Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Olajat hamarosan, akarok cserélni, addig minél kevesebbet használni. De ebben a hóban nekem úgy is csak kín. A dagonya megint csak az.

Az olajcsere menetét leírnád nekem? Nem vagyok hülye, csak ilyen motoron még nem cseréltem.
Én nem hallok semmi rendellenest:D Tisztítsd a légszűrőt rendszeresen meg legyen benne mindig olaj és sokáig jó lesz.
Mit mondatok a motorom hangjára? Blokkra gondolok.
xt550-hez hol tudok tömítést venni külön nem csak szettben 12db pisztolyorrú mátyásért! ha valaki tud valamit légyszi írjon.
Tettem fel egy videót a motoromról, semmi komoly, meg lehet hallgatni!
Köszi szépen. Majd rakok fel képet, ha egyszer kész lesz:)
jól erősítsd meg
a csavaroknál selyemmel meg műgyantával kenegettem át mert ez a próbanyák könnyen törik
meg párszor át is kentem mindenhol nehogy oxidálódjon
A Biker-World-nek letelt? Már láttam hogy haldoklik a biznisz, mert a rendeléseket is egyre nagyobb idő intervallumokban teljesített.... de most már a weblapjuk se él!
Nem rossz ötlet ez a javító szett! Köszi még egyszer.
Szívesen! Én nem állítottam neki, és tökéletesen működik.
Fú, azt meg nem mondom, hogy a dekomp. bovden mennyibe kerül, én ilyen javító szettet vettem, és azzal oldottam meg.
Köszönöm! Így már bátrabban nekiállok! Akkor azt mondod, hogy holtjátékot nem is kell neki állítanom? Feszítsem érintőre? Ez a bovden kb. mennyibe kerül? Gerecse szimpatikus, de nem hívtam fel őket! Ebben a hónapban már 3x fizettem postadíjat.
Ne egy bonyolult szerkezetet képzelj el.
Nincs semmi ördöngösség benne. Mondjuk nekem azt a kis deknit két imbusz csavar fogja, azt kitekered, olajnak elvileg nem szabadna lennie ott, aztán cserélheted a bowdent.
Fél perc kb.
Ja holtjáték...Bowdenházon állíthatod! Először is teljesen összetekered, a bowdent passzosra állítsd, ne nagyon legyen holtjátéka, aztán a bowdenházon még tudsz spanolni rajta ha szükséges.
Igen néztem, hogy van egy kis dekni, ami műanyag. Ezalatt van olaj, tehát ha leveszem el fog folyni? Ha igen, akkor csak olajcserekor fogok nekiállni. Esetleg valami nehézség van benne? Szétugrik valami, vagy elő kell feszítenem, vagy forgatnom valamit, ilyenre gondolok. Az elképzelésem, hogy alul felül beakasztom az új bovdent, majd holtjátékot állítok neki kb 2-3mm-t, amit fenn a hengerfejen tudok ellenőrizni.

Egy kicsit részletesebben leírnád nekem? Megköszönném.
Szia leveszed a fékkar konzolt és utána hozzá férsz a mögötte lévő kis műanyag elemhez a mi a blokkon van leveszd és ott van egy 6-os anya és azt is leszeded a többit látni fogod hogy mit is kell csinálni házilag is meg tudod csinálni a hozzá való bovdent max 1 órás munka összesen.
Meg is van a hiba! El van szakadva a bovden. Nézegettem, lenn ahova a bovden bemegy, az olajban van? Mi lenne a menete ennek a bovden cserének? Nem szeretném, ha valami szétugrana, vagy elfolyna az olajam.
Oké, ránézek! Addig, de szívesen veszek minden segítséget.
Próbálj meg előbb feszíteni a bowdenen, lehet csak az a baja, nekem is az volt, hogy túl laza volt!
Hát még sosem szedtem szét, így nincs előttem, hogy milyen elven, miként működik, milyen a felépítése a rendszernek, így ebben nem tudok segíteni, mert hülyeségeket nem akarok írni.
Valahogy biztosan a berúgótengelyhez csatlakozik, de hogy ehhez mennyire kell szétbontani, azt nem tudom!
Próbáld meg először fent a szelepdekninél kiakasztani és megnézni, hogy a berúgókat lenyomásával húzza-e a bowdent, ha nem akkor szerintem a bowden van elszakadva.... mást nem tudok elképzelni, hogy miért nem húzza, mivel nem egy bonyolult szerkezet lehet! De majd még valaki hátha ír, aki esetleg már látta a felépítését!
Automata. Érdekes, mikor megvettem, mozgatta, most ahányszor megmozdítom, nem csinál semmit. Hol álljak neki? Meg kell bontani a kuplung dekni?
Tetszik ez az ötlet, hátsó lámpámba akarok majd ledeket rakni. Remélem fasza lesz.
amikor tolod le a berúgókart, akkor nyitja a dekot, szóval mozog.... vagy azért nem mozog mert esetleg elszakadt a bowden vagy túl laza és nem húzza vagy be van ragadva... ezeket nézegesd meg, mert a berúgókarnak mindenképpen mozgatnia kell.... A tiéd automata dekos vagy kézi?
Heló! Miből tudom meg, hogy nem működik a dekompresszor? Mindenképpen mozognia kell a hengerfejen a kis karnak? Gondolom úgy támaszt ki. Mikor megvettem, mozgott! Most nem mozog semmikor sem. Érdekes. Berúgni nem nehéz, tehát ezen nem vettem észre.
a cagivára csináltam, de eladtam, aztán inkább leszedtem
a mostanin meg kocka alakú indexek vannak, nem ilyen téglalap
Te csináltad ezt vagy már így vetted?
ha esetleg érdekel valakit:
van egy szett ledes indexem, az xt gyári indexe van be ledesítve
20 fényes fehér led van benne 5x 4 led(szóval ha egyik sor valamiért kinyiffan akkor van még bőven
faján le van műgyantázva megerősítve az életben nem fog szétrázkódni
önköltségi árban eladó, de négyszögletes gyári indexet beszámítok az árába(vagy akár veszek is ha van eladó)
nagyon jó erős fénye van, ha le van szedve a búra akkor még éjszakai szerelésnél is jól jöhet
dobd ki a villa tartó csavart
kitolod a központi teló alsó stiftját aztén ki tudod venni azt a csavart is
aztán ha kint van a villa akkor át is zsírozhatod a csapágyazását
így egyben marad a lánc is és nem rohad össze a csapágy
én szétszedtem teljesen és kimostam átzsíroztam, egy fél napi meló max ha nem sietsz