1:30 - 1:40 el keverd. Párszor kihuzatod a gépet aztán faszán kifog égni a kipufogó! Vagy leveszed, egy kis benzint bele, felrázod majd kiégeted...
Amúgy meg képet fel! :)
Sziasztok!
Hozzám került egy 1992es TZR Magyar nyelvű szervízkönyv lapul vkinél? :) Nagyon szépen húz, le lehetne tagadni a korát 1. rúgásra indul, de amikor leállítottam, és nem zártam el a benzincsapot, elkezdett csöpögni belőle a benzin egy túlfolyón, ezt a bakit mivel lehetne orvosolni? A kipufogója meg köpködi az olajat, álcafüst üzemmóddal is rendelkezik :S Az előző tulaj lehúzta róla az önolajzót, mert inkább maga keverte be az üzemanyagot.
Ki mivel kezdené a paripa rehabilitációját?:)
Válaszotokat köszönöm!
És a power szelepnek a dugattyú felé kell bezárni, van hogy valami kontár felcseréli a két bowdent...
Ha nem így zárna, akkor mielőtt megcseréled, nézd meg, hogy nehogy beleérjen a dugattyúdba. Hogyha már huszadik túlméretre van felfúrva a henger, akkor összeérhetnek. (Aprilia AF1-en hallottam ilyenről, hogy egy felújítás után csörömpölés lett ebből.)
Köszi szépen a választ.
Próbálgattam a poweren állítani, elvileg nyitott állapotban a két vájat, lyuk egy vonalban van, nah most nekem a szervizben úgy állítottak be, hogy a két lyuk között kb fél centi rés volt nyitott állapotban. (így gondolom nem nyit teljesen), és amit nem értek hogy így pörgött 10ezret is de annál többet nem.?
Ha a fordulat felugrik, de a gép nem megy, akkor 100%, hogy a kuplungod már elcsúszik a nagyobb nyomatéktól. Azért a szelep nyitása után, mert akkor ad le nagyobb nyomatékot a motor...
(Nekem is így kezdte a kuplung a meghalást, csak néztem, hogy hogy a fenébe megy el mellettem álló helyből egy korhadék A4-es a 2literes motorjával: Úgy, hogy 30-nál váltottam a kettest 11ezernél...)
A kuplungon még lehet, hogy tudsz állítani, ezt lehet a dekni alatt egy csavarral, ha a bowden lazítása már nem segít. A kuplunglamellák szervízhatára ÚGY EMLÉKSZEM 2,9mm 3,3mm a vastagságuk újkorukban. (Ezt meg tudod nézni a service manualban.)
Utángyártott kuplungot kapsz a nagyvas.hu-n sajnos nincs ingyen, és belezés után még számolj egy olajcserével is, mert csak nem öntöd vissza, mait leengedtél.
A 9500 fölé nem pörög az sok minden lehet, csak pár ötlet:
1. YPVS visszazár, vagy nincs jól beállítva a szelep pozíciója
2. Gyújtásprobléma
3. Karburátor (ha az a gond, akkor inkább erőtlen szokott lenni a gép, ilyenkor üresben felpörög rendesen...)
4. Kopott már a henger-dugó, ugyanolyan tünet, mint a karbidigulásnál, üresben akkor is felpörög
Ha tényleg 9500-nél egyszerűen felkoppan a fordulat, üresben is, akkor az első kettő a valószínű, mert az előgyújtás szögével és a power visszazárásával védekezik a motor túlpörgetés ellen. Illetve egy elmebeteg motorféknél a visszazáró power nagyobb kompressziót okoz, ami gyorsabban csökkenti le a fordulatot üzemi tartományba.
Karbi tisztítást csináltál már amúgy? Vagy powert nem nézted? Nekem múltkor levolt lazulva a 2 csavar a powerdobozról ami a hengeren van és nem ment jól...
Ahonnan veszed a gyertyát ott szokott lenni egy nagy nagy katalógus , vagy online megnézi , és csak bemondod a tipus, évjáratot és ki tudja keresni pontosan...Amennyi felhasználó van itt annyi félét fog mindenki mondani...
Cseréltem olajat a blokkban mar nem csúszik a kuplung:) !
kilenfélnél lehörög még üresben is. ezért gondoltam, hogy a gyertya. Am csörögni nem is nagyon szabadna mert van benne durvan kétezer km. Nektek milyen gyertya van a gépben vagy a gyar milyet ír?
Köszi Feri!
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem, az miért van hogy néha ha nyitott a ypws utanna a fordulat felugrik hirtelen 9ezer köré. És kb semmit nem gyorsul csak felugrik a fordulat hirtelen, ha visszaengedem a gazt vagy ha lassabban húzom akkor nincs ilyen gond. Meg 9500 nal nem pörög többet ez nem tom lehet a gyertya nem bírja tovabb? A rh valtozatról van szó.
Köszönöm szépen előre is a segítséget!
Üdv.:Feri
Na fiuk-lányok!
Egy darabig lesz alkatrész utánpótlás rendesen!
Akit érdekel 4DL-es alkatrész az érdeklődjön nálam vagy rg500 pajtásnál!
Idomok,blokk,papiros váz,elektronikák és egyéb nyalánkságok,nemsokára teszek fel képet is, ill ha kell vkinek vmi lefotózom;)
Szia, ha nekem irtál, akkor légyszi használd a válasz erre gombot, mert akkor kapok értesítést arról h szeretnél valamit
A fényképen ott van a mérete 17colos, és 110/70 es első gumi, ez tzr 125 4DL-es tipuson volt, nem tudom a tiéd milyen, de a régebbire is jó, én miskolci vagyok, de postázni tudom, ha ugy jobb neked.
Amúgy meg képet fel! :)