Nemrég csináltam és nagyon sokat számít. Le kell venni a kipufogót a kiömlőnél. Fellazítod a két bowdent a szelepnél, majd bal kézzel benyúlsz a kipufogó nyílásánál. Jobb kézzel addig forgatod a szelep tengelyét, amíg a legnagyobb lesz a nyílás a kiömlőnél. Ezt lehet szépen érezni. Amint megvan a helyes pozíció, addig feszítgeted a bowdent, amíg kb. egyforma feszes nem lesz mindkét része. Vigyázz, mert ha túl feszes, akkor nem tud kinyitni rendesen és nem gyorsul 5e felett. Akár 1 mm-es lógása is lehet, mint a láncnál az 1-2 cm. Ha jól csináltad, a jel is a helyére kerül a két kis csúcs között.
Sziasztok!
A napokban vettem egy Tdr 125 -öt
Megvannak a külföldi papirjai
Mennyibe kerülne kb, hogy rendszámot rakassak rá+minden egyéb(műszaki, biztositás, eredetvizsga stb.)
Előre is köszi!
tanker66 megvan a baja a motornak!főtengely szimeringes és elszívja az olajat a blokkból...azért füstölt ennyire! És valószínűleg ezért nem volt jó a kuplungod ill. a váltód se mert nem volt benne olaj vagy csak nagyon kevés!
Énis ugyanígy jártam. Szépen lassan elszivárgott a hűtővízem és nekem is szépen átégett a tömítésem. Hengerfej leszed és néz. Hát nekem is ilyen gány megoldásom volt (előző tulaj csinálta). Még a gyári hengerfejtömítés (!) volt visszaberhelve ilyen szilos megoldással. Nem javaslom :) El kell vinni a hengerfejt síkköszörülni és venni egy fasza hengerfejtömítést. Persze a másik megoldás is jó, de én mégis ezt ajánlom.
sajna a csatlakozó sem olyan!
az enyém egy négyzet alak! és benne 5 láb!
az enyém másfajta!
de sztem rá lehet tenni a tiédre is köldj a csatlakozóról is képet!
nekem lehet h van !
KÜLDJ KÉPT és megnézem !
TZR 125 é az enyém
Remélem megtudjátok csinálni faszásra és mehet a móka!
Üdv: Tanker
A napokban vettem egy Tdr 125 -öt
Megvannak a külföldi papirjai
Mennyibe kerülne kb, hogy rendszámot rakassak rá+minden egyéb(műszaki, biztositás, eredetvizsga stb.)
Előre is köszi!
Ha tudok ,máskor is!
4150ft gyári yamaha pár napon belül meg is jön.
Aztán lehet szétszedni a gépet.
Mit érdemes még ellenőrzni?
Remélem nem főtt nagyon meg a motor. :s
lorincz84 rólam beszélt az előbb :)
Énis ugyanígy jártam. Szépen lassan elszivárgott a hűtővízem és nekem is szépen átégett a tömítésem. Hengerfej leszed és néz. Hát nekem is ilyen gány megoldásom volt (előző tulaj csinálta). Még a gyári hengerfejtömítés (!) volt visszaberhelve ilyen szilos megoldással. Nem javaslom :) El kell vinni a hengerfejt síkköszörülni és venni egy fasza hengerfejtömítést. Persze a másik megoldás is jó, de én mégis ezt ajánlom.
Üdv: Tanker
hivoszint_id=3&h_cat_id=26&path_marka=Yamaha&path_tipus=
TDR%20125&path_evjarat=1993-1996%20(4GW)
Itt van 2600 ért ( csak kitudja mikorra ér ide)
A sziloplasztos megoldástól egy kicsit ódzkodom, nem szeretnék gány munkát csinálni.
Na meg biztos hogy jó megoldás?
A gyári Yamaha meg csak legvégső esetben.
Fordulatszámmérő Spirált adtak volna 10500-ért a Yamaha Máténál
úgy hogy 2 hét mire megjön
A C.M.A. motornál lejött 2 nap alatt 2600-ért
Amúgy mennyit birnak a tdr ek? úgy értem egy tömítés hány km?
meg mondjuk egy dugattyú? Mennyit mennek el 2 nagy felújítás között?
Előre is köszi a választ :)