helyes!, még egy javaslat, ha lehet csapágyból-szimmeringből is lehetőleg a drágábbikat vedd /persze ésszerű határok közt/, főtengelybe szim.ből ilyen barnát javaslok ,asszem vitonosnak hívják, úgy 1500-2000 körül van darabja, de ugye a motorozás nem olcsó ,hobby
nekem mindenből skf van, így jött ki az összes csapágy-szim. ,kicsivel 20 alatt, de ugye ez a kisdété , csak ha előre akarsz számolni
Úgy fog kinézni ez a felújítás, hogy összes szimering illetve csapágy csere újra. Nem szeretnék én már többször a blokkjához nyúlni kerek 1 éve van még
Balansztengely csapágyát nézd meg, mert kiveregeti.
Mivel üt a tengely.
Ha széthúzzátok, érdemes venni bele egy vízpumpa szimmeringet is.
A csapágyból csak KOyo megy bele, mérete 6305R1 Pesten a Milleniumi KFT-nél 3850.- darabja, +posta.
Van szimmering is, onnan jött nekem minden.
Ha rakjátok össze, a jobb sonkába pakoljátok a váltót, a rendezővel, viszont a tengőt a csapággyal a bal sonkába tegyétek először.
A tengőre fel a csapágy, de csak a bal oldalra!
Lehűt, a balos blokkfél felmelegít, tengő beletol.
Beteszitek a jobb oldali blokkfélbe a csapágyat, és úgy rakjátok össze.
Ez tapasztalat, különben szívni fogtok.
Sok sikert.
függőlegesen nem mozdul semennyit, oldalra elcsúszik, de ha megfogom alul a hajtókart és a tetejét mozgatom ugy sem kottyan. Alapméretről most fúrják, de nem volt befogója a krapeknak aztán most gyártott hozzá, holnapra kész. De ugrik kb 56,50-re mert körbefordult a gyűrű és szószerint vízszintesen koptatta a hengert, Vertex megy bele a teflon bevonatos, aztán meglátjuk. Na köszi
Sziasztok! Levettem a motoromról hengert(dt 80) mert szeretnék bele új dugattyút, csak olyan problémám van h nem gyári henger van rajta, hanem valami 100ccm-es lehet, 54.95mm. Szerintetek hol tudok ebbe szerezni dugattyút?
Előre is köszönöm a segítséget!
Vizes 80-as DT-m felújítása befejeződött, rengeteg motorikus alkatrészem maradt, komplett gyújtástól az olajterelő lemezkéig, komplett blokk közép, vagy akár váltótengelyek, berugó visszahúzó rugók, perselyezett közlő fogaskerék.
Itt megleshetitek: http://www.vatera.hu/yamaha_dt...
Vagy írj a horvath.kristooof@gmail.com-ra!
Nem harapok, és nem vagyok krakkói serif, megegyezünk!
Köszi, még azt szeretném kérdezni, hogy ha alsó generál nem lesz, nem is húzzuk szét a blokkot, akkor is kell derékszögelni? Meg kb annyi hogy beolajozom a hengert felrakom, párszor átforgatom a főtengelyt és nézem hogy kb mindenhol egyenlő legyen az olajfilm a hengeren?
vissza olvastam és az írásokból nekem ez jött le
Jah persze....a dugó pontos.
Amúgy akkor jó, ha hozod el, be van kenve a dugó olajjal, és elengeded felül, (gyűrűk nélkül), és szép lassan lecsúszik....
Magyarul meg tudja fogni az olaj, fékezi...
Na majd ha kész az esztergályos, teszek fel képeket.
Amúgy a belső toldás nem valami jó, mert a két csúszóhüvely a lengéscsillapítóban túl közel kerül egymáshoz, és gyorsan kiveri a szárat.
Nekem is már megint kezd kotyogni....
Magyarul az előfeszítéses spanolás, és affajta emelés NEM JÓ!
Ha a dugó mérete 56,5mm akkor arra fúrja az esztergályos.
Szoknyán ez az érték...
én arra gondoltam, hogy esztergáltatni kéne olyat ami fentről belemegy a kupak helyére, ugyan úgy lenyomná a rugót csak lenne kb 5-6cm, beletekerni és úgy csúsztatni bele a villaszárakat hogy az alsó kifli a szárat a felső ezt a toldó cuccot fogja.
Szia.
Nem tudom mennyire vagy öreg cimconyos, de nekünk régen volt ilyen endurós korszak.
Hátulja, és a motorblokk kiemel, de elejére kitaláltunk egy megoldást.
Olyan cső lett húzva a villaszárra, amely pont passzostetején egy alátéttel, melyen egy hosszabb 8-as acélcsavar helyzetelt.
Gondolkodtam a Dötö efféle emelésén, esztergáltatok egy 5mm vastag falú hüvelyt, ami pont passzos a szárra, majd a teteje összejön a felső befogó méretére.
Szerinted?
Érdemes megnézni hol gyártották, mert sokhelyen tré a minőség már.
A kommersz csapágy méretből, a Koyo sem drágább.
A föcicsapágy a DTR-nél nem kiváltható. Csak KOYO!
Sztem fölösleges a vitonos, mert olaj oldalra dupla megy, gyújtás oldalt meg 10 perc cserélni, vagy ügyesebb betesz 2 vékonyabbat......
nekem mindenből skf van, így jött ki az összes csapágy-szim. ,kicsivel 20 alatt, de ugye ez a kisdété , csak ha előre akarsz számolni
Úgy fog kinézni ez a felújítás, hogy összes szimering illetve csapágy csere újra. Nem szeretnék én már többször a blokkjához nyúlni kerek 1 éve van még
Lenne egy eladó 1995ös DT 80 LC2 végdobom, barátnőm motorjáról maradt. Ára: 4.000 ft.
Üdv Edem
Hány dl olaj kell yamaha dt 125 r (1994) első teleszkópba?
Előre is köszi:D
Balansztengely csapágyát nézd meg, mert kiveregeti.
Mivel üt a tengely.
Ha széthúzzátok, érdemes venni bele egy vízpumpa szimmeringet is.
A csapágyból csak KOyo megy bele, mérete 6305R1 Pesten a Milleniumi KFT-nél 3850.- darabja, +posta.
Van szimmering is, onnan jött nekem minden.
Ha rakjátok össze, a jobb sonkába pakoljátok a váltót, a rendezővel, viszont a tengőt a csapággyal a bal sonkába tegyétek először.
A tengőre fel a csapágy, de csak a bal oldalra!
Lehűt, a balos blokkfél felmelegít, tengő beletol.
Beteszitek a jobb oldali blokkfélbe a csapágyat, és úgy rakjátok össze.
Ez tapasztalat, különben szívni fogtok.
Sok sikert.
Előre is köszönöm a segítséget!
Vizes 80-as DT-m felújítása befejeződött, rengeteg motorikus alkatrészem maradt, komplett gyújtástól az olajterelő lemezkéig, komplett blokk közép, vagy akár váltótengelyek, berugó visszahúzó rugók, perselyezett közlő fogaskerék.
Itt megleshetitek: http://www.vatera.hu/yamaha_dt...
Vagy írj a horvath.kristooof@gmail.com-ra!
Nem harapok, és nem vagyok krakkói serif, megegyezünk!
De azért alsó tűgörgőt nem ártana ellenőrizni, meg bevágni alulra 2 szimmeringet....
Meghálálja....:)
vissza olvastam és az írásokból nekem ez jött le
Mérni kell.
Amúgy akkor jó, ha hozod el, be van kenve a dugó olajjal, és elengeded felül, (gyűrűk nélkül), és szép lassan lecsúszik....
Magyarul meg tudja fogni az olaj, fékezi...
Amúgy a belső toldás nem valami jó, mert a két csúszóhüvely a lengéscsillapítóban túl közel kerül egymáshoz, és gyorsan kiveri a szárat.
Nekem is már megint kezd kotyogni....
Magyarul az előfeszítéses spanolás, és affajta emelés NEM JÓ!
Ha a dugó mérete 56,5mm akkor arra fúrja az esztergályos.
Szoknyán ez az érték...
Nem tudom mennyire vagy öreg cimconyos, de nekünk régen volt ilyen endurós korszak.
Hátulja, és a motorblokk kiemel, de elejére kitaláltunk egy megoldást.
Olyan cső lett húzva a villaszárra, amely pont passzostetején egy alátéttel, melyen egy hosszabb 8-as acélcsavar helyzetelt.
Gondolkodtam a Dötö efféle emelésén, esztergáltatok egy 5mm vastag falú hüvelyt, ami pont passzos a szárra, majd a teteje összejön a felső befogó méretére.
Szerinted?