Nemtudom menyiért hüvejeznek de szerintem több mint 10 rongy , de meg kell kérdezni , meny be a műhelybe ott megmondgyák , csak az a baj nagyon sokáig tart mire megcsinálják !
Szevasztok
Van egy 89es Yamaha DT 125R es masinám, Elektrómos powerrel van szerelve és még fojtva van, nem nyít ki teljesen a power és nem kezd el hírtelen húzni a gép, 7000ig pörög csak, és szeretném megcsinálni a powert. Olvastam már hogy szét kell szedni és megforditani a powert ill hogy valahány fokkal (45, 90) el kell forgatni. Olyat is mondtak már nekem hogy csak a kábelek befűzését kell megcserélni (1est felcserélni 2sel) . Valaki tudna bővebb és pontosabb felvílágosítást adni? Hogy mit hogyan kell csinálni(pontosan) mert most elégé ősze vagyok zavarodva :S és nem szeretném feleslegesen szétkapni a gépet. (ha valamit csinálok akor rendesn szeretném) Előre is kössz!
Lehet, hogy egy kicsit drága volt a moci, de megéri, mert csak egyszer kell rá ennyi pénzt kicsengetni, innentől legalább tudod, hogy megbízható, és nincs értelme eladni, mert nem kapsz érte annyit amennyit szertnél.
Én ezért is tartom meg, mert jövőre megveszem fateromtól a Suzuki GS500-amat, már nagyon várom.
Annál a műhelynél amit mondtam a vologda után ott tudnak hüvejeztetni is ! Én ott csináltattam a Honda MTx - emhez dugót mert már nem lehetett kapni akkora méretbe , de mondták hogy hüvejeztetni is tudnak ! de szerintem az elég sokba kerülhet !
Húhh jó Sokba volt neked a moci , én is most újítottam fel nemrég , nekem kijött 18 ezerböl iagz én nem céghez adtam be , meg a váltóban nem kelett semmit csinálni ,ert minden szinte új volt
egyépként ha megméred a hengert megtudod hogy mekorára van furva az alap dugómérete 49 mm
Új dugattyú. felújított hajókar-rúd, felújított főtengely, Felfúrt henger=36,000 ft
És az Üllői úton csináltattam meg a Pál dugattyúnál. Honlapja: http://www.paldugattyu.hu/
Csak az az egy dolog történt, hogy elfelejtette a szervíz visszaküldeni a régi dugómat, úgyhogy beszéltem velük, jövőhétre meglessz. Így most nem tudom, hogy gyári dugó volt-e benne, és hogy hányadik generálja. Ja és még a váltóm egyik tengelyét, és 2db fogaskereket is beadtam javításra, mert a persely elkopott, leesett és elkezdte koptatni magát a tengelyt . Ez is benne volt az árában.
Ígértem képeket, itt vannak.
A váltórol nem csináltam képeket, mert nincs értelme.
A képeket felére kicsinyítettem, mert nem akarta feltölteni őket.
le tudná valaki fényképezni a kormány alatt elöl levő adatlapot (fehér v fekete matrica) mert szeretnék csinálni csak nincs mintám.... lehetőleg 50esről kellene, de jó bármijen, majd irok rá 50es adatokat....
Amúgy ha DT - t akarsz venni akkor csak 80 ast vagy 125 öst vegyél mert az 50 eseket sokkal jobban kell pörgetni ahoz hogy menyen mint pl a 80 ast , van is egy ELADÓ 80 as dt-m tök faxa most let felújítva mindene 120 körül adom de megbeszéljük ha úgyvan !
ha vízhűtéses akkor az 50 es is simán leveri a simsont de a 80 as az meg nagyon könyedén leveri
Amúgy nemttom mit problémáztok állandóan a váltóolajon , tök mind 1 mien olaj csak ne gagyi tescós legyen , én pl ami éppen van azt szoktam beletölteni , sima motorolajat legtöbször amit fater tud szerezni igaz pöppet sűrű de tök mind 1 vagy van ien autómatasebváltóba való piros olajam még az volt benne egyszer , de semmi különbség
Sziasztok! Lenne egy elég hülye kérdésem Videókat nézegettem már, és elég meggyőzőek, de azért biztos ami biztos. Mennyivel megy jobban egy 50es v. 80as DT egy simsonnál?
gépkönyv szerint 10w30 való bele
én 10w40es félszintetikus GM olajat tettem bele, (ez van itthon)
ugyanolyan mint a 10w30al volt....
mennyi volt a felújítás?
részleteznéd a dolgokat?
nekem is kellene egy motorgenerál mert valami nagyon zörög benne, főleg kis fordulaton, meg valami visít is benne szerintem a kuplung lesz...
amúgy megy mint állat izom is van benne csak nem jó a hangja...
hol érdemes fúratni?
pesten vagy bács megye érdekelne
A DT-be nem 10w40-es olaj kell? Nekem azt ajánlották.
JA! Megjött a motoromhoz az alkatrész. Az új dugó, a felfúrt henger, és a javított hajtórúd, de nagyon állatul néz ki, majd teszek fel képeket. Szombaton lessz összetéve, addig meg kéne tudnom, hogy milyen olaj a legjobb neki.
Eddig az olalon ajánlottatok 10w40est 15w40est, és most 10w30ast. NAakkor ezek után mit töltsek bele? Jó lenne megtudni, mert akkor holnap már meg tudnám venni az olajat, és nem kellene 20-szor elmennem a motorosboltba, és kidobni egy csomó pénz.
helló mindenki!
egy kis segítség kéne. olajcsere előtt állok. szeretném megkérdezni milyen lötyit tegyek a moccba? (dt125)
annyit tudok 10w30-as, de ti milyen márkát ajánlatok?
nem találok sehol...