Autóba nem. kell, háztartásba lenne jó. De persze ez kivitelezhetetlen, szabad piacra atomot engedni bármily csekély mértékben nem jelent jót az álmos könyvek szerint sem
Mini reaktor akár minden gépjárműbe lehetne telepíteni, de nyílván közúton 100 felett száguldozó atombombák garmada nem jó ómen Mondjuk pontosan nem tudom az atomreaktor működését de szerintem a lényege, hogy hő fejlődik az atomok ütköztetéséből, a hővel vizet melegítenek a gőzzel meg gőzturbinát hajtanak, vagyis egy gőzgép amit nem szénnel fűtenek mint a sztívinzon gözmozdonyt Persze autó esetében az is kérdéses amikor a nap végén beáll az ürge a garázsban és leveszi a gyújtást, mit csinál a feleslegesen fejlődő hővel? Mondjuk rácsatlakozik a ház rendszerére amit ellát és a többi energia a reggeli útraindulásig,
még egyszer elolvastam a cikket, nos úgy fogalmazott, hogy benzinhez, kerozinho, gázolajhoz hasonló anyagot. Itt már csak az ugye a kérdés, hogy mit pöfög ki. Mert szétdarabolt ch láncokról is ír. Ugye ez az alapja a mostani üzemanyagoknak is(gyakorlatilag az egész világnak, mi is szénből vagyunk) Most nincs kedvem wikizni, de a gázolaj az szerintem jutat a levegőbe ként is, meg kormot, a benzin sem kevésbé káros az aromás szénhidrogénjével. Végül is ha csak a széndioxidod, vagy szénmonoxidot megspórolják a kibocsájtásokkal már nyerő a dolog. Persze a fogyasztót inkább az érdekli mi marad a zsebébe. ha nem lesz olcsóbb( már pedig miért lenne) akkor átlag felhasználó tekintetében tök mindegy. Ez esetleg még arra jó, hogy megújuló energiából és a légkörben jelen lévő összetevőkből előállítható és nincs para hogy mi van ha elfogy a földi tartalék
A villanyautó ígérete elméletben azért lenne jobb mert pont az ingyensége vagy az olcsósága a csábító Persze ezt már régebben kivesésztük, ha jelentősen elterjed az sem lesz olcsó mert adóztatni fogják
nem írta, hogy gázolaj A mostani ottókat sok szarral meg lehet hajtani, nyílvánvaló azért gázolaj és benzinre koncentrálódik ez, mert ezt lehet bányászni és viszonylag kevés finomítással olcsó meghajtóanyaghoz lehet jutni. (itt ne azt nézzük mi mennyiért vesszük hisz 70-80% adó )
Nem hülyeség, mert kijutni ki tudnak, utánna meg mehet az atom. De én minden háztartásba azt telepitenék, nem napelemet, egy sörösüvegnyi mini reaktor aztán sok évekig nincs gond az energiára
ígéretesnek tűnik Addig értem, hogy megújuló energiából és a fölösleges céóból tüzelőanyagot gyártanak és azt is, hogy a co eredője így kb. nulla, mert az megy vissza a környezetbe, amit fel is használnak a gyártáshoz de mit pufog még ki co-n kívűl azt nem írják
Illetve, mitől lesz olcsóbb mint a mostani tüzelőanyagok?
Alapbol mar lehetne egy nuklearis hajtomu csak azt ha pakstol hisztiznek en nem inditanam tengerszintrol mert tuti nem a hattersugarzas erteket adna le.
https://24.hu/kulfold/2019/11/...
https://www.napi.hu/nemzetkozi...
A villanyautó ígérete elméletben azért lenne jobb mert pont az ingyensége vagy az olcsósága a csábító Persze ezt már régebben kivesésztük, ha jelentősen elterjed az sem lesz olcsó mert adóztatni fogják
Egyéb okok miatt.
Illetve, mitől lesz olcsóbb mint a mostani tüzelőanyagok?