Csak abból gondoltam, hogy a T elsősorban szolgáltatást ad el, ebből él, meg az ottani slepp nagy része is Az, hogy "fel kell szerelni a rackszekrényeket, meg karban kell tartani a digit alközpontokat, szervereket," csak egy kibaxott nagy nyűg nekik, amit általában ki is szerveznek
Te farok :D Hogyan ajánljalak be ha nem tudsz szöveget sem értelmezni? Látod, ez a baj a mai munkavállalókkal! :D Nem a mobilnál vagyok, hanem a t-systemsnél, de ezt többször leírtam. Mérnöki vagy technikus lenne jó neked, arra mindig szükség van. Valakinek fel kell szerelni a rackszekrényeket, meg karban kell tartani a digit alközpontokat, szervereket, mindent.
Ezt próbáltam előző főnökömnek is magyarázni, és ez a helyzet a legtöbb kkv-s helyen a tulaj fejében, hogy nem érti meg, hogy a legtöbb embere csak más pénzén (szó szerint) engedheti meg magának hogy nála dolgozik... (Apu, anyu, élettárs) Egyszerűen undorító arra bazírozni, hogy áhh, ketten úgyis összerakjátok (ezt konkrétan megkaptam) és tökéletesen igaz amit ábrus mond, (és ezt érzem is most) hogy arra sem lehet építeni, hogy mindig mindketten hozzátok a lét. Én azt tudom, hogy a 350-400 volt az, ami mellett tudtam haladni, összegyűlt az esküvő jó része, vehettem 500ezer rádobással az előzőre a bmw-t, volt kis tartalék a lakásvásárlás utánra. Ezt már ketten 400-ból sem tudod megcsinálni. És nem költök semmi extrára, nincs 300ezres telefonom, drága cipőm, semmim. Asszony is ott fogja ahol csak lehet.
"ha ketten vagytok, fejenként 300felett"
Persze ha ketten, és ez mindig megvan. Nincs betegség, időszakosan kevesebb fizetés, hosszabb-rövidebb munkanélküliség, váratlan (akár tágabb családon belüli) nagyobb kiadás. Úgy veszem észre hogy az emberek egy része nem lát messzebb a mindennapjainál.
"Természetesen simán el lehet költeni annyit is. "
Tapasztalatom szerint az emberek fejéből (főleg fiatalon) valahogy hiányzik az a gondolat hogy mennyiből szeretne majd megélni nyugdíjas korában.
De ha elkezdene számolgatni hogy arra a 25-30 évre mennyit kellene összeszedni (az állami nyugdíjjal ne viccelődjünk, az annyi lesz amennyi, vagy elég vagy kevés de nincsenek kétségeim, elhanyagolható) akkor eléggé irdatlan összeg jönne ki. (ilyenkor el lehet gondolkodni hogy mire lehet majd elég a havi 5-10e Ft amit (már aki) befizet az önkéntes nyugdíjpénztárába)
Arról nem is beszélve ha valaki esetleg előbb szeretne lazítani, nem 65 évesen.
De véleményed szerint mekkora anyagi tartalék szükséges egy átlagos 30-40 körüli magyar család (1-2 gyerekkel) létbiztonságához hogy nyugodtan, átlagos körülmények között élhessen, ne kelljen izgulni hogy mi van ha megszűnik a munkahelye valamelyik keresőnek, vagy tartós betegség miatt hosszabb időre kiesik a munkából? (azt nagyvonalúan vegyük ide hogy a lakáshitel 5-10-15M Ft-os terhét valami szerencsés családi manővernek köszönhetően letudták és a lakás/ház az övék)
Ez kicsit OFF, de az orvosok nagyon szeretik ám ajánlgatni a sok faxságot, amire semmi szükség nincs... csak ugye pénz van belőle. Mi könnyebb helyzetben vagyunk, mert ezt belülről láttuk... lányom orrmanduláját is ki akarta vetetni mindenki, aki látta, mert kicsit horkol, és náthásan rosszabbul kap levegőt - de mandula maradt, és nem azért, mert nincs 30e a zsebbe.
Vakbéllel is uez a helyzet, nálunk mindenkinél megvan, bár folyamatosan ki akarták vetetni azt is most a fiam a bölcsesség foggal küzd, azt is minden fogorvos ki akarja műteni neki A kicsik megkapták a kötelező oltásokat, de semmi extra, influ ellen sem oltunk, és nem is oltottunk soha, ha betegek voltak, feküdtek pár napot, és kaptak Panadolt. Szerintünk hiba egyből komoly szerekkel lőni egy náthára pl., az elmúlik citromos teától is. Nem, nem vagyunk szektások, meg gyógyszer ellenesek, csak menekülünk a trendi faxságok elől.
Kösz, de nem bírom az ügynöki munkát, meg úgy általában az "adjunk el valamit" típusút - eleget csináltam 25 év alatt.
Fábinál el-esztergálgatnék naphosszat, meg javítgatnám a gépeket, meg úgy általában a kreatív, "oldd meg valahogy" melókat kedvelném... az átbaszóshoz már nincs gyomrom, öregxek
Egészen biztos vagyok abban, hogy nagyon tisztességesen neveltétek fel a gyerekeiteket és megadtatok, megadtok nekik mindent az ésszerű körülmények között. De egy csecsemőnek valóban elég sok minden kell, mindenféle babaápoló, ami főleg gyógyszertári. Egyre nehezebb és csak indokolt esetben lehet ezeket közgyógyra felíratni, de erről a feleséged sokkal többet tud mondani. Nem kell a legmárkásabb de a no name is elég drága. És sem gondoltam, de szinte mindig elment a havi 20 ezekre volt, hogy jóval több. Pedig szerencsére nem voltak különösebben betegesek. De volt, van egy csomó oltás ami nem kötelező, ezért keményen fizetős de minden orvos ajánlja és ha van rá lehetőséged megveszed, beadatod. A múlt héten kaptak az enyémek agyhártya gyull. elleni oltást, a kettő 18e volt. És nyáron meg kell ismételni. De egy orrspray, antibiotikum, köptető.... 3-4-5e től indul. Elég durva árak vannak.
Amúgy kettős érzéseim vannak a szar helyen vagy/és szar pénzért vegetálókkal kapcsolatban: egyrészt azt gondolom h aki marad megérdemli, plusz ha nincs eszed legyen lábad, másrészt nyilván azért nem tesznek az előrelépésért mert annyira képesek csak. Azért kajafutárkodással 2003-4-ben napi 12-13 ezrem maradt a költségek levonása után plusz ingyen kaja. Az ajtónállás is szűk 300-at hozott átlagban (de télen csak 2-3-4 napot doliztunk), szóval lehetőség mindig van csak menni kell utána. Sztem kemény munkával (állatok, főőd) vidèken is van lé... mindig szikrázok a szemem milyen porták vannak miáék felé. De pl az sem akadály ha büdös a trágyaszag, a mekinek annyira nincs szűk kétszázakért + kaja ember, hogy aki bivalybasznádról gyünne asszwm fél évig ingyen lakást is adnak amíg kiismeri magát a betonon. ☝️ De tatabánya mellett van operátor (sori munkás több műszakban) barátom a bridgestoneban, 230-300 között keres műszakbeotól függően. Tiszta, kellemes fair körülmények között. Én szurkolok mindenkinek h jobb helye legyen és segítek is amennyit csak tudok. Laci! T-systems keres embert...
Felneveltünk már 2 db-ot, van fogalmam róla... gyógykészítmény, gyógyszer? az minek? (persze ha nem beteg gyerekről van szó, azzal nem viccelünk )
Amikor kicsik voltak a gyerekek, kezdő vállalkozó voltam, az asszonynak xar helye a kórházban, tele voltunk adóssággal - mégis megoldottuk, és jól éreztük magunkat.
Nem panaszkodtunk sosem
Mikor vettél utoljára pampörszöt? Azért elég drága. Többe kerül mint a kajája, főleg míg az anyján lóg. De talán a legdrágább a gyógyszer, gyógykészítmény. Az simán van havi 20-30 között.
A gyerek miatt ne aggódj, az nem kerül sokba, persze a fizu kiesés Miánál az fájhat kicsit. Ha nem estek bele abba hibába, mint sokan, hogy megveszik a legdrágább babakocsit, kiságyat, etetőszéket, faxomat, akkor nem vészes az, amit megeszik, meg a pampörsz se drága annyira
A gyerek majd később lesz drága, ha főiskolába jár, másik városba
Száz szónak is egy a vége, természetesen mindenki próbálja a lehetőségek közül számára legjobbat kiválasztani, megtalálni ahol jól érzi magát és boldogulni is tud. Számomra csak az az elkeserítő, hogy egyre nehezebb megbízható embert találni akivel hosszabb távon is lehet tervezni és így a cég, cégek fejlődését biztosítani. És ha nincs fejlődés ami sokszor a kiszámíthatatlan munkaerő miatt akadozik sajnos a fizetések növelése is nehezebben kivitelezhető.
Ketten 300 fölé csúszva kánaán, ez biztos. (Magyarországon) alá is írnám azt a szintet életem végéig. A baj, h nem mindig vagytok ketten és ha jön a baba akkor már naaaaagyon ki van centizve a maximalizált gyesselvagyhogyhívják. Mia ia keres 260 körül és fog kapni 130 valamennyit.
Amúgy tudom mi a baj: munkáltatóként ez most olyan sokkoló lehet viszonylag hortelen mint munkavállalóként az azelőtti 25 évben a minden nap elmondott van helyetted tíz másikos sarokbaszorított helyzet. Természetes, h mikor fordul a kocka, sok ember túltolja az elején.
Nem kell fiktív, itt látok fiam kortársaitól valós példákat is... komoly, piac által is értékelt végzettség nélkül, vidéken lehetőségek nélkül, otthon szülőknél lakva 120e... és akkor már az ájfonja is megvan, persze nem a legutolsó modell
Ha magasabbak az igények ennél, legyenek magasabbak a teljesítmények is - ez mindig is így volt.
Minden szavaddal egyet tudok érteni. És nem azzal van a baj, ha valaki haladni akar az életben csak erre max 2-3 év legyen már elég (kocsi, ház). Ha erre nincs esély húzok nyugatra, mert ott persze a fű is zöldebb, vagy ugrálok ide-oda plusz 20e-ért, ahogy Mlas is írta.
Persze ha ketten, és ez mindig megvan. Nincs betegség, időszakosan kevesebb fizetés, hosszabb-rövidebb munkanélküliség, váratlan (akár tágabb családon belüli) nagyobb kiadás. Úgy veszem észre hogy az emberek egy része nem lát messzebb a mindennapjainál.
"Természetesen simán el lehet költeni annyit is. "
Tapasztalatom szerint az emberek fejéből (főleg fiatalon) valahogy hiányzik az a gondolat hogy mennyiből szeretne majd megélni nyugdíjas korában.
De ha elkezdene számolgatni hogy arra a 25-30 évre mennyit kellene összeszedni (az állami nyugdíjjal ne viccelődjünk, az annyi lesz amennyi, vagy elég vagy kevés de nincsenek kétségeim, elhanyagolható) akkor eléggé irdatlan összeg jönne ki. (ilyenkor el lehet gondolkodni hogy mire lehet majd elég a havi 5-10e Ft amit (már aki) befizet az önkéntes nyugdíjpénztárába)
Arról nem is beszélve ha valaki esetleg előbb szeretne lazítani, nem 65 évesen.
De véleményed szerint mekkora anyagi tartalék szükséges egy átlagos 30-40 körüli magyar család (1-2 gyerekkel) létbiztonságához hogy nyugodtan, átlagos körülmények között élhessen, ne kelljen izgulni hogy mi van ha megszűnik a munkahelye valamelyik keresőnek, vagy tartós betegség miatt hosszabb időre kiesik a munkából? (azt nagyvonalúan vegyük ide hogy a lakáshitel 5-10-15M Ft-os terhét valami szerencsés családi manővernek köszönhetően letudták és a lakás/ház az övék)
Vakbéllel is uez a helyzet, nálunk mindenkinél megvan, bár folyamatosan ki akarták vetetni azt is most a fiam a bölcsesség foggal küzd, azt is minden fogorvos ki akarja műteni neki A kicsik megkapták a kötelező oltásokat, de semmi extra, influ ellen sem oltunk, és nem is oltottunk soha, ha betegek voltak, feküdtek pár napot, és kaptak Panadolt. Szerintünk hiba egyből komoly szerekkel lőni egy náthára pl., az elmúlik citromos teától is. Nem, nem vagyunk szektások, meg gyógyszer ellenesek, csak menekülünk a trendi faxságok elől.
Fábinál el-esztergálgatnék naphosszat, meg javítgatnám a gépeket, meg úgy általában a kreatív, "oldd meg valahogy" melókat kedvelném... az átbaszóshoz már nincs gyomrom, öregxek
Amikor kicsik voltak a gyerekek, kezdő vállalkozó voltam, az asszonynak xar helye a kórházban, tele voltunk adóssággal - mégis megoldottuk, és jól éreztük magunkat.
Nem panaszkodtunk sosem
De viccet félre téve, ilyen emberek hiányoznak, de nagyon.
A gyerek majd később lesz drága, ha főiskolába jár, másik városba
Ha magasabbak az igények ennél, legyenek magasabbak a teljesítmények is - ez mindig is így volt.