Szevasztok! Tegnap olyat mentem a yamaha DT125 lc 2 esemmel hogy az élvezetes volt. Rég motoroztam ilyen jót. Végre amióta megvan 1 szer mehettem vele normálisan. 1 elhagyatott krossz pályán voltam nagyon jó volt. Van a pályáról 1 vidi lassan emntünk 2 személlyel. Ha vaalakiket érdekel feltehetem.
Dt80lc2, hengerfej tömítés csere után még mindig ott tartok ahol eddig.
A henger oldalán csöpög a víz a hengerfejtömítésnél. Égéstérbe szerencsére nem megy.
A régivel is ugyan ez volt, bár most már nem jön annyira mint a régivel, meg nem is olyan sok helyen engedi kifele. De álló, illetve hideg motornál nem jön a víz a henger oldalán, csak ha már üzemmeleg lett. Utána húztam meleg motornál a hengerfejcsavaroknak, de az sem segített.
Az új tömítés 1mm vastag klingerit, tűzkarikával.
Síkoltassam meg a hengerfejet?
Nekem sincs több 100 ezres gépem, de azért beférek ide, s oda:)
(jó monnyuk derákszögű fogműves xarom az van, de azt csak ritkán használom, jellemzően 10 ezres kínai géppel túrom a hegnereket.
Olyat, amivel pont jó lesz.
Nem is sokall, nem is kevesel.
A tól-ig erre a legjobb meghatározás.
Veszel valamilyet, oszt ha nem jó kicseréled másmilyenre.
Vagy bármilyenre.
Sztem akármilyen is jó bele...
Az úszóházban van a fúvókája.
Azon nyitottam tűvel.
Kipróbálhatod.
Leveszed a karbit, s azt a különálló részt, ahonnan szív, feltöltöd benzinnel.
Összerakod, s indulni fog egyből.
Nehezen folyik át a fúvókán az anyag....
Nem membrán baja van.
Szar a szivató része a síktolattyús Mikuniknak.
Én megnyitottam, és ezzel elértem azt, hogy nem lehet rajta hagyni szívatón, mert befullad.
De 2.-ra indul, akár 1 hónap után is....
Én is küzdök ezzel a problémával.
Szerintem az lehet a gond, hogy nem jól zár a membránom, és mikor egy hetet áll kiszárad teljesen és nem jól tömít. Vagy 20. rugásra indul.
De utánna ha áll egy napot a hidegben akkor egyből beindul.
Én a membránra gyanakszon mivel már csak nedves állapotban tömít jól.
Sziastok még mindig kérdezném,ezt.
Egy hetet állt a motor kb. a 30-ik rugásra indult be szivatóval.Van esetleg valami trükk,amivel könnyen indul hidegen?Esetleg gyertya csere, bár szikra az van megnéztem.Ja és a hangjával, hogy ne legyen ennyire vinnyogos lehetne valamit tenni?
Gondoltam már én is erre.
Csak mivel ez vizes henger, és nedvesperselyes, nem biztos hogy összerakás után fog ugyanúgy tömíteni mint rég.
Helyén meg kinyitogatni.....hát.
Kéne több-százezer forintos fogorvosi cucc, vagy minimum egy kanyarreszelő.....
Dt80lc2, hengerfej tömítés csere után még mindig ott tartok ahol eddig.
A henger oldalán csöpög a víz a hengerfejtömítésnél. Égéstérbe szerencsére nem megy.
A régivel is ugyan ez volt, bár most már nem jön annyira mint a régivel, meg nem is olyan sok helyen engedi kifele. De álló, illetve hideg motornál nem jön a víz a henger oldalán, csak ha már üzemmeleg lett. Utána húztam meleg motornál a hengerfejcsavaroknak, de az sem segített.
Az új tömítés 1mm vastag klingerit, tűzkarikával.
Síkoltassam meg a hengerfejet?
Előre is köszi.
Nedvesmicsoda?
Nemáá:)
Nekem sincs több 100 ezres gépem, de azért beférek ide, s oda:)
(jó monnyuk derákszögű fogműves xarom az van, de azt csak ritkán használom, jellemzően 10 ezres kínai géppel túrom a hegnereket.
Nem is sokall, nem is kevesel.
A tól-ig erre a legjobb meghatározás.
Veszel valamilyet, oszt ha nem jó kicseréled másmilyenre.
Vagy bármilyenre.
Sztem akármilyen is jó bele...
kész vagyok
Általánosságban mit ajánlotok bele ?
Azon nyitottam tűvel.
Kipróbálhatod.
Leveszed a karbit, s azt a különálló részt, ahonnan szív, feltöltöd benzinnel.
Összerakod, s indulni fog egyből.
Nehezen folyik át a fúvókán az anyag....
Szar a szivató része a síktolattyús Mikuniknak.
Én megnyitottam, és ezzel elértem azt, hogy nem lehet rajta hagyni szívatón, mert befullad.
De 2.-ra indul, akár 1 hónap után is....
Szerintem az lehet a gond, hogy nem jól zár a membránom, és mikor egy hetet áll kiszárad teljesen és nem jól tömít. Vagy 20. rugásra indul.
De utánna ha áll egy napot a hidegben akkor egyből beindul.
Én a membránra gyanakszon mivel már csak nedves állapotban tömít jól.
Esetleg tegyél fel róla videót....
Egy hetet állt a motor kb. a 30-ik rugásra indult be szivatóval.Van esetleg valami trükk,amivel könnyen indul hidegen?Esetleg gyertya csere, bár szikra az van megnéztem.Ja és a hangjával, hogy ne legyen ennyire vinnyogos lehetne valamit tenni?
Csak mivel ez vizes henger, és nedvesperselyes, nem biztos hogy összerakás után fog ugyanúgy tömíteni mint rég.
Helyén meg kinyitogatni.....hát.
Kéne több-százezer forintos fogorvosi cucc, vagy minimum egy kanyarreszelő.....