a bt-023 sport-túra gumi.
'Igazi' túra gumim még nem volt. Nem is tudom van-e még olyan kategória. De a fazeren, banditon és társain hamarabb ér le a lábtartó, minthogy egy modern sport-túra gumi megadná magát.
Jah igen ! 2 évnél régebbi gumit soha ne vegyél ! És vigyázz mert az akcióc gumikat néha azért szórják ki mert évek óta ott hevernek valahol és rohadtul nem mindegy, hol és hogyan tárolták őket !
Nekem akartak már eladni autóra is gumisok 10 évnél régebbi GoodYeart olcsón ! Olyan régi volt a DOT rajta, hogy nem tudtuk értelmezni...
De motoros kereskedésben is nézd meg a gyártás évét !
Írtam is, hogy Conti Road1 volt ! De sztem azt a mai napig gyártják. Az 1 és 2 között a keverék a különbség...ha jól tudom. Én a munkám miatt sokat vidékeztem, így pont belefért, mert úgy szerveztem a munkám, hogy keszthelyen legyek :)
Hozzáteszem a srác ígért elsőt is de azt persze nem sikerült szereznie. Ezért annak a beszerzése volt az igazi kihívás ! Na ezt ne csináljátok, mert ha nem járkáltok az országban így tényleg drága lesz a használt gumi...
De mivel kispesti vagyok, van itt egy gumis a méta úton. Tök jó fej a srác és sokszor van neki nagyon jó használt gumija. Mivel mindig itt van, nem árul szart, mert én is hozzá járok évek óta. Így mertem belenyúlni nála a michelinbe.
Mondom, az ezres nem megy el annyit mint a 600-as ! Mondjuk nekem a 600-assal is 12 volt a rekord...ezért írtam nem mindegy mire használod és hogyan ! Nekem jelenleg így sokkal jobban megéri, de mindenkinek a maga keresztje
A segítségről meg annyit, hogy úgy jártál mint én anno Mindenki akit megkérdeztem osztotta az észt és hajtogatta a saját igazát...és majd te is szeretni fogsz valamit, amit valaki meg nagyon fog fikázni...de nem hagyd magad, neked kell megtapasztalnod a tutit, ami neked lesz tuti.
De olvasgass szorgalmasan és találd ki először is mire használod a motort (sok város és hétvégi gurulások, vagy van benne sok túra, de az sem mindegy kivel, hogy azok gyorsak, döntögetnek vagy inkább kirándulós a csapat...) és hogyan motorozol (szereted ha sikít az a ribanc alattad vagy inkább nyomatékból motorozol, stb...). Aztán döntsd el mennyi pénzt tudsz gumikra áldozni, és mennyit motorozol évente...
Én csak akkor nem rosso2-t veszek, ha tényleg találok valami nagyon jó ajánlatot/akciót a túragumiknál. Pl.: pár hete láttam bt023-at 50ezerért. Amúgy azt hallottam a bt023 is egy elég puha gumi, ahhoz képest, hogy túragumi.
Ja és az első guminál még kiemelném,hogy pár évig tuti jó lesz még mert kopás nuku, az addig használt szuper tapadós gumikat nem győztem cserélni(pirelli supercorsa, metzeler racetech)
A hátsónál meg volt olyan (conti raceattack soft),hogy rendesen meglátszott rajta egy vasárnapi 200-250 km! Mondjuk brutál mód tapadt az tuti!
A conti sportattack2 igen 2 szerintem elég új gumi tehát az nem lehetett 62 sehol. Az r17-ben volt a legjobb áron akkor.
Azt akartam kifejteni,hogy nekem megért kb (kb!) 25 eft-ot hogy nem kell állandóan gumi után járnom ,aggódnom, méricskélni,nézegetnem körönként a mélységet és friss!
a 2-3e azt fedné hogy irom 12e az olajcsere te jössz hogy az tuti csak 9e!
Nagyon sokat számít a stílus is. Nekem a gumi a nyári gurulás előtt pár nappal lett feltéve... hazaérve, 5500 kilométernél 74%-os volt a futófelület közepén az első hátsó gumi egyaránt. Aztán utána már nem mentem sokat messze, inkább csak ingáztam, sok várossal.. és a 0-140-0 (bő gázzal) sokszor egymás után igencsak megeszi a gumit. Ha úgy használnám végig a motort ahogy a krími túrán, elmenne szerintem 18ezer körül a pr2 a 900-on.. így meg szerintem max 12-t fog bírni a hátulsó.. az első talán kicsit többet. Ingyé nem lehet élvezkedni sajnos
Ezt én is elolvastam párszor...de nem volt plauzibilis....
De ezt a két-háromezret sem...
A conti mióta kerül 70 felett ? Mondom ezt úgy, hogy nem néztem utána...de nekem felszereléssel együtt volt 62 a world-ben....két éve...
Hát 5.000-nél még nekem sem szokott látszani de aztán erősen elkezd kopni. Igen, én szeretem néha kergetni a sporttársakat...de azt mondták, hogy az ezressel semmiképpen se számítsak 10e feletti futásra. ezért megnyugodtam
Zoli32-nél a pont újra!
Tavaly tavasszal vettem az új conti sportattack2-őt,71 ezerért,castrol láncspray ajándékkal (3000 ft ? ). 5500-at mentem csak,semmi nem látszik a gumin bár ez lehet a minta érdeme is. Nagyon jó gumi amúgy! Újra ezt venném.Ja és 2012 friss gyártás!
Azóta nem is nézem a gumi árakat,nem böngészem, vettem volna azóta 1 elsőt ugye 12-14e, meg 2 hátsó 12-14e mifelénk legalábbis,a normális, meg persze posta ha távoli! Ja és a szerelgetést nem is emlitem. Tehát nem mindig az olcsó a drága.
fri ne fárassz már 2-3 ezer forintos kijavitgatásokkal!
'Igazi' túra gumim még nem volt. Nem is tudom van-e még olyan kategória. De a fazeren, banditon és társain hamarabb ér le a lábtartó, minthogy egy modern sport-túra gumi megadná magát.