minél többbarátodnak, ismerősödnek, hogy minél szélesebb körben
elterjedhessen ez a hír!
Régen voltam gépközelben,nézem sokat dilemmáztok az alvázszámok körül.Nekem a motor és alvázszámom egyező,a
gép ausztriából való 1996 os.
Üdv.Mindenkinek!Ha valakit esetleg érdekel,van egy komplett és működő benzincsapom Virago 535-höz.Lecseréltem a gépet egy VZ 800-ra,és nincs rá szükségem.Akinek kell,olcsón viheti....
Szia!Csak a Yamaha Virago ez a leg jobb oldal.üdv daffos
Szevasz Daffos. Nekem nem egyezik meg az alváz és a motorszám.De Vin számot továbbra sem találok.
Szia!Szerintem a tiéd belpiacra készült,mint az enyém.az alvázszámom és a motorszámom megegyezik csak a betűk mások,nekem is csak ez van 2NT046843 és slussz semi 17 szám alutábla.Csak egy a lényeg széles út legyen.
A váznyak alatt azt a részt érted ahol a két kormánycsapágy is van? Mert ott csak a vázszám és a tipus meg ilyesmi van .17 számjegy sehol..
virago 535 34Kw 1991-es évjárat. Most hoztam Németből, próbálom intézni a papírokat. Szeretném mire kitavaszodik rendbe lennének.
Nincsen olyan ami JYA-nal kezdödig Van egy aluminiumlemez rászegecselve amin található xv -535 tipusszám meg ilyenek és van olyan is ami számbeütővel van a fémbe beütve ez YM*2YL-281432* ez az alvázszám?
Megyek megnézem!
Olyat keress, ami JYA-val kezdődik és 17 karakter hosszú.
Szia! Ott ez van YM*2YL-281432* Ez nem az alvázszám?
Üdv
Hogy ne lenne, pl. ez :)

végyé
Üdv
Ez egy moname, lejebb valahol ott a linkje.
Sajan lassu mozgásokra totál érzéktelen, viszont "minden" a közelben elhaladó autó beinditja :(
Ezen tudtam állitani, meszebb vittem a mágnest az érzékelő tekercstől
Most filózok azon hogyan lehetne hozzáapplikálni egy lassu mosgást is érzékelő "izét" :)
Valószinű egy higanykapcsoló lesz a nyerő

Igy lesz az olcsó bóvliból drága mire elkészül.

végyé
Váznyakon.