Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Szó nem volt a cuccairól, de am sok ember öl ilyen dolgokba pénzt és mégis átbaszás, vagy hülyeség, de nem feltételeztem róla... Csak a hülye feltételezéseit próbálja bebizonyítani...
valszeg nem poénból feccöl pénzt az anyagba amit árúl,nem lehet hogy ért hozzá?vagy gondolod csak átbaszásból nyomatja itt a cuccait?drága poén lenne.
Az lehet de RoilGold "fizikusa" kb 7 eves szinten van
7.osztálytól van fizika...
Am ez nem fizika verseny amit írsz hanem óvoda alkalmasságiXD
Mostantol pls motorokkal tovább...
Engem ez nem nagyon érdekel, de am a betontörmelék lesz a több...
"2.1. Klasszikus mechanikai szemléletű aprításelmélet fejlődése:
...A XIX. század közepén a poroszországi (Német) vasúthálózat dinamikus fejlődésének mintegy "melléktermékeként" Rittinger 1867-ben megalkotta az aprítás energiaszükségletének alaptörvényét [7], melynek lényege, hogy az aprítás energiaigénye arányos a keletkezett FELÜLETTÖBLETTEL.
Építőanyag55.évf. 2003.4. szám"

Ez pedig akkor igaz, ha pl egy beton tömb és egy ledarált beton tömb térfogatát nézzük...a térfogat igazából attól függ, hogy mekkora a légüres tér két kis részecske között....

De hogy te is megértsd, mondok neked egy példát..
Amikor a kristály cukrot "tömörited" (fölülről elkezded nyomni) a nagyobb szemcsék elkezdenek apróbb darabokká válni és kitölteni az ürt a részecskék között és lám, kissebb lesz a térfogata...darálásnál ugyan ez történik...

Nem írtam le valami tudományosan, de remélem azért te is megérted és "lesülyedsz a szintünkre" a tudós barátoddal együt és józan ésszel kezdtek gondolkodni
"de neki van igaza, van annyi esze, hogy nem áll le veletek vitatkozni a hülyeségeiteken"

Ezzel bebizonyitottad hogy nincs eszed

Fizika versenyen nyert, gondolom 7 évesek között amikor azt vizsgálják, hogy ha feldobod a labdát leesik, mert van gravitáció

Nem tudom honnan vetted ezt a baromságot, hogy azért mert ledarálod, nagyobb helyet fog elfoglalni...gondolj bele, azért mert ledarálod taszítani fogják egymást? Ha ledarálod kevesebb lesz közte az üres hely...most nézzük akkor a kristály cukor és por cukor példáját, ennyire erölteted...Te kipróbálta okoska? Ha igen, szólj vissza -_-"
Egyszerű példát mondok.
VAn két zsák.
Kb azonos fajsűlyú 100-100 kilónyi anyaggal.
Az egyikben mondjuk cement van, a másikban 3mmes re hasogatott betontörmelék.
Melyiknek lesz nagyobb a térfogata?
"mert a helyigénye kisebb szemcse szerkezetben nagyobb"

Utcsó ilyen jellegű beírás
Zoli kicsit akkor jobban figyelj és te is "ICE tea" oda mit írsz, az 5. osztályos tanyagodról.
Beszéltem olyannal aki fizikából versenyt nyert, és itt a fórumon jókat nevet az írásaitokon, de neki van igaza, van annyi esze, hogy nem áll le veletek vitatkozni a hülyeségeiteken. Mivel nem motoros téma.
Egyébként rendszeres olvasója a fórumnak, érdemes vele felvennetek a kapcsolatot.
Ha annyira biztos vagy benne, hogy nincs igazam legalább próbáld ki ledarálni és hopp egy nagy cumi meglepetéssel mikor észreveszed, hogy a zsacskóba alig vagy egyáltalán nem fogod tudni visszatenni amit belőle az összeset kiöntőttél és ledaráltál, mert a helyigénye kisebb szemcse szerkezetben nagyobb. Mégpedig a következők miatt: Anyag kötésnél a részecskék szoros kapcsolatban vannak, de mikor elválasztják őket távolabra kerülnek egymástól. Így nagyobb terület foglalnak el, ezért nő a térfogat. Tömegük együttesen állandó.
Ne csak írkáljatok próbáljátok is ki és megdöbbentő lesz az eredmény számotokra. A teszteknek mindig van hatása. Van darálógépem szivesen kölcsönadom nektek, hogy ne bukjatok meg az éretségin mikor kérdés lesz esetleg. A térfogat, nem hogy kevesebb hanem több lesz aprób darabokra bontva és tönege megmarad. Attól, hogy valamit kisebb drabra aprítasz a legvégén annyira leaprítod, hogy eltünik és nem lesz térfogata, de akkor hova lesz a súlya? Bocs tömege.)

De hogy ne nekem hidd el egy kis agytágító számotokra:
"2.1. Klasszikus mechanikai szemléletű aprításelmélet fejlődése:
...A XIX. század közepén a poroszországi (Német) vasúthálózat dinamikus fejlődésének mintegy "melléktermékeként" Rittinger 1867-ben megalkotta az aprítás energiaszükségletének alaptörvényét [7], melynek lényege, hogy az aprítás energiaigénye arányos a keletkezett FELÜLETTÖBLETTEL.
Építőanyag55.évf. 2003.4. szám"
Forrás: link
Vagyis srácok a felülettöbblet nem más mint térfogat növekedés. Az aprításkor felülettöblet tehát más szóval térfogatnövekedés keletkezik. Vagy ha nem tudod mi az a felülettöbblet nézd meg az értelmező szótárat. Vagy a térfogat nem egyértelmű?
köszi:)
"Jauska! Lávelet házáutt a paústa
oksa,köszi:)örülök hogy jól van Majd írsz ide?vagy inkább emailt mégse tapétázzuk ki a telszámával a forumot:D
maszlik1@freestart.hu
JAhh, hogy a csapattársam "NAgyonegybenvan" Attila:)
Szerintem őrülten szerel.
Nekem nincs meg a száma sajna, de megpróbálok érdeklődni a klubfórumon.
tudod akinek AF-1-e volt,most asszem RGV je van.Megvan a száma?elküldöd nekem emailba?vagy hol tartod vele a kapcsot?egyszer csak eltünt azóta semmi...
vkinek(vkiknek) lenne kedve menni majd kunmadarasra környékén a motorostalálkozóra?
csak azért mert összejöhetnénk akkor ha nem is ottalvással
írjatok ha érdekel
Attára gondolsz?

Néha írunk egymásnak, ha szeretnénk a másiktól valamit, kb ennyi.
jájjjj
ez már fájtxDxDxDxD
helyes:)na azér
Mar leszedtem amikor lekaptam a kasznijat (uh mire lemostam a ragasztot :D) , csak ugye azok meg regi kepek :)
ismertek már? (TZR50)

http://iwiw.hu/pages/user/user...
no meg lehet hogy nem is gyártanak 1köbméteres konténert
amúgy a föld összevan tömörülve mielött kiássák,mikor meg elkezdik "kitermelni" lazább lesz a szerkezete stbstb:)legalábbis sztem.
Mondjuk annyira mindegy hogy hogy törik a mágnes,meg a mittomén mi,a city akkor is olyan marad amilyen