Tökéletesen egyetértek veled! Minden tekintetben. De on-road/off-road szempontjából 70:30 a GS és ST + esetleg Triumph Explorer, míg 30:70 a 990 Adventure es 800XC + F800GS.
En terepre - magamnak - egy 660-as Teneret fognék be, hyperpro szettel :)
23liternyi benya, 550km-es hatótáv, 210 kg megtankolva. Nem egy erőbajnok, de legalább nem is ideges fajta.
A túra endurózás szerintem nem arról szól, hogy előre látunk "néhány lépést"; hanem megyünk egy jól kitűzött irányba (de nem a legegyszerűbb útvonalon), elcsábulva a látnivalóknak, és az erdei ösvényeknek. Éppen ezért én mai új motorból csak egyet tudok többé-kevésbé kompromisszummentesen elképzelni erre a célra, az a 990-es adventure. Az csak 224 kilo. Felpakolsz rá 25 kiló cuccot, még mindig csak 250.. míg a bömbi meg a tenere is verdesni fogja alulról a háromszázat felmálházva.
(esteleg a tiger 800XC még jó lehet )
..és nyilván van 100 másik típus ami még a 990 adventurenél is alkalmasabb, de azok nem mennek motorszámba a 2-3-4-5-6száz köbcentijeikkel Még kiröhögik az embert a mekdonác előtt
Nem kell vele mindenhova bemenni, ertsd elore kell latni nehany lepest.
261 menetkeszen igen, nem ugy mint a BMW-nel, ahol ugy irjak, hogy 90%-os tankállapotban LOL.
Imadtam vegigolvasni az összes "szaksajtó" értekezését, miszerint nehezebb a Super Tenere a GS Adventure-nel (nem egy kategória), hiszen a ST 261, a GS pedig csak 257. Egyébként rendesen lemérve a sima R1200GS teli tankkal megvan 255.
Hiába kezes, ha terepen tologatni kell (erdei ösvényen megfordulás ha már a csapás is véget ér.. mert hogy nem fordulsz meg vele egy íven az is hétszentség), vagy éppen a sárból kihúzni..akkor ez is csak pont ugyan olyan nehéz lesz, mint bármelyik másik csatahajó.
Igazából azért linkeltem azt a lenti videót, mert szerintem a Super Tenere egy olyan kiváló túraenduró ami a maga 261 kilójával kiemelkedően kezes gép marad. A kategóriájában a legjobb, szerintem jobb mint a BMW GS. Ár/Érték arányban a piacon a legjobb. Ha meglenne a pénzem rá kizárólag erre cserélném le a Fazerem.
Eladó lenne barátnőmnek a motoros felszerelése, méretprobléma probléma miatt. Nagyon igényes minden termék, nadrág-kabát 1 szezont használt, de semmi kopás, szakadás, folt nincs rajta. Hibátlan ! Bukósisak is kb. 1 szezont használt, nagyon jó állapotban ! 2 pont hiba van rajta, azt mutatom a fényképeken. a Kabát 46-os női, a nagdrág L-es unisex, a bukó pedig S-es méretű, dobozzal és hordozózsákkal ! Egyben 40.000Ft-ért vihető, de külön is eladóak, csak a nadrág és a kabát van együtt !
Ha érdekel, hívj bátran bármikor 08:00-21:00 között !
Apám utóbbi 3 motorja chopper volt, nagyjából biztos ismeritek milyen gépek (alacsony fordulaton nagy nyomaték). Mikor ráült a Fazeremre, már 70-nél 6-osba volt. És akkor azt mondja: "Ennek így kell mennie?". Akkor hoztuk el, fogalmam sem volt hogyan működik, de most visszagondolva, csak mosolygok. Chopperén kicsit ráhúz a gázra, máris vált. Szóval ilyenekről átülve sportra úgy, hogy nagyon kevés élménye volt egyéb motorral,... meg kell szokni.
Talán te is hasonlóan érezted magad chopperről átszerelve? :P
En terepre - magamnak - egy 660-as Teneret fognék be, hyperpro szettel :)
23liternyi benya, 550km-es hatótáv, 210 kg megtankolva. Nem egy erőbajnok, de legalább nem is ideges fajta.
Úgy ajánlkoznak, mint a piacon az "izék": Cigit, cigit. De olyan gyorsan mondják, hogy begyullad a nyelvük.
(esteleg a tiger 800XC még jó lehet )
..és nyilván van 100 másik típus ami még a 990 adventurenél is alkalmasabb, de azok nem mennek motorszámba a 2-3-4-5-6száz köbcentijeikkel Még kiröhögik az embert a mekdonác előtt
261 menetkeszen igen, nem ugy mint a BMW-nel, ahol ugy irjak, hogy 90%-os tankállapotban LOL.
Imadtam vegigolvasni az összes "szaksajtó" értekezését, miszerint nehezebb a Super Tenere a GS Adventure-nel (nem egy kategória), hiszen a ST 261, a GS pedig csak 257. Egyébként rendesen lemérve a sima R1200GS teli tankkal megvan 255.
Üdv!
A 261 kiló az a menetkész tömeg?
Amúgy amennyire én tudom van nála egy utánfutós opció. Ha nem tudod megoldani, akkor eljön a gépért és vissza is hozza, kérdezz rá
Eladó lenne barátnőmnek a motoros felszerelése, méretprobléma probléma miatt. Nagyon igényes minden termék, nadrág-kabát 1 szezont használt, de semmi kopás, szakadás, folt nincs rajta. Hibátlan ! Bukósisak is kb. 1 szezont használt, nagyon jó állapotban ! 2 pont hiba van rajta, azt mutatom a fényképeken. a Kabát 46-os női, a nagdrág L-es unisex, a bukó pedig S-es méretű, dobozzal és hordozózsákkal ! Egyben 40.000Ft-ért vihető, de külön is eladóak, csak a nadrág és a kabát van együtt !
Ha érdekel, hívj bátran bármikor 08:00-21:00 között !
téged milyen emailcímen lehet elérni
melyik tetszett a legjobban
Gumma, felni...kuka... A motort meg röviden szétcsapja, mert azért a szériát nem erre tervezték, de lehet tévedek :)
Talán te is hasonlóan érezted magad chopperről átszerelve? :P