Atyam megin ez a computer beszarik mantra jon.
De az igazsag az hogy joval nagyobb azon gepek szama aminel valamilyen keverekkepzedi hiba lep fel.Legyen az tengely kikopastol kezdve a membranok szakadasaan a tuszelepek fennakadasaig bezarolag.Olvasgatok jopar forumot ahol igensok karbigyik kerdes vad de olyat nemigen hogy baze bekrepalt a fazerem comptere.
Én imádom, hogy Zacky mennyire irtózik a karbitól (hogy miért, szerintem ő se tudja) a szivatóról nem is beszélve. Na a BMW ugye nem karbis, szivató sincs. De picit hüvősebb időbe már lefullad indítás után, tartani kell neki a gázt
Ha a tipikus magyaros felremagyarazas az nalad is el.
A tortenet abbol kerekedett ki hogy batorkodtam kijelenteni a karbi bizonyos levegoben megvaltozott oxigen koncentracio hatasara mutathat par nem tul jo motorjellemzot.
Nehez indulas,fulladas,gyengeseg
Ez altalaban gyengebb es korosabb gepeken jobban elojon.Ellenben az inyektoros fiatalabb gepeknel amiknel a tobb szenzor es coputer hatasara ezek a jellemzok nem vagy csak kis mertekben jelentkeznek.
Ez nem azt jelenti hogy szarok.
Ezt te kerekitetted hozza.Jellemzoen.
Én a karbisorra azt a jelzőt használnám, hogy kiforrottabb. Szerintem maradok az fzs-nél, de igazából az ár győz meg.
Egyébként első nagy motorom lenne.
Esetleg tudtok valami jó gépet ami pont eladó?
nekem ne mondd amikor egy karbis fzs1000em van
A Zolit nem lehet meggyőzni arról, hogy a karbis motor is motor, ő csak a "beteg" motorok körében látja a jövőt,,, de ez így jó
En nem mondanám hogy a karburtoros gépek szarok.
Más a karakterisztikája, más bánásmódot igényel. De semmiképp nem sz@r.
A kis Gixximbe 57.000 km van, úgy jár mint a svájci óra. És a karburátor szinkron sem atomfizika. Csak találni kell egy megbízható, gyakorlott embert, vagy utánaolvasol, odafigyelsz és saját magadnak is szépen megcsinálod!
Fazer vásárlás előtt állok, és eddig a 02-03as fzs600-akat nézegettem, mert nagyon jókat hallottam róluk, de gondoltam megkérdezlek titeket is. Viszont elég szűkös a kínálat. Fz6s meg több van, jobb állapotban is vannak (elvileg), de nem olyan pozitívakat hallottam róluk. Azt csiripelték a madárkák, hogy a korai injektorok nem sikerültek a legjobban. Erről valami tapasztalat? A karbisor jobb lenne? A másik, hogy problémásabb és drágább a sportkipuffancs felrakása.
Tudtok valami tanácsot/tippet adni?
Remélem minél hamarabb közétek fogok tartozni :)
Ez az egy vidék, ahová visszavágyom, tényleg szenzációs, kicsit misztikus, hogy az északi sarkkörön túl, lappföldön motorozol. Még a Norvég hegyvidék a fjordjaival ÜT, de nagyot.
Én erre a videóra indultam be: http://www.youtube.com/watch?v...
És a sors úgy hozta, hogy pont egy FJR-es társam lett. De az ottani 500-600 ft-os benzinnel lenyomni majd 10ezer km-t, fizetni a kompokra vagy 50 ezer ft-ot, aludni, enni...már nagyon sok, legalább 4-500 ezer ft-os kör. Így már csak álmodozom, hogy visszajutok oda valaha....
De az igazsag az hogy joval nagyobb azon gepek szama aminel valamilyen keverekkepzedi hiba lep fel.Legyen az tengely kikopastol kezdve a membranok szakadasaan a tuszelepek fennakadasaig bezarolag.Olvasgatok jopar forumot ahol igensok karbigyik kerdes vad de olyat nemigen hogy baze bekrepalt a fazerem comptere.