Egyet értek veled. Szerintem sem kéne luxusnak tekinteni ezeket az öreg motorokat.
Viszont azon is érdemes elgondolkozni, hogy miért is tartunk itt. Sajnos nálunk általános hozzá állás, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene is. Ezért tartunk itt ahol tartunk.
Más népek örülnek annak, hogy legalább a szomszédnak megmaradt a tehene. Legalább attól tud tejet venni. Sőt esetleg majd idővel megveheti a borjúját, és akkor neki is lesz újra tehene.
Ezzel szemben nálunk szinte mindenki irígy. S csak az érdekli, hogy hogyan tehet a másiknak keresztbe. S ez szerintem politikától, kormánytól független. Sajnos
Zsoccca! 10+ akárhány éves motorok birtoklása azért nem luxus szerintem. Ha 2-3 különböző vadiúj gépe lenne és 8-10ezer km. lefutása után cserélné, az luxus. Gondolom én. Az,hogy a mai Magyar valóság ide helyezi a kétkerekűeket nem a mi hibánk. Mondjuk azt én sem vágom,hogy miért a te kérdésedre válaszolta Brum. amit írt.
A chopper nem létszükséglet. Hanem luxus hobbi. Mivel neked is ilyen luxus hobbid van. Úgy hogy csak csendbe légy. Ha majd kenyérre sem telik majd akkor szid az akkori kormányt.
Egyébként az én kérdésem műszaki jellegű volt és nem politikai.
Üdv zzHóHéRzz. Csak a tapasztalatomat szeretném meg osztani. Az én motorom komoly alkatrész cseréken esett át a nyáron. A csere előtt Repsol Moto Rider-4T 20W50-olajat használtam a fórum társak javaslatára. Meg kell hagyni kiváló árú. De amikor felmelegedett az olaj és mondjuk a lámpánál meg kellett állni nehezen tudtam üresbe tenni. Most a szerelő javaslatára MOTUL-5100-4T-15W50-van benne. Ég és föld a külömbség a két olaj között. Az igaz hogy most bármilyen meleg az olaj gyönyörűen lehet váltani,csak kicsivel hangosabb a váltás hangja.
Na jó! Nem emlékszel a régi kalandfilm címére? "Nem kell mindig kaviár" Be kell helyettesíteni a megfelelő állati eredetű táplálékot a kaviár helyébe és ellenni kenyéren meg vízen. A kegyetlen válságban fetrengő Görögországban az élelmiszeren,kávé is üdítőital is, 11% az ÁFA. A pia keményen van adóztatva 22%. Mondjuk a cigi az tényleg drága(3,30-3.80€) de nem kötelező füstölni.
Helyzetjelentés a fékekről! A szorult dugattyú kijött, szép tiszta a házon belüli része, a külső felén van az a kis rozsda, azt megpróbálom letakarítani. Viszont nem csodálkozom, hogy nem mozdult mert olyan dzsuvás volt benne az olaj, hogy ihaj. Össze volt tömörülve kis gombócokba. Persze totál leengedtem az összes olajat...
Kérdés, visszarakhatom a régi tömítéseket a nyeregbe?! Külsőre nincs bajuk (az én szememmel), nincs sérülés, szakadás!
Ui.: RC, Megadnád az email címedet?!
Ismét millió köszönet. Üdv!
Ezt is megéltem. Görögországba menet-jövet,megtapasztaltam az ottani benzinárakat. Nem gondoltam volna,hogy a F.Y.R.O.M.-ot kivéve nálunk a legolcsóbb a benzin. 09.20.án M5 Mobil-Petrol 404ft. Calafat, Lukoil (RO) 420ft Kulata, nevenincs (BG) 417ft. Sarti, EKÓ (GR) 540ft. Úgyhogy "tessékjóléreznimagatokat"!
Az őrült cigány diktátor őrült tudosai ( demján) megalkották a csoda fegyvert az energia cellát. Minden háztartásban lesz és kicsatoljuk az energiát a levegőből( enni meg eszünk a fényből) és az EON meg benyalhat. Csak a chopperre találnának már ki valamit. Arra nincs rezsi csökkentés?
Amikor hűl a külső hőmérséklet,pont a hígabb olaj ami könnyebben szivattyúzható. Az a Repsol Moto V-Twin pont jó bele. Még a 20w50 is jó nemhogy a 15w40. Maradj ezeknél a számoknál! Az,hogy csere után csendesebb szerintem természetes.
Hali skacok!
Érik egy olajcserém, és hétfőn lesz esedékes!
Jelenleg REPSOL 15w-50 4T Rider-el használom.
Olaj csere után, egy ilyen 3.000km után szoktam cserélni újra, de akkor már mintha kicsit hangosabb lenne a gép a 3ezer felé. Ha kicserélem újra csendes lesz. Most is voltam Geronimo MC nyílt napon, és eléggé zörgős volt. 22 éves a gépezet! Nem kéne már kicsit sűrűbb olaj neki?... Szerintetek?
Srácok!
Kíváncsi lennék a szakvéleményetekre.
Ki mit tud a Hidrogén generátorról.
Állítólag a használatával el lehet érni, hogy egy 1,6-os motor csak 3 l fogyasszon.
Viszont azon is érdemes elgondolkozni, hogy miért is tartunk itt. Sajnos nálunk általános hozzá állás, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene is. Ezért tartunk itt ahol tartunk.
Más népek örülnek annak, hogy legalább a szomszédnak megmaradt a tehene. Legalább attól tud tejet venni. Sőt esetleg majd idővel megveheti a borjúját, és akkor neki is lesz újra tehene.
Ezzel szemben nálunk szinte mindenki irígy. S csak az érdekli, hogy hogyan tehet a másiknak keresztbe. S ez szerintem politikától, kormánytól független. Sajnos