Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Laci ha szarul vagy rosszul dolgozik, ki lehet tenni rendkívüli felmondással is,akkor nincs végkielégítés.
Azt hogy lehetett indokolni, hogy az évek óta húzódó klimaxa meg a félre kúró férje miatt egy hülye picsa lett, és nem lehetett egy térben lenni vele? Úgy ment volna esetleg, hogy valami hibát keresni, meg bizonyítékokat, aztán esetleg pereskedni... ez nem a feleségem stílusa. Inkább kifizette, és menjen a fenébe, ügy letudva.
Igen sajnos ez a baj, hogy az öregek akik már 20-30 éve egy helyen dolgoznak "megszokták" az alacsony bért és nem akarnak nekik többet adni mert "úgy se megy el". Ezért van az hogy az új munkaerő meg ugyan annyiról indít mint amennyit az öreg kap kevesebbért nem állna munkába....
Nem akkor jár. Akkor jár ha kirakod önhibáján kívül. Pl megszűnik a cég,létszám feletti...stb.
Ezt a végkielégítést nem igazán értettem soha... ha valakit azért rúgnak ki, mert xarul dolgozik, vagy hülyeséget csinál, akkor miért jár neki jutalom? Mi 2 éve tettünk ki egy hülye alkalmazottat, pedig ha az én feleségemmel nem tud kijönni, ott már komoly baj van és az is igen sokba fájt
Én jövőre kapom a 30-éves pénzt,azt még mindenképpen megvárom. Hogy utána mi lesz,azt még én sem tudom,de ha adódik valami jó,azt biztos nem hagyom ki.Végkielégítésre meg ne várj,mert úgysem rúgnak ki ha nem csinálsz semmi súlyos fegyelm vétséget. 25 év egy helyen eltöltött idő után csak nagyon indokolt esetben tudnak kitenni (csak súlyos mulasztás,súlyos fegyelmi vétség) mert védett korba léptél. Nem életkor szerint,mert az csak 55 év felett van. Szóval Gyulám Téged akkor rúgnak ki,ha összedől az egész kóceráj! Úgy hogy a végkielégítésre ne is számíts.
A diákhitel törlesztő tényleg nem változik ha előtörleszthetsz, csak hamarabb véget ér. Az asszonynak is volt még pár éve és mi is előtörlesztettünk.
Hát ebből az adatból nem azt tudnád meg, hogy ki mennyiből tudna megélni, hanem azt, hogy kinek milyen a fantáziája
Engem ismersz, tudod, hogy kávé, bor, étel, utazás, jármű és hifi fan vagyok - ezek után mondjak összeget is?
Komolyan mondod, hogy az egyébként támogatott diákhitel részlete magasabb, mint egy uli-buli szabad felhasználásúé? ez nekem hihetetlenül hangzik... persze ha úgy számolod, hogy maradék 600 törlesztője 40, a szabadé meg kevesebb, akkor igaz, de tedd a listára a -1 db béjemvét is
Látod... nem hiszel nekem, okoskodaz, nem nézel utána. NEM lesz kevesebb a törlesztő, mert fizuhoz kapcsolódik a mértéke. Innentől csacsiság az egész. A 200-ra meg 30pár jön MAX rá ha nem dobom vissza előbb. Ahj Ábrus, többet várok tőled még ha fasznak is tartasz.
Nem volt fejlődés benne.
Jól elvitáztatok,pedig valahol mindkettőtöknek igaza van.Júliusban meglesz a 33-év munkaviszonyom két munkahelyről,vagyis elmondhatom hogy nem vagyok egy vándorló tipus.Mindkét helyen jó kollégák,jó közösség volt/van,ezért sem szívesen mentem volna el.De:amikor az új kollégát ugyanannyival,vagy mejdnem ugyanannyi fezetéssel vették fel,mint amennyi az én fizetésem ,akkor elgondolkodtam hogy lehet időnként váltani kellett volna.Persze 50-évesen már nem szívesen mozdulnék,meg rengeteg végkielégítést hagynák el,amíg ki nem rúgnak én már nem mozdulok.
Azt én is tapasztalom hogy a mai fiatalság már kicsit ellustult,a képzéseket nem veszik annyira komolyan mint a mi időnkben.Van egy tanulóm,azt érdekli a szakma,otthon is sokat bütyköl,de például a kollégám fia már annyit bukott,hogy abból legfeljebb segédmunkás lesz.Az én osztályomban bukás nem volt,se általánosban,se szakmunkásképzőben.A másik dolog,a munkaerőpiac is országosan eltérő,a nyugati országrészről elszívta a munkaerőt az euró övezet,a cég dunántúli telepeire már Romániából is visznek munkaerőt!Itt a délvidéken más a helyzet,kevés a gyár,termelő müzem,inkább a vállalkozás több,oda viszont én se mennék,akit csak ismertem,mind azt mondta hogy minimálbérre jelentette be a vállalkozó,a többit meg zsebből fizeti,ha fizet.
A 2,6M-ba előtörleszted azt a 2M-t, maradt 600e. A futamidő marad, a törlesztőrészlet leesik a töredékére. Nem kell felvenni 200e szabad felhasználású kölcsönt (aminek a költségei jóval magasabbak) megmarad a bmw ami már a neveden van és megcsináltál rajta szinte mindent, nem kell egy másik motorra kicsengetni az átírási költségeket, nem szaladsz bele a frissen vásárolt szükségmegoldás műszaki buktatóiba ami szintén költség.
Szóval gondolkozz és számolj egy kicsit.
Sajnos annyira jól nem élünk hogy annak a fenntartását is felvállaljam. (az már tényleg értelmetlenül sokat vinne el a költségvetésből)
Egyébbként ha ott olyan fasza volt a helyzet (környezet, lóvé) miért hagytad ott? Vagy volt rossz oldala is, vagy csak unalmassá vált?
Jól hangzik az a +30 spórolás. De hidd el, ha neked sikerül ezt megtakarítani Mia szemrebbenés nélkül fogja elkölteni a gyerekre és te még csak haragudni sem fogsz rá. Annyi minden meg fog változni, ha megszületik a kis trónörökös. Ami most logikus és egyértelmű, mind felülírja az érzelem. Jó időnek el kell telnie, hogy újra racionálisan tudjatok gondolkozni. De ebben ez a legjobb dolog és biztos vagyok benne, h iszonyúan fogjátok élvezni azt, h az a kis tökmag felülír minden tervet.
"(esetleg majd a pözsó helyett venni valami újszerűbb verdát)" Vagy valami jóval öregebbet, olyan pingpong asztal méretű motorháztetővel.
én három dolgot vettem hitelre:
egy mini hifit kb 98 ban 80 helyett 88e lett a vége
egy mosogépet, ami ment vona egyben is, de 0% volt csak pár ezres volt az ügyintézési díj
és a biciklimet az talán részlet volt nem is hitel felét kifizettem a maradékot meg 3 hónap alatt

autóra, motorra biztosan nem vennék fel hitelt
mondjuk az összes autónk, motorunk ér kb másfél milliót
sok ilyen helyet ismerek
nem "csalóst", hanem csak kp-t elfogadóst
A diákhitel 2,6m kb, kettő hamarosan beesik örökségből, kidobnám a 600-at a bmw-ből és nem lenne a havi 40. Max felveszek 200 szabadfelhasználásút a maradék 300 mellé, H értelmesen állapotú motor kijöjjön. az két évre havi 10, és utána meglátom. Az alapban 30 spórolás havonta
Most mennyivel lennétek előrébb ha elvinnék a bmw-t?
A garázst befejezni, udvart térkövezni (kb. 250nm) házban pár dolgot megcsinálni (konyhabútor csere, fürdőszoba részleges átalakítás, ilyesmik)
Amit összegnek írtam abba bőven belefér, más igazából már nincs. (esetleg majd a pözsó helyett venni valami újszerűbb verdát)
Nyilván én sem akarom megosztani az internet népével.
Elég annyi hogy ha ez így megy tovább akkor én nem aggódom a megélhetésünk miatt. (yachtunk ugyan biztosan nem lesz és attól sem tartok hogy ne kéne dolgoznunk nyugdíjas korunkig)
Ja... Nálunk is kiderült H az a téma H mi hogy elverjük a pénzt mert minden évben tengerpart. Persze, mert nincs pénz balatonra