Nekem az ismerősi körben van pár ember, akinél többet motoroztam földes úton rendszám nélkül 1év alatt mint ők rendszámmal... De ilyenkor mindig első sorokban vannak. Tényleg ez a legrosszabb az egyedül menésben, véletlen történik veled valami soha nem találnak meg. Meghallgatnék egy telefonbeszélgetést mentősök meg egy törött lábú endurós között aki nem tud kimenni az aszfaltig, hogy navigálja el magához őket.
Tegnap pl egész jó idő volt,meg én mindig beöltözöm rendesen.33 vagyok,úgyhogy én se az "isteni szél" filójára esküszöm.Annyi hogy aszfalton nem tudok menni,mert szédülök.Szóval csak takarásban.
Az ilyen télűzős meg hűde motorosok vagyunk felvonulás nekem se pálya.Na meg a 4 ütemű az agyam,iszom egy 98-ast,mert 10W40-es a vérem figuráktól meg egyenesen a falra mászom. Tudod,akik vettek egy lepukkant Dr600-at babetta után.Na mindegy is.Amúgy kint voltam tegnap.Egészen jót motoroztam,amíg egy meredek domb tetejére felugorva telibe nem kaptam egy ki.aszott rókalyukat az első kerékkel.Faszán rágörbültem a tankra,úgyhogy VUKK is elmehet a ge.ibe.Ilyenkor mindig eszembe jut,hogy sokkal nagyobb szarba is tenyerelhet az ember,azután meg ott rohad meg egyedül a gép mellett.
ha kicsit jobb idő lesz(napok is hosszabbak) összefuthatunk, de én csak soft tempóban tudok közlekedni, a vas is bazi nehéz meg én se vagyok fiatal
szóval csak ilyen nézelődős-téblábolós lenne a dolog
ma délelőtt mentem egy kis karikát de majd lefagyott a tököm
megpróbáltam rendes lenni.......de kár volt
megállít az úton( simán elfért 2 autó egymás mellett olyan széles volt) hogy ez az ő területe ne motorozzak itt
mondom neki se tábla se semmi, a tuhu térképen meg rajta van az út
azt mondta már szólt nekik hogy vegyék le(amilyen fogyatékos volt ezt azért nem hiszem hogy megtette)mert ez az ő területe és nincs itt semmiféle út
na jó mondom erre, akkor ha gondolja végigmegyek az "ő területén" lévő úton, rögzítem, és beküldöm hogy vegyék le azt a szakaszt mert magánterület
aztán erre mit mond a parasztja? hát annyit: hogy ne motorozzak az ő területén mert feljelent
na azóta csak integetek a hülyéknek
Egyszer bócsán álltunk haverommal egy kanális mellett, beszélgetünk, látom jön egy szürke toyota pickup de szép lassan felénk. Na mondom fasza menjün innen ez tuti hozzánk jön, ugyanez a csávó majdnem leütötte vascsővel a saját szomszédját, mert ő meg a quadjával motorozott, megállt, ismerte a férfit, csak a férfi bukóban nem ismerte fel... Elindultunk, elkezdte Neki ő is nyomni, jött utánunk jó darabig aztán átmentünk a kanálison ő meg még az ajtaját is kinyitotta és ment a partján nézett lefele, hogy hol tudna utánunk jönni... Meg se szoktam az ilyeneknek állni, mert szép szóval úgyse tudja az ember elrendezni.
Pincetulaj, lementünk egy hosszú egynyomos úton, néha arra járnak gyalog. Na mondom mennyünk vissza felfele, úgy kihívósabb. Erre fut az öreg a tetőn, állítsuk le a motort kiabálja vagy 6x. A gyerek a cr-el könnyen megfordult én meg lassabban fordítottam meg a motort, szerencse lassú volt az öreg. Akkor lefele még át kellett menni egy kidőlt fán ami persze hogy keresztbe volt, így nehezebb. Szerencsére nem volt gond, aztán onnan tűz. Persze majd megállítom, résen kell lenni, mindenki azt hiszi, hogy az övé minden.
ezek az őstermelők tudnak katasztrofálisak lenni
jó pár éve tázláron akadtam össze egy egy számjegyű iq-val rendelkező egyeddel
kb csak annyit tudott mondani hogy ne motorozzak az ő földjén
Majd rakok, de annyira sajnos nem szép. :( Hátul még dobfékes, egyszer talán kicserélem tárcsásra, oldalidom kéne rá, mert kapott már rendesen, a tank is szépen besárgult, telóvédő harang is kiszakadt. Egyelőre motorikusan legyen jó, aztán majd gatyába lesz rázva a külseje is.
Igen, sajnos. :/
Legalábbis még csak üresben járattam, mióta megvan a sapi szívócsonkra, de szerintem az idő alatt is rendesen felmelegedett.
Meg az indítás nagyon nehézkes hidegen, párszor durran egy nagyot, de sikerül beindítani előmelegítés nélkül (ez is előrelépés a sapival, mert akkor melegítés nélkül rúgdalhattam egy órát legalább - ehhez képest most 15-30 perc :D).
Ma lesz a télűző is, biztos sokan lesznek kint. Bár Nekem sose volt élvezetes beállni kb 100 motorossal egy sorba aztán 20al vonulni, meg pörgetni a motort.
Lehet szelepszárszimeringet majd ismét bepróbálom, de a többi szerintem rendben van.
Csak ez a füstölés szűnjön meg és menjen úgy, ahogy azt anno megszoktam tőle. :)
Hát, én január végén vettem egy rendszámos TT600-at, amit azóta se vezettem. A gép 200k volt, füstölt, meg egy kicsit csörgött. Szétkaptam, váltón kellett fogaskereket cserélni, a hengerbe szép hordó volt, de az alapméretes dugó volt benne, ami alig volt megkopva, ette rendesen az olajat. Szelepszár szimeringet cseréltem, új hajtókar, új csapágy, új tömítés, új olaj, új dugó + fúrás, teló felújítás, új gumik. Jövő hétre készen lesz ha minden jól megy. Mondhatjuk, hogy volt. :)
Szerintem meg tudnám oldani a motort 1-2 telefonnal, csak nem szívesen, tuti akkor történne vele valami amikor nálam van. De még átgondolom, jövőhétvégén megyek haza, ha még otthon leszel lehet kérek egyet kölcsön.
Sajnos eladtam az xt-t de mentem volna. Furcsa, mert 2-3évig motoroztam elég sokat ott halas körül főleg egyedül, aki megvette szintén halasi és az ő baráti körével se találkoztam soha, pedig 5-6an vannak és állítólag elég sokat mennek. Nekem is jobban tetszett volna,ha nem egyedül megyek. Nem tudom ismered-e az olajosok útja és a tázlári bekötő között van egy enduró pálya szerű, ott vannak nagyon jó dombok.
szóval csak ilyen nézelődős-téblábolós lenne a dolog
ma délelőtt mentem egy kis karikát de majd lefagyott a tököm
megállít az úton( simán elfért 2 autó egymás mellett olyan széles volt) hogy ez az ő területe ne motorozzak itt
mondom neki se tábla se semmi, a tuhu térképen meg rajta van az út
azt mondta már szólt nekik hogy vegyék le(amilyen fogyatékos volt ezt azért nem hiszem hogy megtette)mert ez az ő területe és nincs itt semmiféle út
na jó mondom erre, akkor ha gondolja végigmegyek az "ő területén" lévő úton, rögzítem, és beküldöm hogy vegyék le azt a szakaszt mert magánterület
aztán erre mit mond a parasztja? hát annyit: hogy ne motorozzak az ő területén mert feljelent
na azóta csak integetek a hülyéknek
jó pár éve tázláron akadtam össze egy egy számjegyű iq-val rendelkező egyeddel
kb csak annyit tudott mondani hogy ne motorozzak az ő földjén
Legalábbis még csak üresben járattam, mióta megvan a sapi szívócsonkra, de szerintem az idő alatt is rendesen felmelegedett.
Meg az indítás nagyon nehézkes hidegen, párszor durran egy nagyot, de sikerül beindítani előmelegítés nélkül (ez is előrelépés a sapival, mert akkor melegítés nélkül rúgdalhattam egy órát legalább - ehhez képest most 15-30 perc :D).
de szinte csak akkor járok arra ha kórházba kell menni
Csak ez a füstölés szűnjön meg és menjen úgy, ahogy azt anno megszoktam tőle. :)
De egyből kampeca neki, azért furi...
Neked is volt már ilyen?