Sanyi!
Tegnap véletlenül felfedeztem egy dekoros üzletet.
Mindennap elmész mellette
Aidinger és a Sztárai megálló között van kb félúton bal oldalon(a buszvezető ülésból nézve)
8 tól 4 ig vannak nyitva
Engem a rally Wartburgom trafója rázott meg egyszer nagyon,apám ráindított mikor a gyertya a kezemben volt,úgy belevágtam a motortérbe,ide-oda kopogott vagy négyet mire alul leesett! Ábrus jól mondja,szabadon ne legyenek a trafók végei,mert terhelés nélkül megnő a feszültség és trafón belül fog átütni,zárlatos lesz a trafód! Mivel itt egy trafó két gyertyára ad feszkót,ha a bal szélső megy,akkor a jobb szélső gyertyád zárlatos,ha szakadás lenne,a bal szélső sem menne.Javaslom szerezz be gyertyát,legalább kettőt,legyen tartalék is.
Mester, a keze ellenállása több nagyságrenddel kisebb, mint a szikraközé, úgyhogy mindenképp megbaxxa mindegy, van-e rajta gyertya, vagy nincs. Még a kicsit repedt (elöregedett) pipa is képes rázni, menet közben !
De egyrészt ez tanulságos lesz neki, másrészt a jó szakember, már abból tudja, milyen erős a szikra, hogy milyen messzire dobta el a pipát
Ha simán megfogod a gyertyát vagy a kábelt akkor úgy megvág hogy be....sz. Ha hozzáér a kezed amelyikkel fogod pipát a motor fémrészéhez akkor "csak" a kezeden szaladhatna át a feszültség a blokkra de mivel itt egyszerre ad szikrát két gyertyára a trafó ezért a másikon fog áthúzni és Te túléled.
Tehát ne fogdosd.
Testelve. Ne lógjon a levegőbe egyik kivett gyertya vagy pipa sem,hanem érjen hozzá valahol a vázhoz vagy a blokkhoz.(a gyújtáselektronika nevében szólok)
Ha nincs szikra akkor persze cseréld ki egy másikkal.
Ott próbáltam. Már mint .. na szóval. Kicsit fáradt vagyok. Szóóval. Kitekertem a gyertyát, megpucoltam fogkefével, majd beledugtam a pipájába és beindítottam a motort. Semmi szikra sehol. Ezért gondoltam, hogy ha a gyertya a szar, akkor úgy kiderülne, ha meg nem akkor is kiderülne, hogy nem az. Testelve?
Először azt nézd meg hogy a saját gyertyáján van-e szikra,aztán cseréld meg egy másikkal.(lehetőleg mindegyik gyertya legyen letestelve amikor kísérletezel)
Szóval amit kihagytam, hogy arra a pipára dugom rá, amelyiknél nem szikrázott a gyertya... jobb szélső ha a motoron ülök...mondjuk a bal szélsőt venném ki, ahhoz "könnyebben" hozzáférek..
Ugye nem lesz gond, ha kiveszek egy jó gyertyát a helyéről, majd a pipát rádugva indítózva megnézem, hogy van-e szikra? Azon kívül, hogy ma már 3x ráztam meg magam vele
Tegnap véletlenül felfedeztem egy dekoros üzletet.
Mindennap elmész mellette
Aidinger és a Sztárai megálló között van kb félúton bal oldalon(a buszvezető ülésból nézve)
8 tól 4 ig vannak nyitva