hali skacok olyan kérdéssel fordulok hozzátok hogy láttam egy videóban hogy a tzr lápában hogy villog linkelem http://youtu.be/l-DUpXbKrVw errol lenne szó ezt hogyan lehet meg csinálni? tudtok segíteni?
Eladó zsír új AM6 motorblokk 0km-es motorban még nem volt, jó az összes AM6-os blokkal szerelt motorba vagy akár építésre, (Simsonba) is.50ccm 12LE, vízhűtés, 6sebesség.
Már látom mire gondolsz.
Nem kellene, hogy gondja legyen a motornak, tőle. a 14 led/oldal valószínű olyan ellenálású együtt, hogy nincs szükség kiegészítő ellenálásokra. amit tudni kell a ledekről, hogy ezek hagyományos kerek ledek gömb fejűek, amik nem annyira stabilak szélsőséges körülmények között mint az SMD -ledek. A LED-ekről bővebb infót itt találsz. Azt hiszem elég érthetően van leírva... vagy nem ?
Ha nem értesz az elektronikához semennyire nem baj, ezek is használhatók hiszen erre gyártották. 12V-os feszültségű motorokhoz. Itt igazából a minőség az ami probléma lehet, hogy kontakt hiba jön létre, (ez sem elsősoron a LEDekre, sokkal inkább a leded beültetésére vonatkozik, és a ledek jelentősebb hosszabb életűek mint az izzók- 3000 Ft értük szerintem nem pénz ha nincs ovábbi költség ,ert "kiéget") akkor meg nem fog világítani.
[Vettem egy nagyítót ali 2 ledes volt és 3 elemmel üzemelt. az valahol kontakthibás volt mert hol világítot hol nem és be volt kapcsolva. igazából csak sejtem hogy az elemek kontaktolásánál lehet valami probléma mert a forrasztások jók voltak. a LED-ek benne most is világítanának, ha más felületbe vagy kapcsolásba építeném át]
Én ha tökölni akarok akkor megveszem a LED-eket, amit db-ra lehet venni és kiszámolni meg ki lehet hogy milyen ellenállásra van szükség ha mekkora feszültség kerül rá. mekkora mA-al. Erről megfelelő helyen vannak infók, Aztán építesz egy kis rögzítőkeretet, amibe a LED-ek lábait belehet szurkálni... összeforrasztani.. és ezt a gyári izzó helyére betenni az anód, katód. kicserélve csak az izzót, és abba a burába átrakni. Lehet vele szórakozni mert 500-1000 Ft-ból simán kijön, de vajon megér-e annyi fáradozást, mint inkább készen megvenni kompletten? ha magad készíted szükség van a vásárolt LED-k technikai adataira amiből az egyik legfontosabb a nyitófeszültség értéktartomány aminek felső határát nem érdemes hosszú távon kihasználni, mert az rövidíti az élettartamát.
Mint láthatod a fenti hivatkozott leírás már kicsit elavult nem éppen a legfrissebb, mert már a kéket és íny már rengeteg szín kikeverhető a háromból. az UW-ről sem tesz említést azt az RGB-vel nem lehet kikeverni. ez egy speciális fényérték, nagyon gyenge hatásfokkal bír.
Ezt is megéltük, bár ellene vagyok 2 órás rutinnal már rögtön 125-ös kategória? Bizonyos szempontból érthető, de akinek nincs 10000 km motorozásból közlekedése 50-essel, azt nem engedném ezzel a jogsira menni. vizsgázni. azzal a 2 órával nagy gyakorlatot szerez ám az autós...
Neki is éreznie kell milyen az mikor ő van az úton kismotorral, mert 2 óra rutin az erre nagyon kevés! ! !
Nagyon szép állapotban eladó yamaha tzr 50 fullgyári...gyári gumik még szőrösek...teljesen költségmentes...11ezer kmvan benne 2006os végsebessége 100km/h körül ...TEL:30/52-85-648
csak berugókarral inditható blokk blokkfelei (önindító hely nincs) 2db van.
váltó alkatrészek
komplett kuplung +kisfogaskerék
balance tengely + meghajtó fogaskerekek
70es vashenger kompletten
kuplungdekni, gyújtásdekni
váltótengely +váltókar
50es gilandori 1 nicasil henger (törött dugóval a dugó szerelési hiba miatt törött ) hengerfej nélkül.
berugótengely
gyári membrán
és még pár apróság.
ha érdekel valami irj képet küldök.
Sziasztok!
Nekem olyan problémám van a TZR-emmel, hogy ma beindítottam és egy idő után a kipufogóban valamilyen fehér szinű vizes dszuva volt.Ez mitől lehet, netán attól, hogy egy kis hütőviz bekerült az égéstérbe és az vagy a hideg miatt, mert majdnem 0 fok volt.
A ledeknek teljesítenie kell a motor által leadott irányjelzőkre vonatkozó áram és feszültség fogadását. ha ezt a led nem képes a led tönkremehet. lehet alkalmazni LED szalagot ami 12-voltos táp feszültségre terveztek, ezek a ledek előtét beépített ellenállással lettek ellátva. 3 leden ként darabolhatóak. ha az általad használt ledes indexek nem bírják a 12V-os netán esetleg a 14V-os feszültséget, akkor az nem fog működni.. a feszültség z akkuről többet is kasphat mikor a motor tölti az akkut Az általam lévő ledek a 12V felett bírnak üzemelni 13.6V-nál nagyobb feszültségre nem lett kipróbálva. de a fehér ledek jobban ellenálnak a feszültségnek mint a pirosak, mert a piros ledeknek általában alacsonyabb a nyitó feszültségük., minden esetre ha a led bírja, akkor nagyon ritkán kell majd azt cserélni, mert a szál nem fog kiégni, elszakadni... A LED akkor fog világítani mikor áramot kap. A relé ezt az áramot kapcsolja ki és be, így jön létre a villogás hatás.
Szia! Nekem most a gyári indexem van hátúl gyári relé.Ha hátra veszek 2db ledes indexet és maarad a gyári relé akkor milesz?Mert ugye elől nem ledes hátúl meg ha ledes lenne nem működne jól?
Segitsetek srácok!Kuplungrugó cserénél le kell engedni az olajat?
Érdekelnének a motorból az alábbi alkatrészek:
-ülés mögötti fém fogantyú
-mindkét oldali első lábtartó.
Ha megvannak még akkor írj!
önindító+berógós
Nem kellene, hogy gondja legyen a motornak, tőle. a 14 led/oldal valószínű olyan ellenálású együtt, hogy nincs szükség kiegészítő ellenálásokra. amit tudni kell a ledekről, hogy ezek hagyományos kerek ledek gömb fejűek, amik nem annyira stabilak szélsőséges körülmények között mint az SMD -ledek. A LED-ekről bővebb infót itt találsz. Azt hiszem elég érthetően van leírva... vagy nem ?
Ha nem értesz az elektronikához semennyire nem baj, ezek is használhatók hiszen erre gyártották. 12V-os feszültségű motorokhoz. Itt igazából a minőség az ami probléma lehet, hogy kontakt hiba jön létre, (ez sem elsősoron a LEDekre, sokkal inkább a leded beültetésére vonatkozik, és a ledek jelentősebb hosszabb életűek mint az izzók- 3000 Ft értük szerintem nem pénz ha nincs ovábbi költség ,ert "kiéget") akkor meg nem fog világítani.
[Vettem egy nagyítót ali 2 ledes volt és 3 elemmel üzemelt. az valahol kontakthibás volt mert hol világítot hol nem és be volt kapcsolva. igazából csak sejtem hogy az elemek kontaktolásánál lehet valami probléma mert a forrasztások jók voltak. a LED-ek benne most is világítanának, ha más felületbe vagy kapcsolásba építeném át]
Én ha tökölni akarok akkor megveszem a LED-eket, amit db-ra lehet venni és kiszámolni meg ki lehet hogy milyen ellenállásra van szükség ha mekkora feszültség kerül rá. mekkora mA-al. Erről megfelelő helyen vannak infók, Aztán építesz egy kis rögzítőkeretet, amibe a LED-ek lábait belehet szurkálni... összeforrasztani.. és ezt a gyári izzó helyére betenni az anód, katód. kicserélve csak az izzót, és abba a burába átrakni. Lehet vele szórakozni mert 500-1000 Ft-ból simán kijön, de vajon megér-e annyi fáradozást, mint inkább készen megvenni kompletten? ha magad készíted szükség van a vásárolt LED-k technikai adataira amiből az egyik legfontosabb a nyitófeszültség értéktartomány aminek felső határát nem érdemes hosszú távon kihasználni, mert az rövidíti az élettartamát.
Mint láthatod a fenti hivatkozott leírás már kicsit elavult nem éppen a legfrissebb, mert már a kéket és íny már rengeteg szín kikeverhető a háromból. az UW-ről sem tesz említést azt az RGB-vel nem lehet kikeverni. ez egy speciális fényérték, nagyon gyenge hatásfokkal bír.
http://auto-motor.vatera.hu/al..
.
Ilyenekre gondoltam van ilyenből sokféle..
Neki is éreznie kell milyen az mikor ő van az úton kismotorral, mert 2 óra rutin az erre nagyon kevés! ! !
Totálkár B125 jogsi 2011. december 1-től
csak berugókarral inditható blokk blokkfelei (önindító hely nincs) 2db van.
váltó alkatrészek
komplett kuplung +kisfogaskerék
balance tengely + meghajtó fogaskerekek
70es vashenger kompletten
kuplungdekni, gyújtásdekni
váltótengely +váltókar
50es gilandori 1 nicasil henger (törött dugóval a dugó szerelési hiba miatt törött ) hengerfej nélkül.
berugótengely
gyári membrán
és még pár apróság.
ha érdekel valami irj képet küldök.
csere/beszámítás érdekel 50es gyári minarelli vashengerszettre.
Nekem olyan problémám van a TZR-emmel, hogy ma beindítottam és egy idő után a kipufogóban valamilyen fehér szinű vizes dszuva volt.Ez mitől lehet, netán attól, hogy egy kis hütőviz bekerült az égéstérbe és az vagy a hideg miatt, mert majdnem 0 fok volt.