Több verzió is kering a neten a Pajzán Toldiból.
Mi anno gimiben még kézzel írva / másolva terjesztettük egymás között.... ...aztán valahogy a magyartanárunk kezébe is került belőle - nem örült neki, egy besavanyadott öregasszony volt, nulla humorérzékkel.
...de ha egyszer mégis üzekedni merne, duhaj kedvében nagyokat tekerne, áááá de hiába nógatja a fonnyadt tököt, sunyin és unottan mondott csütörtököt...
Nekem jól jön a matek.
Vektoralgebra az nagyon hasznos, meg a függvény analízis, de nem úgy ahogy a suliban tanították.
Olyan fasz tenyésztett példáknak semmi értelme, ha nem matek tanár akar lenni valaki
Fejben, papíron számolgatni meg értelmetlen ha kettőnél több számmal kell dolgozni.
Egyenletet kell beírni meg a bemenő paramétereket, és jön az eredmény. Ha ezt fejben csinálná az ember minden új változóval lehetne újra számolni az egészet.
Csak szólok, kicsit túlkompenzálod a kisebbségi komplexusod.
Tudom szar dolog rádöbbenni hogy ostoba vagy, de nem azért mert nem tudsz valamit, hanem azért mert inkább hisztizel ahelyett hogy fejlődnél.
mert deriválni valószínűség számítás, halmazok, kordinátarendszerekre volt szükséged? Vagy jó ha tudsz gyököt vonni? Hát nekem sem. Szerintem az emberek 90% a négy alapműveletből simán leéli az életét ugyanis ennél töbre nem igen van szükség A maradék 10% valami speciális szakma áldozata ahová kell a felsőfokú tudomány de azok nem mi vagyunk.
Papíron menne még a szorzás, összeadás, kivonás, az osztáson gondolkoznom kéne szerintem mint itt mindenkinek. Na de hát erre sincs szükségünk azért van a teelfon. Még az enyém is tud ilyet
azért 4,5 métert ketté tudok osztani, lehet nem gyorsan de legalább biztosan
ami fura hogy sok éve amikor pörgött a pc alkatrész üzlet egy pillanat alatt ki tudtam számolni a plusz áfát meg a fél áfát is, mert az kellett és gyorsan
de az hogy mennyi 8x7 annyira gyorsan sosem kell hogy ne legyen időm számológépet keresni
De így már csak egy ugrás az, hogy születéskor kijelöljék, hogy kiből mi lesz, és csak azt tanítsák.
Nem jó.
Mindenki minél több alapműveltséget szerezzen és minél magasabb szinten. Itt válik el a szar a májtól, hogy kiben van hajlandóság képezni magát, tanulni.
Nekem a rémfeladat, a "kétismeretlenes egyenlet ! volt a szakközépben is!! És mit tesz a sors,: SOHA A BÜDÖSQRVA ÉLETBEN EGY PERCRE SEM VOLT RÁ SZÜKSÉGEM"!!
a mateknak nagy általánoságban a logika és az összefüggések.fejlesztése szempontjából lenne jelentősége. Sokan.ugyanezen a véleményen vannak.mint te, de szerintem.azért alap, hogy ha nem is négyszámjegyig, de tudjon fejben számolni a dolgozó. Lehet, egy jogásznak.ninvs rá szüksége, de minden szakiparban ahol mérni kell illene. Az agyam fakad el mikor a segéderő egy szoba közepét telefonnal számolja ki.
https://www.facebook.com/laura...