Ha még huzamosabb ideig nem raksz bele benyát mert mittomén szereled a vasat akkor 1 kis petróleumot kenj körbe benne nem rozsdásodik és kitudod mosni benzinnel utánna.
Jelenleg olyan 3 dl brigéciol ami valamilyen oknál fogva kifehéredett, nagyjából 30 anya és 1 kg pudingszerű kosz...ez leledzik benne legrosszabb esetbe kicsapatom slaggal belőle a retket és utána rádobom a hajszárítót egy órácskára, meg napra kiteszem...csak nem rozsdásodik már be..
Van még az a megoldás hogy levágom a régi felfogatást a dobról és van ez a hilti szalag és azzal felfogatom tetszés szerint . Vagy kiflexezek belűlről kb fél centit a motorról a felfogatóból és úgy kijjebb tudom húzni kb fél centi kéne csak.
Baszod, nekem is ilyen gondom van.. a gyári fül ugye fixen áll és nem középen eltartja a dobot a villátol, a tuningdob meg csak lóg.. (és bassza össze a villát)
Nézem a sárga ezredes dobját hogy eláll azt néztem hogy a dobom belülre volt felfogatva és hozzáér a lengővillához ha kívülre rakom akkor feszül a könyök és eláll a motortól jobbra nagy a dilemma vagy belül és behorpasztom a dobot a lengőkarnál vagy nemtudom mi lessz. Szép Sima Béla féle dob közösítőig rozsdamentesből 1csőből.
Fél évig? Nem benzin volt benne? Nekem is állt majd fél évig, és majd üres tankkal, mert nem volt zséé-m, hogy akkor teletankoljam, utána meg időm, majd lábam, mosmeg máá nem láttam értelmét.
Fél után csaknem kék szétrohadjon...
Betonkeverő! Finom sóder amit az akváriumba raknak és fogod kipárnázod a betonkeverőt bele a tankot abba a homokot sódert és hagyod tekeregni1 pár órát. Énis így pucceroltam ki a genyát belőle.
Én azóta is a tankommal szenvedek. Mindenhol perem van benne és így a retek nem jön ki...már brigéciol hegyek vannak benne és alakul, csakhát az, hogy félig teli tankkal állt több mint fél évig, az teljesen szétbaszta...
Kicsit ideges vagyok. Nem elég hogy nem indul be a szereljük össze az ezredest című munka. De reggel óta a ringen van valami teszt vagy gyakorlás vagy nyílt nap vagy nemtom mi de egész nap hallgatni a gyönyörű hangokat kicsit idegesítő.
Akkor állhat jó sokáig.
Persze ne álljon ! Legyen benne mindig végtelen benya !