Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Srácok ! Kellene nekem egy db küllő hátsó kerékhez fékdob felőli oldal 1988 as 125 ős dt hez ! Ma egy kicsit megviccelt a gépem .... kimentem barátnőmhöz szokásomhoz híven , eltöltöttem nála pár órát , megyek a motorhoz a kerék tök lapos! namondom fasza! azthittem valamelyik szomszéd szúrta ki mert már tele van a zsákja hogy megyek mint az állat... de nem, elpattant egy küllőm és már egyszer megjártam ezzel! ha most nem pótolom szépen kihullik az összes ! egy db kéne remélem tudtok segíteni ! kösz csáó
Véleményeket kérnék srácok!94-es évjáratú 125 ös yamaha dt teljesen felújított motorral(csapágyak, szimmeringek, főtengely(centírozva) , henger fúrva+ dúgó+gyűrű) valamint zsír új féktárcsákkal és fékbetétekkel, új láncszettel, kb 70-80 %-os cross gumikkal,egy két karcolással.Megér mindez 250 ezret?
Ti már járatosabbak vagytok a témában!
Mire kell különösen figyelni egy dt vásárlásakor?Nem általánosságokra gondolnék, csak is dt-n fellelhető hibákra!Mennyit kell pörögnie folytás nélkül egy egészséges, tuningmentes 125-ötösnek?
A tömítést csak meg kell csiszolni kicsit és bekenni valami ragacsal de újat is vehetsz de minek ha ragasztóval is jó én locktite -al szoktam ,eddig még sosem ersztett
Akit érdekel egy 2005. 08. havi Dt 50(75) az szóljon nekem! nagyon jó állapotba megkimélt kis fasza járgány hatátba sose használt! az szóljon akit érdekelne!
mennyit kell porogjon egy 125 dt semmi tunung nincs rajta?
Libli: igen
Sziasztok! A tankba milyen oljata öntsek? 2T full szintetikus kell bele, nem?
Én a helyedben új dugót meg fejet vennék, a pakolás az olyan mint amikor nő magára keni a sok kencét attól mégsem új...
Ha nem volt benne víz megfőzted a hengert...
Sziasztok, Még új vagyok.
Kérdeznék valamit mert elég tanácstalan vagyok. Van egy yamaha dt 125 vizes. Produkált olyat hogy mentem 5. kb 4000rpm és egyszer csak lelőtte a hütöradiátor fölső csovét. Megnéztem nem volt benne víz.:(
Hült egy keveset, és ráöntöttem forró vizet, de a probléma nem múlt el sőt. Olyan nyomás volt a hűtöben hogy folyton leköpködte a csövet. Nem is mentem tovább vele nehogy baj legyen. Gondoltam hengerfejes lett. Leszedtük, élvonalzóra állítva nagyon minimálisan, monsjuk hajszálvékony vetemedés volt látható. A pakolás 3 részből állt 2 vékony közt egy vastagabb lemez, ezek eléégé el voltak deformálódva. Gépműhelyben ma felhúzzák a fejet síkba, de nem tudok pakolást hol venni. Van ötletek ezt hol szerezhetném be illetve mennyiért és milyet? Amikor be akartam rúgni a motort köpködte ki a hhűtön a vizet. ez lehet a hengerfejesség miatt? vagy eetleg létezik hogy hengertörött de nem látni?
Köszönöm a segítségeteket!

Ascer
Köszi a segítséget, eszembe nem jutott volna
Libli: szerintem húzd meg a csavart, na jó vicc. Ugyebár ez behajtható, a rést ahova behajtod kicsit kalapáld összébb hogy ami közé megy az szoruljon valamennyire és nem fog leesni és csörögni.
szigszallag
Ja és mit lehet csinálni a hátsó lábtartóval, hogy ne essen le magától? Mert most azt csinálja.
Ahogy elindul a motor, alapjáraton leesik, a rezgéstől.
Szerbusztok gyerekek.

Működik a mocim, az volt a baja a nagygenerál után, hogy a vátóban egy fogaskereket fordítva raktunk be, de mostmár megy. Holnap kezdem járatni.
Az mitől lehet hogy néha megszorul? Elvileg kifogy belőle az erő, és megáll. Nem blokkol a hátsó, csak fogja megáll, utána berugom, és mi sem történt volna. Lehet kevés az olaj?
Na majd holnap meglátjuk.
Válaszaitokat előre köszönöm.
A bolttal végülis szerintem sincs gond
holnap oda tudom adni a barátodnak a nyugatiban.mert én sem pesti vagyok.3 ért a tiéd.képet azért nem tudok most mert nekünk itthon nincs semmi fotogép.még a teloban sincs:(
de full fekete szinü csak egy két helyen van lekopva a festés.nem vészes szerintem.ha nem is fested ujra ugy is szépen néz ki.
Miért mondod, hogy felejtsem el? Mondjuk az igaz, hogy alkatrészt max szoci motorokhoz kapni azonnal, de eddig bevált. Ha valami alkatrész nem passzolt szó nélkül visszavették.

91-es dt 125r-em van.
huh
Hát én soproni vagyok nem is tudom hogy lehetne megoldani. Holnap megy elvileg egyik barátom pestre. Talán öt tudnám megkérni. Képet tudsz küleni? olyan 1-2ezer ért gondoltam. MSN: vargag2@chello.hu
megcsináltam a csomagtartót.olyan mint új korában.fekete szinű amugy.képet majd megpróbálok feltenni róla ha kell.de cska max keddre.árban mennyire gondoltál?ja és helyileg hol vagy vagy hol tudnád átvenni?
Üdv mindenkinek!
Kiváló állapotú,motorikusan hibátlan 125-ös Dt-t keresek!Ha esetleg valakinek a haverja/rokona/ismerőse rendelkezik ilyen mocival és szívesen vagy nem szívesen megválna tőle, az küldjön egy mailt egy két közeli képpel + infóval. brekk21@freemail.hu
Zomborg: Az NV motoros boltot inkább felejtsd el... Sajna nem nagyon tudok, de állítólag jó az alkatrész ellátás. DT 80 LC2 van. neked?
oké
méregettem:
így megy a 80 as dt-m
120kg 6500ford 75km
65kg 6500ford 75 km -itt egy kicsit volt több de a nej nem merte sokat nézni..
185kg 6500ford 75 km
220kg 6500ford 75 kg

ez miért van? a fojtás miatt?
vagy el van dugulva a kipufogóm?
Szevasz.
Nekem ez a barkácsolás nem igazán válna be. Már csak azért sem mert nem a gyári dob van rajta. Igazábol nem is tudom milyen dob van rajta még az elöző tulaj buherálta rá. De elég furcsa, ugye megy a cső a hátsó dobhoz és el lett vágva és úgy let féluton öszehegesztve a dobbol kijövő csövel. És a dobbol kijövő csőnek alapból kisseb az átmérője :S Egyébként szép hangja van. De szerintem ez így folyt, és gondolom valamivel ki lett tömve meg perforált cső van benne és azért lehet ilyen mély hangja mert kevés tömést rakot bele a csávó hogy ilyen legyen és az is folythatja. :S Szóval legaláb valami gyári dob kéne a megvalosításhoz.