Mi is nemsokára indulunk innen a Tiszáról. A motor szarrá ázva. Cucunk egy részét haza küldjük. Sátrazni viszont nem hiszem hogy fogunk. Valószínűleg este haza indulunk Arnótról.
A mielőbbi viszont látásra!
Mindenkinek Jó utat!
Sziasztok!
Öeülök, hogy ennyien eljöttök, mert Józsi nagyon vár titeket. Egy kis segítség, itt tegnap este óta egyfolytában szakad az eső, megállás nélkül. Még ebben a percben is amikor írom ezen sorokat. Szerintem ha tudtok gyertek autóval, de azt nem tudom, hogy mindenki be tud-e parkolni a portára. Ezt Józsi tudja meg mondani, ha fel hívjátok meg mondja. Arnóton a fő utca lessz, tehát nem kell le kanyarodni sehol sem, és jobb kézre lesz a ház. :) Jó utat és én is szeretnélek titeket megismerni személyesen. Ha már így ismeretlenül írogatok én is ide a fórumba.
Amíg itt középen (Pest megye) derült idő várható odafenn Miskolc környékén csúnya felhős- esős lesz egész nap. Úgyhogy autó.
Tamás találkozhatunk fél tíz tájban az elefántos kútnál Gödöllő előtt.
Én biztosan megyek ,de lehet kocsival , a pucámse akar elázni.
Ott aludni szintén biztosan nem fogok mert készenlétes vagyok a hétvégén a melóhelyen és ha szólnak menni kell.
Sziasztok!
Józsi mondta, hogy meg adhatom a telefon számát. Aki akarja fel hívhatja. 06308398413
Holnapra remélem jobb idő lesz. Azt kérdezi Józsi akkor kik jönnek, és ebből ki jön motorral?
Kérlek titeket, hogy írjátok meg, hogy ki jön és mivel.
Részt vevők:
Gipszjakab02
Végigtanulmányoztam a köpönyeget és szombatra elég szar a felhozatal. Arnótot külön meglestem, valószínű a kocsival menés. Nem szeretném szarrá áztatni magamat többször is útközben. Elég szívás, de ezt dobta a gép. Jövő héttől vissza tér a nyár.
Szerintem is ez lehet az ok amit írtál,mivel a betöltőnél kb 4cm-t belóg egy cső, ami megakadályozza a teli tankolást, így mindig marad valamennyi hely a hőtágulásnak.Persze, ha nagyon meleg van és a benzin is bele van "taposva", akkor kevés a hely.
Az eső folyamatosan potyog felénk, sajnos.
Szia Zsocca ! Valszeg a benzin szivárgás problémáját a " csurig " tankolásod okozta, mivel magas hőmérsékleten az üzemanyag térfogata megnő , ezért szivároghat, sőt szélsőséges esetben akár be is gyulladhat. Szakemberek szerint egy 20 literes tanknál kb. 05 liter üzemanyagnak megfelelő " helyet " kell szabadon hagyni, célszerű kánikulában kevesebbet tankolni. Ha gondolod, cseréld a gumi tömítést, szerintem nem az volt az oka ... Mindenkinek szép időt !
Ezt a pipere szappanos módszert írd már le nekem részletesebben légyszi.
Én ezt tapasztaltam:
Csurig tankoltam ahogy szoktam. (Eddig még soha nem szivárgott. Gondolom eldőlés esetén sem szabad kifolyni a benzinnek.)
Majd fél órát állt a motor a kánikulában. Elindultunk, s a tanktáska alól elkezdet folyni az anyag a combomra. Megálltam. Támaszra állítva nem fojt. De függőbe állítva rendesen. Gondoltam, hogy a meleg miatt felmelegedett, és megnőtt a benzin térfogata. De szerintem nem szabadna kifolynia.
A tanksapka gumitömítése kemény és picit repedezett is. Valószinű, hogy előbb utúbb cserére fog szorulni. Viszont jó volna átmenetileg javítani ezzel a szappanos módszerrel. Mivel nem szeretek semmit sietve vásárolni. mert annak drága beszerzés a vége.
Előfordulhat
Mindig csurig tankolom. Csak most nem indultunk tovább egyből. Kajáltunk, meg egyebek. Legalább egy fél órát ott töltöttünk. S lehet hogy volt ideje a naftának felmelegednie. Még majd tesztelem. Bár a tanksapka alatt lévő gumigyűrű is elég kemény már.
Üdv mindenkinek!
Felénk már megint nem lehet motorral közlekedni!
Ugyanis a nagy kamion forgalom miatt nagyon mély nyomvályú van, ami megtelt esővízzel.Minden szembejövő jármű minimum egy vödör vízzel nyom telibe.Tegnap előtt is inkább a kerékpár útra mentem fel,ha megállított volna a rendőr, kezébe nyomtam volna a kormányt, hogy mennyél vele b.....g.
Sziasztok!
Az Arnóti talira sajnos nem megyek, bocsi Józsi, ez az időjárás már nekem nem kedvező sátrazni. Pedig jó lett vóna Józsitól tájékozódni a tengeren túlró,én már úgysem jutok el oda.
Szórakozzatok jól,dumcsizatok sokat,majd más alkalomkor elmondjátok.Csináljatok képeket.
Üdv. Mindenkinek.
Tisztelt Zsoccca
Az én gépemen lévő tanksapka sem zár légmentesen, a lemosás alkalmával, ha a túloldalra döntöm, nem a kitámasztó oldalra, bizony szivárog, egyébként menet közben semmi, még benzinszag sem érezhető, úgyhogy emiatt nem kell aggódnod. Ha mégis nyugtalanít, kend be vékonyan pipere szappannal a gyanús részeket: régi autóstrükk katonakoromból. Lyukas benzintankot gyógyítottam így.
Szalcsit, meg a kenyeret Józsi megvette. De ha valaki még mást is szeretne, nem kell otthonról cipelnie, mert 2 Km-re van egy Auchan. De ahogy gondoljátok. Én Józsival Skype-on illetve néha telefonon kersztül beszélünk. Hétfőn beszéltem velük személyesen, és akkor adta meg a telefonszámát. Sajnos nincs ideje írni a fórumra, megkért, hogy tolmácsoljam szavait felétek. Remélem nem gond, hogy én írom le ide számotokra is.
Rögtön módosítottam(no nem a nőstényen) a hibát, mert saját 2 kerekén jönne. Bejával meg rokon lelkek erőszakszervezetileg, de nem teljesen. Kicsit aggódik az idő miatt, de szerintem a Dunántúl, meg az Alföld kapja a lehetséges égi áldást.
A mielőbbi viszont látásra!
Mindenkinek Jó utat!