Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Még nem kaptam választ
Szia!
Tudsz-e már valamit?
Alapjárati megkerülő rendszer? Az az a 4 csavaros valami, amin szinkronizálni kell?
Most le van véve a tank, valamelyik nap belekukkantok, gondolom a szivattyú környékén kell lenni a benzinszűrőnek. De kap majd négy új gyertyát is, nem is emlékszem, mikor volt cserélve. Már úgy is aktuális.
A benzin szűrőre nincs előírás mikor kell cserélni. Benzin nyomást kell mérni elég sokat lehet belőle megtudni.
Sajnos a mostanság kapható benzinek elképesztően szarok.
Én minden képen ellenőriznem, az alapjárati megkerülő rendszert. Ilyen futás teljesítménynél, már lehet benne szutyok rendesen.
Mentem vele vagy 100 km-t.
Vettem észre semmi különöset olaj-olaj közt.
Sose mi?
Én még sose.............
Érezheted. Sőt, különböző márkájú 10w-40 és 10w-40 között is van különbség.
Sokszori 15w50-ezés után idén 10w40-es Motult tettem a gépbe. Érezhetem, hogy ezzel pontatlanabb, csattanósabb a váltó? Egyelőre nem tetszik, és ha tényleg az olajtól van, mi lesz még ha bejön a meleg is?!
Benzinszűrőt cserélni kell, nem takarítani. Nem tudom fejből a periódust, de ha jól emlékszem Te 100000 fölött jársz. Na annyinál már tuti jót tenne.
Sokat állt télen? Most kezded használni?
Még arra lennék kíváncsi, hogy a benzin szűrőt mikor kell kitakaritani.
Kérdezd Kozmax -ot,ha valaki tudja akkor ő az.
Ezt passzolom.
Az nekem tökéletes. Alaphelyzetben 16-on áll, (15-17 a gyári érték). Teljes gáznál 102-őn. Megnéztem a diag.-ban a hibakódokat, semmi. Mégis, mikor beindul akkor nem forog 1500-at, és hiába tekerem be az alapjárati csavart tövig, akkor se megy fel a fordulat csak 1100-ig. Múlt héten nem volt még semmi baja. Azt is észrevettem, hogy ha teljes gázt húzok pld. 4.-be 3000-nél, akkor van egy kis hörgés, csak utána kezd el gyorsulni.
Össze vissza járt az alapjárat.volt,hogy csak úgy leállt,szerencsére nem menet közben,viszont menet közben is ugrált a fordulat a gázadástól függetlenül.KB.ennyi.Csere óta tökéletes a gyárilag előírt 1250-1350 közt van.
Azt tudod ellenőrizni a diag menüben. Százalékos értéken látod mozogni a szenzort a menüben, ahogy húzod a gázt, úgy nő. Ha óvatos vagy, 1%-onként tudsz haladni.
És mik voltak a tünetek?
Mail.
Heló!nekem akkor cseréltek egy tps szenzort,visszahívás volt rá szerencsére,mert húzós lett volna az ára kb.40.000Ft-lett volna
Jogerős, olvastam, hogy neked is volt gondod az alapjárattal. Pár éve. Hogy oldódott meg?
Megkaptam köszi.
Én is küldtem.
Ment válasz is
Heló!
Elküldtem,beraktam az oldal linkjét a tárgy-hoz.
Talán így sikerül megnyitni,ill.rákeresned.