Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A PRoxot a yamaha fejlesztette tovább a sajták dugójábol, gondolom nemazért hogy roszabbat dobjon piacra amikor a yamaha a tartosságrol híres. Amúgy meg ha gyárit akarna nézni, akkor se találna eredeti dugot amit 90-95 között szérián gyárottak. Nekem a prox picivel tovább birta, erősebb is a motor kicsit de a gyárival is telejsen megvoltam elégedve
Hali püre!
Nekem is volt ilyen gondom a váltóval. Szerelővel szét szedtük de semmit sem találtunk benne csak koszt és mocskot. Szval ki lett pucolva az egész és utána jó lett. De lehet hogy nállad nem csak ennyi a gond. Talán a váltómechanika szarakszik vhol, kikopott valami vagy elferdült. De az is lehet hogy nincs benne elég olaj és kissé ragadnak a fokozatok.
Hú asszem elhamarkodott voltam.
Én 2 éve kérdeztem a hivatalos Yamaha- márkakereskedésbe szombathelyen. Tehét lehet kapni.
Az én dt-m hez 12-13-körül volt a dugattyú+erre a gyürűk szintén hasonló árban.
De kérdezz utánna, én azt tennék bele. Prox se rossz, de nem éri utól a gyárit tartosságban. ez van legjobb a gyári nincs mese.
De mindenkine magának kell mérlegelnie h. fogja-e a nyyit használni a motort h. megérje megvenni a gyárit.
Ha pl összesen mész vele 10.000 km és eladod akkor egyértelműen elég az olcsóbb is.
Annál hosszabb használatra csak gyárit érdemes.
Szia! Hol lehet gyári dugót venni és kb mennyiért, engem is érdekelne.
Gyárit.
Ára egész türhető.
Sziasztok, Milyen dugót érdemes vanni a DT-be ami sokáig bírja, és magbízható?
Sziasztok!
Mekkora meló lenne egy YAMAHA DT 125R berúgókaros motort megcsinálni, hogy önindítóval is indítani lehessen?
És mik kellenének hozzá?
és kb mennyibe fájna ez?
hállo mindenkinek!
Sokmindenről volt már szó hogy bevezetik a rendszámot meg 125ccm motorral is mehetsz sm jogsival!Németbe b-s jogsi 125-re is jó de nálunk nagy pénzkiesés lenne és a rendszámot is ha bevezetik sm-re szetem az is csak pénzért lenne.

GONDOM
Kb két hónapja vettem meg első motorom 50DT-t, be kell vallanom még nem nagyon értek hozzá!
Nem volt vele semmi gond de 3 hete szarakszik először csak a 6.sebességgel azt az 5.-el is, nem mindig veszi be ezt a két sebességet, néha mikor 4-ből 5be váltok(váltanék) nem veszi be a sebességet hanem üreset dob és ha mégeggyet váltok csak ugy veszi be az 5.et(4-üres-5)a 6. sebességgel ugyan ez van pedig miota megvan alig mentem vele 100km és alig használtam a 5. 6. sebességet és az óra szerint 14000km van a gépbe mi lehet a gond és mennyibe lehet megcsináltatni?
Volt valakinek hasonló baja?v tud valaki mondani valami okosat?
előre is köszi
Sziasztok!
Ha vki Gödöllő környékén lakik és dt-s vegyen fel msn-re mert nem nagyon van kivel motoroznom meg jó lenne a tapasztalatokat megosztani vkivel.
Az msn címem davidap01@hotmail.com
leszenek erre is kiskapuk!
nem hiszem, hogy némi pénzért ne lehetne a 125ös motort is 50esként levizsgáztatni. Mert ha ez tényleg így lenne a segédmotorkerékpárok 99%át nagymotornak nyilvánítanák:D
De nekem már rendőr azt is mondta, hogy a segédmotorkerékpárokat 125ccm-ig kitolják!
És, hogy B kategóriás jogsival még 50es motorral sem lehet majd menni!
Szóval mindenki mond mindent és senki sem tud bisztosat!
vagy majd levizsgáztatjuk a 80asokat 50es ként avgy nem lehetne a vizsgáig lefojtani vhogy bbár nem tudom 4kW nagyon kicsi
ilyen kiegyenlítő cucc a 80ason is van?
A kiegyenlítőtengely fogaskerekén és a főtengelyen lévő fogaskeréken is kell lennie egy jelölésnek,egy apró fúrt pontnak!Azokat úgy kell belőni,hogy egybe essenek!Leszeded az oldaldekit,kuplung le,kiegyenlítő tengely fokaskereke le és belövöd a két jelölést találkozóra!Ennyi!A rezgés tutira emiatt van és el fog múlni,amint beállítod,már én is jártam így.
szeva
minden féle alkatrészt tudtok rendelni a Pink motors .hun
Énn is ott rendeltem és szerintem nagyon korrektek
üdv
nagyon köszi tuti hogy nem néztem szinkronban van e vszínű ez lesz a baja
Szasztok!
Gondoltam felrakok egy-két képet a vasam jelenlegi kinézetéről. Nincs különösebb oka ha csak az nem, hogy most komolyan eladó XD
Ha jól emlékszem gyárilag összevannak jelölve a fogaskerekek!
Egybe kell a jelöléseknek esni. Pontokat keress az aktuális fogaskerekeken.
Ja igen a elég hozzá levenni a deknit talán, mert ha jól tudom van egy közbenső fogaskerék a balanszetengely és a főtengely között, azokat kell szinkronba honzni.
Valami ilyesmi, NAGYON HALVÁNYAK AZ EMLÉKEIM, DE EMLÉKSZEM VALAMI HASONLÓRA, NE VEDD 100-NAK!
27 volt a dugó, de sajna nem csak a henger lett lehúzva, cakk pakk szét volt szedve, mindegy, csak annyi lenne a kérdésem, hogy a balansztengelyhez van e köze a rezgéshez, teszem azt be kell -e állítani a főtengelyhez képest?
Igen,de semminek se tesz jót a szétszedés, főleg a blokk kettéhúzás. De ha csak dugó lett cserélve, teszemazt csak a hengert vették le akkor vajmi kevés az esélye h. főtengelycentírozási gond.
Azt meg így neten keresztül nem állapítható meg mennyire nagy a vibráció+egyéb hangok is jönnek a motorból.
Főtengelygondos DT-t láttam már de az ISZONYATOSAN rezgett (nem úgy mint egy simson , majd kiesett a blokk.
De az hajtókarfelujítás után volt, mert nem lett rendesen kiegyensúlízva.
Várd meg amíg a dugattyú bejáratódik, valószínű csillapodni fog a rezgés.
De ha annyira vészes h. majd kiesik a blokk akkor tényleg szedd szét mindenképp!
nekem a simson furán vibrált amikor összeraktuk
ismételt szétszedés után kicentríroztattuk a főtengelyt és elmúlt
valahogy elfordult a 2 súly
Mennyiért vetted a dugattyút?
Várj egy pár km-t mondjuk 500-at, addigra bejáratódik egy kicsit a motor. és ha addigra se múlik el akkor lehet valami nem frankó belül.
Ja és persze eszedbe ne jusson megpörgetni a motort! Csak óvatosan kíméletesen!
Sziasztok
Összeraktam a dt 125 mocimat, Wössner dugóval, megy is meg érzem hogy van benne erő, de annyi gondom van vele, hogy egy kicsit ráz. kb mint egy régebbi simson star. Nem lehet, hogy a balansztengely-en kell vmit állítani(ha egyeltalán lehet)? Segítséget várok, köszi előre is

Tomi
reális összegért simán lerendszámoznám a 80ast akár nagymoccnak is
max 50 pénz a bürokratáknak
aztán örüljenek....
gondoltam hogy egyszer majd itt is bevezzetik a kismotorokra a rendszámot! bár aztán ki tudja,lehet h tényleg csak kamuznak....
le kell szarni..........
az a pár babetta ami teljesíti a kritériumokat meg majd megy rendszámmal
bár furcsállom a dolgot, tegnapelőtt beszéltem egy rendőr ismerőssel az még nem tudott semmi pontosat