az a helyzet ,hogy lehet túl kemény a tengely esztergáláshoz, lehet hogy köszörűni kell. nem tudom, ez még nálam csak a távoli jövő zenéje. erre kicsit jobban rá kell feküdni, nem olyan egyszerű mint egy persely cserélye.
azt jelentené, hogy a persely helyére egy tőgörgős /megfelelő olajzás mellett tovább tartani mint a dt/ csapágy kerül. keresni kell olyan méretű csapágyat amihez a lehető legkevesebbet kell alakítani az igencsak jó anagyból lévő tengelye-fogaskeréken. kb röviden ennyi.
ja és szerintem ha ez meg tudnám csinálni és téleg minden ok, akkor én ráhegesztenék valamit a tengely végére a zéger helyettesítése céljából, mert ez így nem állapot.
csapágy kb.2-3000 ft. gépmunka, azt nem tudom mert nekem itthon készülne.
rendkívül buta megoldás ez a berúgó persely, nem tudom mennyivel növelte volna az eladási árat egy tűgörgős csapágy. amúgy nekem is lett esztergálva új persely, +minden kihézagolva, és a persely olyan formályú ,hogy még a tengely vastag részére is ráül, sőt még kapott új zégert is. és nekem is kezd megint szarozni. jövőre blokk szét, tengely ki ,felszabályozás és kap egy tőgörgős csapágyat! ,mert ez így egy nagy kalap szar...
íves reteszt ,talán csapágyboltban tudsz vásárolni. anno a rometemre én is csináltam szögvasból ,de nem volt hosszú életű
Elég nyomorék megoldás amúgy. Kikopik a bronzpersely, azután már kóvályog a tengelyen a fogaskerék. Én raktam bele új perselyt is, de pár nap alatt megette. Miután új zégert kapott, egyből jó lett.
Üdv! Tegnap hoztam el a motoromat, megcsinálták a berugókart meg ilyenek, de mára már megint nem hajtja meg néha. Meg beszart a gyertyám. Milyen gyertyát vegyek? Ti milyet vettetek? DT 80
ha a kúpot zsírtalanítod, és kézzel felütöd, annak fognia kell.
ha nem fog, be kell csiszolni pasztával.
A retesz(ék) nem tartja csak pozícionálja a lendkereket.
nem a retesz, vagy ék fogja meg a lendkereket, hanem a kúp.
A retesz, vagy ék csak a helyét adja meg.
Ha elnyírja, vagy elfordul a lendkerék, akkor más a gond.
Amúgy találsz az oldalon reteszeket, és ékeket. www.robogotuning.hu www.prox.hu
ja és szerintem ha ez meg tudnám csinálni és téleg minden ok, akkor én ráhegesztenék valamit a tengely végére a zéger helyettesítése céljából, mert ez így nem állapot.
csapágy kb.2-3000 ft. gépmunka, azt nem tudom mert nekem itthon készülne.
íves reteszt ,talán csapágyboltban tudsz vásárolni. anno a rometemre én is csináltam szögvasból ,de nem volt hosszú életű
ha a kúpot zsírtalanítod, és kézzel felütöd, annak fognia kell.
ha nem fog, be kell csiszolni pasztával.
A retesz(ék) nem tartja csak pozícionálja a lendkereket.
utánna egyből látszik felfekszik-e rendesen
Robogotunig.hu : leltem ékeket de 80as DT-hez sajna nem :(
A retesz, vagy ék csak a helyét adja meg.
Ha elnyírja, vagy elfordul a lendkerék, akkor más a gond.
Amúgy találsz az oldalon reteszeket, és ékeket.
www.robogotuning.hu
www.prox.hu