Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Szevasz! Kb a csapszeg,mert a videó címe is ez .Legalább is szerintem.
Sziasztok ! Kérlek titeket, mondjatok véleményeket, hogy ez a hang amit az alábbi videóban hallani a blokk ból mitől lehet nálam is ez a jelenség van de a szelephézagok tuti jók.
http://www.youtube.com/watch?v...

Köszönöm a válaszokat ! :)
ha nem vagy mágus(ha az lennél nem kérdezősködnél itt) akkor 2 dolgot tehetsz
keresel a közeledben egy ilyen motort és keresztbe cserélitek a cdi-t(trafót is)
evvel ki tudod szűrni hogy ezek jók-e
ha ilyen nincs akkor keress egy szerelőt
arra már rájöttem hogy ha nem ismered a hiba okát az otthoni szerelgetés idegtépő, és költséges

ha nincs ultrahangos tisztításra lehetőség, akkor szétszedve a karbit be is áztathatod bioetanolba, az is sok kacatot kiold amit a benzin nem
haver hondáján azóta jó a szivató amióta áztattam
köszönöm a hozzászólást.
az előző tulaj állitólag kicserélte a cdi-t
ő is kereste a hiba okát
a karburátort is elállitgatta, azt se tudom hogy jó e
a súbertűket, levegőcsavart, meg mindent amit lehet.
1
az hogy te a karbit kipucoltad még nem 100% hogy tiszta
érdemes elvinni ultrahangos tisztításra
2
olyan cdi hibát láttam már hogy alapjárat környékén szar volt, fordulaton meg gyönyörűen muzsikált, szóval az sem biztos hogy a cdi tökéletes
Sziasztok
olyan problémám van, hogy
nemégiben hozzám jutott egy Yamaha xt 600 84-86 évjárat körüli elől tárcsás, hátul dobos moci
Olyat produkál, hogy alapjárat egyenetlen, bizonytalan, nem szépen jár.
fordulaton menet közben fordulaton jónak tűnik
Levegőcsavar 1,5 fordulatnyira nyitva.
a szelephézagok szívó: 0.10
kipufogó: 0.14 re állitva
ezeket próbáltuk a gyári értékek közé, egy köztes értékre állítani, erre jutottunk
szelepek felcsiszolva, tökéletesen zárnak
ez még a kisebbik baj lenne, bár ez is zavar
a nagyobbik baj az hogy amikor hozzám került csak szivatóval ment, de egy idő után úgy is megállt.
kipucoltam a karbit, dugulást nem találtam.
ma összeraktuk, és kezdtem örülni hogy már nem áll meg, de rövid használat után kb 15 perc elteltével a jelenség előjött ismét. :(
megáll, de utána rögtön el is indul rugásra.
van hogy pár méter után megáll ismét, van hogy többet tudok vele menni.
benzincsapon folyik rendesen a benzin. tiszta
a motoron nincs fesszabályzó, se egyéb vezeték, csak a gyujtás nem tudom van e jelentősége
gondolom ha lenne akkor az az első pillanattól kezdve jelentkezne
igy a gyujtás gondot kizárnám ( gondolom a gyujtásnak nincs hozzá szüksége csak az akkumulátor töltésnél lenne szerepe, de az sincs bent)
Vettem rá másik henger, kompresszió van.
vegyek rá másik karbit?
feleslegesen nem adok ki érte pénzt, amikor lehet hogy az enyémnek sincs semmi baja
ezeket a jelenségeket vettem észre

Örülnék ha tudna valaki tanácsot adni.

Előre is köszönöm
Ismét köszi a hozzászólást :)) Rá fogok nézni mindenképpen :)) Lenne még pár kérdésem. Az mitől lehet, vagy mit kéne állítanom a karburátoron, mert az alapjárat hol kicsit alacsonyabb hol kicsit magasabb de nagyon alacsonyra pedig nem sikerül állítani mert egyből le áll. A szelephézagok tuti jók. A vezérműlánc feszességének az ellenőrzéséhez pedig elég levennem az oldalát, vagy a hengerfejet ? :) Tényleg mindenkinek köszi a válaszokat, még ujdonság nekem ez a motor és a 4T de szerelgetésben azért otthon vagyok :)
Helyedben inkább ránéznék arra a vezérműláncra, mennyire van megnyúlva, ha elszakad csúnya dolgokat tud csinálni... Sőt nem is nagyon használnám addig míg nem bizonyosodsz meg róla, hogy nem az az. Teleszkópról meg várd meg más véleményét, sokan mondják, hogy nem szabad bele fújni (legalábbis én ezt hallottam), még többen meg fújtak bele
Köszönöm szépen a válaszokat :) Ha esetleg fujok a telokba levegőt tuti nem lesz baj belöle ? Na meg ettől a hangtól mennyire kell félnem, használhatom így és megbízhatónak tekinthetem ? Meg akkor majdhogynem biztos hogy a vezérlés és azon belül a lánc ? :/ :)
Helló!

Ha a szelepek jól be vannak állítva akkor lehet a vezérműláncot hallod, világítást is meg lehet oldani, nekem se volt benne aksi egy ideig is volt világítás ha jól emlékszem. Lehet hülyeséget írok de a teleszkópnál azokon a szelepeken szokták leengedni a felgyülemlett nyomást/levegőt, de ha keményebb telót akarsz hallottam már olyanról, hogy nyomtak bele 0.5-1bárt.
Sziasztok! Pár kérdésem lenne, és tanácsokat szeretnék kérni :) Nem régiben vásároltam egy Xt 600 2kf tipusu motort. Nagyon ár alatt sikerült hozzájutnom ezért is vásároltam meg a kissebb hibái ellenére. Első kérdésem az lenne hogy mi adhat ilyen kattógó hangot olyan mint amikor tul nagyok a szelephézagok hidegen hangosabb melegen halkabb piivel de nem szünik meg semmilyen fordulaton. Az eladó csak a szelepkre hivatkozott de természetesen hézagolás után se halgatott el de alapjába véve a hézagok sem voltak rosszak de azért finomitva lettek. KÖvetkező kérdésem hogy azt megtudom oldani hogy legyen világításom akkumlátor nélkül ? mert minden vezeték csati csak egybe van leragasztva és csak annyi van kötve hoyg induljon a moci. És még annyit szeretnék kérdezni hogy az első telószáraom tetejénél olyan szelepek vannak mint ami a keréknél ahol felfujom, ott levegő fujással és enedéssel állíthatok a keménységen ?
Minden választ és segítésget előre is köszönök ! :)
mi a külömbség a leo vince és a leo vinci között?
mérni mérni mérniiiiiiiiii
Sziasztok, a következő lenne a kérdésem.Melyiket érdemes megvenni, melyik bírja jobban?1991 évjáratú motorról beszélünk a yamaha TT600 vagy a yamaha TT350.Gondolok itt a meghibásodás lehetőségére,strapabírás,alkatrész ellátottság.
nem,de most hétvégén ha törik szakad lemérem..
Igy állitottam be de kopog
be 0,10 ki 0,15
Hello . Segítsegre lenne szüksegem . Nem tudná valaki megmondani hogy a Yamaha Xt 600 2kf - en mekkora a selephézag ? Előre is köszi
mi a helyzet?
sikerült már megmérni a hátsó lábtartókon a furattávot?
Szia stephan01.

Nem sikerült megkeresni a lánc-vezetőt?
Én innen vettem:/nagyvas.hu/motorosbolt.html

mérete:41x53x10.5
Ha már teleszkóp, legyen olajos :D

Nem tudjátok, hogy XT-hez hol lehet venni első teleszkóp felújító szettet ill. milyen szimering kell bele?
Sziasztok kéne nekem egy hátsó teleszkóp xt 600-hoz ha esetleg akad valakinek szoljon
xt600 cdi-je nincs valakinek kölcsönbe? Marhára hálás lennék érte
erről volna szó