Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ez a majdnem mindenki hülye, rossz, alkalmatlan dolog meg olyan ,mint amikor vlaki puccos dizsiben csajozik barátom és mindig sír, h csupa ribanc akad a hálóba, nem talál rendes lányt. Hiszek abban, hogy megfelelő feltételek esetén ha nehezen is, de előbb-utóbb beakadnak azok az emberek, akik megérdemlik a tisztességes hozzáállást. Ha mégis csak hülye jön... Akkor valami más is van.
De buzi vagy., köszi. :D Nekem általánosságban igazam van, csak az sokszor fáj, és a stíluson lovagolnak, meg buziskodnak, és nem a tényeket próbálják cáfolni.
Na megyek, leb&szom a kertészt mert nem halad a sövény nyírással.
Egyébként fenntartom hogy ádám általánosságban egy f&sz, de most véleményem szerint kivételesen nem beszélt hülyeséget.
Munkahellyel és fizetéssel kapcsolatban tegnap este a "vitaindító" véleményeknél gépeltem vagy fél órát ezzel kapcsolatban, aztán átgondolva a dolgot én sem szerettem volna indulatokat gerjeszteni, ezért elküldés előtt inkább kitöröltem.
Én nem beszéltem arról hogy mennyit kell beletenni hogy valaki "normálisan" kereshessen, csak azt az összeget jelöltem meg, amiből meglátásom szerint már "normálisan" előre tervezhetően meg lehet élni és nem kell okvetlenül másik munkalehetőségeket nézegetni.
Jah, Június 12-re lettünk kiírva!
Nekem mondod.. Előlem veszik el a a lakást keresletet gerjesztve, és a munkát is kínálatot gerjesztve. 20-30-asok többsége felgyütt vidéki itt. Aztán egymásra mutogatnak, hogy pesti paraszt. Ez esetben tényleg :D
Te írtad hogy szerencsés, nyilván nem ilyen "előnyre" értettem. (egyébként mondtad, mikor az öregnél az Ossiah tónál estefelé kissé már bemartiniztunk a teraszon és feljöttek a pénzügyek)
Tudod, nem mindenki lakást vesz vizafogón 20 milláért... sokan házat 5-ért, Derekegyházán, vagy tanyát 1 milláért külterületen, erre a minimálosnak is megvan az esélye. Mióta pár % a kamat, mindenki lakást vesz inkább, ha van némi pénze, ez látszik is az árakon, ami Pesten 3 év alatt duplájára szaladt fel.
Pécsett most keresgélek - megjelenik a hirdetés, kb. normális, du. felhívom, és már elkelt (ma is ezt jáccottam) befektetők és nepperek lecsapnak mindenre.
De ez az egész egy öngerjesztő folyamat: a sok hülye megy fel vidékről, mert ott a kánaán, de lakni meg kell neki valahol, ezért bérel, 100-150-ért is -> a befektetők meg megveszik az eladó lakást, kiadják, és 8 év alatt megtérül. 3-4 ilyen lakás, és megvan a bevétel az öreg napokra
Miért itt a kamuminimálbéres akár milliónyi szerencsétlennek, nem lehetetlen? Sőt... Ma már nagyon megnézik mennyid marad a törlesztők után szabadon, szal közepes bejelentett fizuval is necces. És akkor ugye a 6-8 milliónyi kezdőt mire összeteszed ha nem örökölsz?? Ismerős EGY HÉT aléatt adta el 23 milláért az 50-pár négyzetméteres panelt vizafogón. Mi mondjuk nagyon ügyesen vettük 16,7-ért, aztán dolgoztunk(tam :D ) rajta és pénzt is tettünk bele, most simán lenne 20 fölött. Rémes... Az a legszörnyűbb, h nincs IGAZI bérlakásállomány itthon csak spekulánsok próbálnak minél többet lehúzni félfeketén, jogtalan korlátozásokkal szerencsétlen rászorultakról. :(
De most mondtad, h ott szarok a fizuk. Szóval ott is csak pénzes tudja megvenni, nem a 130-150-ért rabszolgáztatott nyomorult.
Nem olcsóbb kint se bérelni, csak ott venni gyakorlatilag lehetetlen, a befektetési alapok annyira felverték az árat. Itt nálunk most kezd látszani ez a trend, Pestet már elérte, már vidéken is feltűnik.
A mi jelenlegi vidéki családi házunkért (kb. 140 m2, nagy telken, kertvárosban, vagyis itt menőnek számító helyen) nem kapnék egy lomos 5. emeleti panelt a XI. ker alján...
tehát itt megint kérdés csak az, mik az igények...
Basszus, megírta volna a konzulens helyettem?
Ez megint a vállalkozós félinformáció.
Itthon OLCSÓBB venni, mint gazdagoktól bérelni. Kint meg olcsóbb bérelni. Ez az oka.
ÚÚha! Nem volt szándékom indulatokat gerjeszteni én csak azt írtam amit manapság személyesen tapasztalok. Lehet, hogy már meséltem róla, nálunk voltak végzős!!! műszaki főiskolai hallgatók a Kecskeméti fősuliból nyári gyakorlaton. Nem nagyon tapasztaltam még olyan műszaki analfabétákat, mint ők. 2 nyáron voltak 3-3 fő. Mind olyan volt! Volt aki konkrétan megmondta, hogy ő kezdőként nett 400e alatt nem megy el dolgozni. NEM ÉRTETT SEMMIHEZ!!! Volt akinek a szakdolgozatának én voltam a külsős konzulense. Könyörögtem,. hogy küldje el amit írt hadd tudjam átnézni mert nem fogom aláírni. Dec 28-án küldte el az első vázlatot. Jan5.-ig kellett leadnia. És akkor mondtam, hogy itt a vége amikor az egyik megsértődött, hogy nem voltam hajlandó megírni helyette a szakdolgozatát, pedig neki azt mondták bent a suliban.
Lehet, hogy mi fogjuk ki, de minket főleg csak az ilyen mentalitású emberek találtak meg az elmúlt években. És még annyit, hogy engem sosem zavart ha valaki annyit keresett amit nem tudott elkölteni. Őszintén kívánom mindenkinek, hogy ilyen élete legyen. Csak azt szeretném, ha engem és a körülöttem dolgozókat nem hátráltatna a beleszarok stílusával!
Ja, örököltem, egy kis vályogházat, az ország délkeleti szegletében... te is fogsz majd, meg Ádám is... csak én tényleg "szerencsés" voltam, mert már 24 évesen örököltem

Egyébként azt tudtátok, hogy nálunk sokkal nagyobb a saját ingatlannal rendelkezők aránya, mint a gazdag nyugaton?
De az lakás vagy szar helyen ház.
A ház, kocsi, (nyugdíj nélkül) simán 20 év.
Más. Megjött (épp most) Csájnából a zselébetét az ülésbe. Télleg jó.
Igen, akkor szerencsés vagy. A (valamilyen) kocsi még oké, de a kici,ócó ház is baromi nehéz küldetés.
...akkor én szerencsés vagyok, mert '88 óta van kocsim, és mindig is volt házam... persze eleinte mindből lepukkant, kici, ócó
" És nem azzal van a baj, ha valaki haladni akar az életben csak erre max 2-3 év legyen már elég (kocsi, ház). " KÉÉT HÁROM ÉÉÉV??? KÉÉT HÁROM ÉÉÉV??? Igen, legyen már elég! DE B&SSZAMEG 10 SEM ELÉG!!!