Nálunk egy kezdő kap nettó 130-150-et,de ezért ha reggeles kel 2.50-kor,ha délutános hazaér kb éjfél,fél egy körül,dolgozik két hétvégét egy hónapban. Persze hogy tiplizik mindenki innen,csak az ilyen vén hülyék maradnak mint én. De mindegy is,ezen nem változtat semmi.
Szerintem ha ketten vagytok, fejenként 300felett, több mint ami egy nyugodt mindennapokhoz kell. Természetesen simán el lehet költeni annyit is. Persze más a helyzet, ha egyedül álló vagy Pesten albérletben laksz (manapság nem kis pénzért) és a jövődet is magadnak kell egyengetned.
Ugye van a bécsi metrófelújítás, ott KELL nekik ember a pótlókra nadrág az még őrült hiányt generál Pesten... Most meg a BKK kapálózik űrfizetés-ígéretekkel, amiknek még némi alapja is van.
Adj össze egy fiktív, fiatal felnőtt életét válaszban hogy SZERINTED mennyiből lehet úgy megélni H kis haladás is van benne. Mert általában a nem csóró idősebbek tapasztalataim szerint teljes tévedésben vannak.
Meg sem merem mondani mennyit fizut kapok. Jövőre töltöm itt a 30. évemet,rendesen járok dolgozni,szeretem amit csinálok,csak a körülmények egyre szarabbak na meg a pénz. Ezért mostanában gondolkodom a váltáson. Ha emelnének egy 25-30 ezret,akkor már nem gondolkodnék,maradnék még a visszalévő nyolc évre.Sajnos ilyen későn már nehezebb váltani is,mert az ember már nem nagyon kell sehová.
Erre írtam, H fiatalabb pályakezdőként azért ez kevesebb itt is. Van ilyen akadémiai programunk, ahol csak tanulni kell és fix szerződésük van, asszem 150-60 körül kapnak. De annyi idősen bombabiztos további karrierrel simán jó indulás az is!
A legutóbbi albumuk 120+ rezsi volt (másfél szoba) diákhitel 40, fizetek két ltp-t az még 40, életbizti 10, aztán jön a telefon, sport, szórakozás, közlekedésre amennyit le lehet csípni. A legutóbbi melómnál csak ketten voltunk akik nem mamahotelben vagy gazdag pasinál laktunk, a többiek nem tudták felnőttként külön élni a fizujukból.
Ezt mondom én is. A 300 fölötti sávban beosztottként már a munkahely minősége többet számít mint öt forint plusz. Alatta meg igen is mozogni kell, keresni a jobbat.
Ádám, te annyira pestiesen látod ezeket a dolgokat, és ez egy vidéki bunkót, mint én, fel tud baxni Ezek a pénzek, amiket emlegetsz, az felénk az álom fizu kategóriába tartozik - nyilván azért is, mert erre nincsenek "multik" csak magyar kkv-k, így a többségnek ott kell dolgozni.
Ja, bocs, van multi, a teszkó, a helyi vezetője az biztos jól kap (talán valami nagvárosból jár át) de a polc feltöltők csak 130-at
Nálatok fent meg, az ilyen "közepes senkik" a multiknál, zsebükben egy bukta cukrozó diplomával meg egy nagy nehezen letett közép angollal 25 évesen rinyálnak, ha nem kapnak 5 kilót meg autót, ha meg adódik plusz 20 eFt, máris ugranak át a másik hasonszőrű céghez és közben folyamatosan hajtogatják, hogy ők mennyire ki vannak zsákmányolva egy átlagos belgához vagy némethez képest
Én csak nézek és bámulok mennyi nem elég a boldog élethez itt kis hazánkban...hát nem csodálom, hogy sokan elmennek. Igény szintben mintha túlléptünk volna az árnyékunkon, meg a németekén is kicsit
Én ezt a saját meglátásom szerint úgy fogalmaznám meg, hogy ebben az országban, ilyen árak mellett, biztos és rendszeres havi nettó 300e felett már esetleg más szempontok is számíthatnak a menjek/maradjak mérlegelésnél.
Én jelenleg abban a helyzetben vagyok, hogyha felajánlanának egy nettó 5-600e körüli fizetést máshol, ahhoz valami nagyon különleges körülményeket kellene biztosítani hogy gondolkozzak rajta. (messze nem keresek ennyit)
Ha viszont még mindig az előző munkahelyemen dolgoznék, azt sem nagyon kérdezném meg hogy mit kell ezért csinálni, másnap kezdenék.
Távol áll tőlem, h bárkit is kritizáljak amiatt, hogy gyakran vált munkahelyet. Csak én egy kicsit máshogy látom ezt a dolgot. A mindennapi megélhetés pedig nagyon egyén függő. Kinek mi az igénye.
Mi egy kis magyar (nem multi méretű) ám folyamatosan bővülő, fejlődő termelő üzem vagyunk.Nálunk a dolgozók többsége 3 műszakban dolgozó szakképzettséget nem igazán igénylő munkás. Nem minimálbér a kezdő és természetesen rendesen vannak bejelentve, mindig időben megkapja mindenki a fizetést. Egy rutinosabb kolléga lényegesen többet kap. Kívánatos munkahely váltás gyakoriságot nem tudom definiálni. Azt tudom, hogy nálunk egy műszakvezető betanulása, hogy tényleg rutinos legyen és nyugodtan rá tudjak bízni komoly feladatokat is,min 2-3 év. Ezért akinél a lojalitás és tenni akarás szikráját sem látom azt nehéz odaadóan "tanítani". Van nálunk egy műszakvezető srác aki tavaly decemberben kapott egy ajánlatot (szerintem nem) és meg akartuk tartani, mert rendes, szorgalmas. Igaz még nagyon sokat kell tanulnia de megemeltük a bérét.
Amit meg az előzőekben írtam te is igazoltad, hogy azok a kollégáid csak a pénz miatt váltanak alacsonyabb pozícióba. Nincs annyi meló, felelősség nem számít, hogy kukába az eddigi előrelépésekkel. De ez lehet, hogy tényleg így van jól, hiszen én is ezt látom manapság és csak én vagyok ilyen maradi akinek nem annyira az anyagiak számítanak. Többet jelent nekem, hogy sikereim legyenek a munkámban, fel tudjak mutatni valamit és folyamatos legyen a fejlődés.
Jórészt igen. Általában azért van egy 10-20% juttatási csomag bennük, de ez elég változó tud lenni a cégek között. Nálunk pl egy közepes szolgáltatás menedzser (nekem az majd idő még) kap évi 800 cafetériàt és 15-17% bónuszt meg saját használatú kocsit. Öcsém másik cégben van, ők pl kicsit fura összetételben kapnak juttatásokat, de ott több a nettó.
Viszont így kíváncsivá tettél, hogy nálatok mi az amit egy kezdő kap bejelentve, és mennyit egy rutinosabb kolléga, valamint mit tartasz kívánatosnak a munkahelyváltások gyakoriságában egy fiatal esetében. Valamint ha pl valaki amúgy szeret nalatok, de kap egy jobb ajánlatot és őszintén elmondja, akkor mit csináltok?
Piaci az, H pályakezdőként annyi, amennyiből éppen megélsz, konkrét mérföldköveket kijelölve, H mikor mennyit nő. Aztán persze ha kell nyelv, végzettség, tapasztalat, tudás, akkor ahogy mondtam piaci kell. Ez mindennel (juttatások) együtt manapság 3-400 között van. Aztán utána jön az ingyenautó, meg emelések ahogy halad a dolog. De H lásd mi megy most: egyik csaj másik IT cégtől jött át, kisebb vezető volt. Most mondta mérgesek, H a régi beosztottjaiból többet elcsábítottak alacsonyabb poziba mint addig (ugye kevesebb felelősség), 100ezerrel több pénzért. Öcséméknél a gyakornok, akinek nem is tudtak általában munkát adni, 350 körül keresett két évig. Szóval kíváncsi leszek hogy alakul itt a helyzeten. Nagyrészt elégedett vagyok, remélem még is akarják a még maradókat elégedettnek tartani, mert pl nálunk ahogy látom vagy egy év mire közepesen önállóan tudsz dolgozni. De eddig nagyon bírom a korrektséget. Kár, H a kkv szektorban az számít annak kb ha a fekete pénzt nagyjából időben kapod.
Nem értelek. A 3 évek nem elegek? Én meg tök őszintén el szoktam mondani ha van olyan mint most a két magyar próbálkozás. Mindkettő többszáz milliós forgalmú, nagy múltú cég volt. Csak itt általában ennyire telik úgy fest.
Ja, bocs, van multi, a teszkó, a helyi vezetője az biztos jól kap (talán valami nagvárosból jár át) de a polc feltöltők csak 130-at
Nálatok fent meg, az ilyen "közepes senkik" a multiknál, zsebükben egy bukta cukrozó diplomával meg egy nagy nehezen letett közép angollal 25 évesen rinyálnak, ha nem kapnak 5 kilót meg autót, ha meg adódik plusz 20 eFt, máris ugranak át a másik hasonszőrű céghez és közben folyamatosan hajtogatják, hogy ők mennyire ki vannak zsákmányolva egy átlagos belgához vagy némethez képest
Én jelenleg abban a helyzetben vagyok, hogyha felajánlanának egy nettó 5-600e körüli fizetést máshol, ahhoz valami nagyon különleges körülményeket kellene biztosítani hogy gondolkozzak rajta. (messze nem keresek ennyit)
Ha viszont még mindig az előző munkahelyemen dolgoznék, azt sem nagyon kérdezném meg hogy mit kell ezért csinálni, másnap kezdenék.
Amit meg az előzőekben írtam te is igazoltad, hogy azok a kollégáid csak a pénz miatt váltanak alacsonyabb pozícióba. Nincs annyi meló, felelősség nem számít, hogy kukába az eddigi előrelépésekkel. De ez lehet, hogy tényleg így van jól, hiszen én is ezt látom manapság és csak én vagyok ilyen maradi akinek nem annyira az anyagiak számítanak. Többet jelent nekem, hogy sikereim legyenek a munkámban, fel tudjak mutatni valamit és folyamatos legyen a fejlődés.
https://www.hasznaltauto.hu/motor/bmw/r_1100_rt/bmw_r_1100_rt-12772558
Köszi előre is.