na hát ez a nyilatkozat úgy volt(figyeltem annó mert érint) , hogy általában a 3,5 tonna ösztömeg alatti gépjárműveket nem fogják ellenőrzni. De természetesen azok is ellenőrizhetőek. Nos kb. ez így szólt. Azt akarta ezzel a pina mondani,hogy nem fő csapásirány a kisáruszállító. Ők nagyban utaznak. Aztán ehhez nem kell ám semmi csak annyi,hogy a góré egy nap úgy kel föl, hogy kiadja utasításba, hogy 1 hónapig a 3,5 tonna alatt következik. ezek a nagyméretű furgonok eleve csalásra vannak kitalálva. a 14 köbösömmel hivatalosan 1300 kg szállíthatnék, egy ivekóval meg 1000-ret ami 17 köbös. Ha csak wc papirral tömöd meg is több mint egy tonna. Ráadásul az alváza is igen bírja, 4 tonnát láttam már rajta (4 teli ibc) Szerintem kaszálnának vele mint a szar Ngyjából minden 3-ik furgon tuti túlsúlyos minimum fél tonnával. Én már nem nagyon merem ezeket reszkírozni, mert nem szégyellősek több száz ezres büntit mellékelni egy ellenőrzéshez
A sulyhatárt pontosan nem tudom,csak a kisteherautósokra tértek ki, valami hasonló tulsullyal kapcsolatban. Arra mondta az illetékes hogy nem cél, mivel az utakat ez nem rongálja és képes ugyan mérni de tervbe sincs a mérés illetve más problémákat is felvet a dolog (szgk,kisbusz, teher, ha kisteher lehet akár 3.5 felett is, stb.) Illetve akkoriban azt is hangoztatták jogy elöször csak figyelmeztetik a teherautosokat éscsak utánna szankcionálnak. Azóta ez már változhatott azt küldik rögtön a csekket.
Mindezt úgy hogy a szállító levelek szerint rendben volt minden súly mert darabáruzik
Arra tippel pár egyutas raklap lemaradt a papírról aztán megvolt a hiba
Osztrákok nem szarolnak, ott szopatják a külföldit ahol csak tudják
"Azt mondta az az olasz út teljesen nullás volt ". Gondolom teljes öröm volt a vezetőnek, egész nap kamionozik, és még örüljön, ha nem lesz mínuszban!! De 40 kiló + miatt, ajvékolni??!! Ennyi összejöhet akkor is , ha a "sofőr" nem 60kilós , hanem 100??! Mert ez már a szemétség, és pénzbehajtás kategória!!
Osztrákok már 10+ éve is durván mérték a túlsúlyt
Ismerősnek 40 kiló többlet volt és 130 ezer felé volt a bünti
Mar ha jól emlékszem
Azt mondta az az olasz út teljesen nullás volt
Te Maris,ha valamelyikünk meghal,én beköltözök a városba!
Arra tippel pár egyutas raklap lemaradt a papírról aztán megvolt a hiba
Osztrákok nem szarolnak, ott szopatják a külföldit ahol csak tudják
Ismerősnek 40 kiló többlet volt és 130 ezer felé volt a bünti
Mar ha jól emlékszem
Azt mondta az az olasz út teljesen nullás volt