Egy kérdés azon TZR50-es tulajdonosokhoz akinek 2003-tól gyártott modelje van, legalább fél éve megvan és használja is rendszeresen a gépét.
Milyen útvoszonyok között használod (pesti szar/vidéki járható) a motorod, és ebből irányuló kérdés, hogy milyen sűrűn kell cserélnetek az izzókat (útvilágítási izzókat BA20D tipust)? és milyen oka volt? (szálszakadás, kiégett)
Mennyi wattosat használsz, hogy még este is lás valamit? Mert a 25W-nál még a kerékpárvilágító Catey halogén 4 db ceruzaelemes lámpám is jobb fényt ad...
Mondjuk átcseréltem HS1, 35W-ra, mert elegem volt, hogy évente legalább 4 izzócsere....és így legalább azóta nem kelett cserélnem, jobban is világít. (Én a pesti szar útviszonyok között járok a géppel.)
nem segít
szerv. könyvben ez van: YT4L-BS (12V 3A)
Én a következőt használom (pont még befér az ülés alá (nagyobb már nem) a másiktól kb 2 cm-el magasabb, kicsit nagyobb a indító árama:
YTX5L-BS (MotoBatt) 12V 4A/h Mondjuk azért vettem ekkorát, mert terveztem, hogy xenon izókat rakatok bele, és ahhoz kell egy erősebb aksi. Campónához közel ott vettem, van neki minden féle méretben, ott van a Mc'i -től nem messze a Nagytétényi úton a páros oldalon van két aksis egymás mellett és annál vettem 5000 ért, tavaly aki a Campóna felé közelebbre van. Robogójuk is volt, és melette már egy valamilyen utca volt balra ha az üzletel szemben álsz és jobra egy másik akkus. de ha viszed az aksit, hogy neked milyen van akkor ő azt már tudja, még ha nincs is ráírva akkor is.
Lenne viszont egy kérdésem: Sajna az aksim már kezd púposodni és ki kéne cserélni, viszont nem tudom pontosan milyen való bele, mert lekopott róla az összes felirat sajna.
Ha a képet megnézed amikor írtam, abban szerepel a lánc áttétel is(47/12).
Szervízkönyvből van (Yamaha tzr50 & MBK x-power) és egy részt (blokkot) emeltem ki belőle (bocsi) nem csak a váltó áttételt.
Mégegy kis off:
A váltónál éppen láthatod 5. és a 6. fokozatban azt, hogy nem mindegy, hogy 24/25 vagy 25/24
Az aránypárt nem mindegy milyen irányba számolod "egyszerű matek" - ki is írta korábban? - más jön ki eredményben mindkét esetben ezt a képen is láthatod, mert ki van számolva zárójelben az értéke.
Az olajakról általában: milyen adat mit jelent és megnézheted, hogy az általad használt olaj elavult-e vagy nem. (hatályon kívül=Elavult)
Weblap menüjében érheted el az ifókat: http://roilgold.uw.hu
(Jelenleg még nincs fent a weben, de a Mol 29 db olaja feldolgozva.)
pont ezt ítam én is! Nyilván az arányt úgy számolod hogy a hátsót osztod az elsővel. Nem értem hogy mit nem értesz
Az meg mind1 hogy 47/12 vagy 12/47 van írva valahová, ez mind2 esetben ugyanazt jelenti hogy elöl 12, hátul 47 fogas van.
az áttételt meg a YAmaha így számolja a kicsi elől 12-es és nagy hátul 47-esnél:
47/12 = 3.916 ez így gyorsít, alul gyengít, nyomatékot csökkent.
bocsi, de ez van a szervízkönyvben.
És nem pedig ez:
12/47 = 0.255 - ez így lassít, de nyomatékot növel.
már bocs de hülyeséget írtok! Ha Elsőt nagyobbra veszed, több lesz a végsebesség, lassabban gyorsul (az már más kérdés hogy lesz-e elég ereje a motornak kiforgatni a hosszabb áttételt). Ha a hátsót veszed nagyobbra akkor pedig csökken a végsebesség, de jobb gyorsulás. Természetesen ha kisebbre veszed őket akkor pont az ellenkezője történik mind2 esetben. Szimpla matek és aránypárok, be is linkelek egy áttételtáblázatot hogy megértsétek:
I
tt látszik is hogy pl a 12/36-os áttétel teljesen ugyanaz mint a 17/51-es. Itt a fogaskerekek mindig együtt adják meg a kívánt értéket, nem lehet külön választani hogy az egyik csak ezt csinál a másik meg azt!
még a pontos napot nemtudom de péntek szombat v vasárnap menné(n)k. ottaludni sajnos nem lesz időm
én hajdúnánásról vok, nem mesze beretyótól, ha gondolod néha gurulhatunk egyet.
henger, főtengely ,csapágyak, kuplung stb...
a vége olyan 120-130 körül van
Ez még hengerileg 50-es?
Mennyi a vége az órája szerint?
Milyen útvoszonyok között használod (pesti szar/vidéki járható) a motorod, és ebből irányuló kérdés, hogy milyen sűrűn kell cserélnetek az izzókat (útvilágítási izzókat BA20D tipust)? és milyen oka volt? (szálszakadás, kiégett)
Mennyi wattosat használsz, hogy még este is lás valamit? Mert a 25W-nál még a kerékpárvilágító Catey halogén 4 db ceruzaelemes lámpám is jobb fényt ad...
Mondjuk átcseréltem HS1, 35W-ra, mert elegem volt, hogy évente legalább 4 izzócsere....és így legalább azóta nem kelett cserélnem, jobban is világít. (Én a pesti szar útviszonyok között járok a géppel.)
szerv. könyvben ez van: YT4L-BS (12V 3A)
Én a következőt használom (pont még befér az ülés alá (nagyobb már nem) a másiktól kb 2 cm-el magasabb, kicsit nagyobb a indító árama:
YTX5L-BS (MotoBatt) 12V 4A/h Mondjuk azért vettem ekkorát, mert terveztem, hogy xenon izókat rakatok bele, és ahhoz kell egy erősebb aksi. Campónához közel ott vettem, van neki minden féle méretben, ott van a Mc'i -től nem messze a Nagytétényi úton a páros oldalon van két aksis egymás mellett és annál vettem 5000 ért, tavaly aki a Campóna felé közelebbre van. Robogójuk is volt, és melette már egy valamilyen utca volt balra ha az üzletel szemben álsz és jobra egy másik akkus. de ha viszed az aksit, hogy neked milyen van akkor ő azt már tudja, még ha nincs is ráírva akkor is.
Milyen aksi való bele? Ha segít akk 2004es
Lenne viszont egy kérdésem: Sajna az aksim már kezd púposodni és ki kéne cserélni, viszont nem tudom pontosan milyen való bele, mert lekopott róla az összes felirat sajna.
Előre is köszi
írjatok ha érdekel keddig mert lehet h én más csapattal megyek!
Szervízkönyvből van (Yamaha tzr50 & MBK x-power) és egy részt (blokkot) emeltem ki belőle (bocsi) nem csak a váltó áttételt.
Mégegy kis off:
A váltónál éppen láthatod 5. és a 6. fokozatban azt, hogy nem mindegy, hogy 24/25 vagy 25/24
Az aránypárt nem mindegy milyen irányba számolod "egyszerű matek" - ki is írta korábban? - más jön ki eredményben mindkét esetben ezt a képen is láthatod, mert ki van számolva zárójelben az értéke.
...na mindegy...
Weblap menüjében érheted el az ifókat:
http://roilgold.uw.hu
(Jelenleg még nincs fent a weben, de a Mol 29 db olaja feldolgozva.)
Az meg mind1 hogy 47/12 vagy 12/47 van írva valahová, ez mind2 esetben ugyanazt jelenti hogy elöl 12, hátul 47 fogas van.
47/12 = 3.916 ez így gyorsít, alul gyengít, nyomatékot csökkent.
bocsi, de ez van a szervízkönyvben.
És nem pedig ez:
12/47 = 0.255 - ez így lassít, de nyomatékot növel.
Az áttétel az egyes fokozatokban, lásd: kép.
http://www.robo-go.hu/catalog/...
I
tt látszik is hogy pl a 12/36-os áttétel teljesen ugyanaz mint a 17/51-es. Itt a fogaskerekek mindig együtt adják meg a kívánt értéket, nem lehet külön választani hogy az egyik csak ezt csinál a másik meg azt!