Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Úgy hogy 750cm3 van ráírva.
Az 7,5 Deciliter....
ha már a membrán téma.
hol vetted a membránt? sajnos nekem is cserés.....
elég csak a lapot cserélni?
az hogy lehet, hogy a blokkra rá van írva, hogy 1700ccm olaj kell bele, és kb 1500ment csak bele, a többi a túloldalon kifolyt ?
oké, gondolom maradt benne, de akkor honnan tudni, hogy mennyit kell beletolni, hogy 1700 legyen benne?
Személyautó váltójában 40-60.000 km a csere-intervallum.
Én most cseréltem, a motort egyenesben tartva az olaj mennyisége, a nívóablak felett volt bőven. Kb 3-400 km után most néztem 2 nívó közt van.
Azt hiszem benevezek én is egy főtengelyszimmering cserére.
Tudom mire gondolt, de az nem sport.
Nekem is az van benne, és a robiba is azt raktam.
Annyiból jó, hogy ha törik az acél, az lerendezi a motort, a karbon viszont nem. A 0,3-0,35 mm vastagságú az ideális. Ha túl vékony, akkor lent jobb a moci, ha vastagabb, akkor fent. Állítólag.
Nem nagyon szeretem, mert nem zár annyira mint az acél, és visszadolgozik a karburátorba.
Sokat ketyeg alapjáraton, akkor besokall....
hali most lesz egy yamaha dt 80 am de 50 esként használom könnyű vele lebokni vagy meglehet oldani?
köszi!
Jól mondod! Szezon elején olaj csere elég.
köszi, én is így gondolom.
mivel 2ütemnél az olaj nem vesz részt a kenésben, és a hűtésben, ezért jelentősen kisebb hőterhelést kap, mint a 4ütemű motoroknál. így kb. a 4ütemnél megszokott csereidő 2x-esét vehetjük! 1000km-enként cserélni pénzkidobás, ennyi idő alatt nem használódik el az olaj, és ha jó a gép, annyi fémforgács sem keletkezik. ha keletkezne, pár év alatt elfogynának a fogaskerekek :) kb az 5000 km-t tartom reálisnak, illetve a téli pihenő utáni cserét. ha jó olajat tolsz bele, nem lehet gond.
nem tudom, mert már így vettem.
Igen, mindenképp! szerintem azon a környéken illendő mindent rendesen meghúzni
kössz
Érezhetően jobb mint a gyári?
A haynes manualban 13000 (!) Km-ert ír. Szerintem 5-6 ezernél korábban felesleges lecserélni. Főleg ha egy szezonban nem mész ennyit. Bár ez 125ösre vonatkozik.
köszi! és a négy rugókat leszorító csavart tökig tekered?
hali mindenkinek, ha valakit érdekel a moci! ->eladó holmik
1000-1500 az nagyon sűrűnek tűnik nekem, valaki még mondhatna valamit...
Szerintem úgy 1-1.5 liter. De a gépkönyveb tuti benne van csak meg kell találni
nem tudom mit jelölnek, de úgy szoktam összerakni /egy időben hetente / hogy az összes "púp" ugyan ott legyen.
Nekem olyan van bennnneeeeee
Kösz a segítséget mindenkinek!
Szerintem karbon membrán lapra gondolt. Én is gondolkozok hogy vegyek-e bele. Van valakinek ilyen benne?
"sport membrán".......az milyen?
sziasztok!
szerintetek a sport membrán sokat számít?
számít annyit hogy megérje venni?
a kuplung lamellák közötti lemezeken vannak ilyen kis "púp" ok sugárirányban, azok mit jelölnek? a lamellák összerakásának van valami szabálya, jelölés rajtuk pl? köszi