Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Mondjuk ertelmezhetned amit istvan leir, bar szerintrm nem fogod.
Semmi, ha nyomod a fullkretént, nyomd jobban, kulfoldon a takarito is 8 millat keres.
nem érzem magam egy lepattan csávbónak pl. nekem mindíg is szúrta a szemem a közvagyon pofátlan mértékű síbolása. Ez függetlenül attól, hogy sikeres vagyok vagy sem. Aki a munkájával, a saját ötletével, az elkötelezettségével a verejtékével az alázatával megteremti magának a jó létet ahogy azt akár én és sok másunk is tette ez nem zavar. de amikor a ner a gdp kb. 5% át pofátlan bicskanyitogató módon átjátsza magának és megtollasodik rajta zéró perc alatt no munkával az igen is szúrni fogja a szemem és remélem minden jóérzésű emberét is fogja
Azt figyeltem meg, hogy sikertelen emberek szinte mindig azzal vannak elfoglalva, hogy másnak honnan van pénze meg a sikere. Ellenben az életüket irányitani képes (sikeres) emberek meg azzal, hogy hogyan tudnak hozzájutni több-más forráshoz. Még az elsö szinte bármit képes beláldozni, hogy a másik ne legyen sikeres annak árán is hogy még saját magának is rosszabb lesz, addig sikeres ember képes az értékteremtésre és mások eredményeinek elismerésére, mások támogatására...

Magyarországon nem titkolt módon a nemzeti burzsuázia feltökésitése történik...a történelem megadja rá a kérdést hogy erre miért van szükség, csak meg kell nézni, hogy még a VH2 után is kb az állam vagyonának 80-90% volt magánkézben. (Igen ekkor is voltak nincstelenek is!!! ilyenek minden társadalomben voltak, és lesznek is. Már csak azért is, mert példa értékü a társadalom többi részének, hogy hova lehet lecsúszni... ) Az állami vagyon aztán szocializmus idején szépen 5-10%-ra csökkent a magánemberek kezében az államosítás következtében, majd ezt sikerült szépen a "privatizáció" cimszó alatt szépen átjátszani "más" zsebekbe... Azt is írják a nagy könyvek, hogy az elmúlt évszázadban a magyar állam teljes vagyonának megfelelö összeg (ez az összes igó és ingatlan vagyona a teljes társadalomnak a rossz sámlitól a pesti hidakon át az emberek házáig) szóval ezen érték 3-4 szeresét sikerült a különbözö módon különbözö rendszer név alatt ránktelepült hatalomnak eltávolítani az országból. Miközben a Magyar nép újra és újra megteremtette magának az élet feltételeit ebben az országban... Akárhányszor eröre kapott volna a társadalom, mindig voltak a "jóakarók" akik besúgtak elgáncsoltak bárkit , csak hogy magukhoz és rendszerhez hüek maradjanak...
Arra is érdemes odafigyelni, hogy az elsö világhaború elött pont a baloldali újságirásnak sikerült ránk uszítani nagy Magyar királyság területén élö nemzetiségeinket akiknek lehetö legmagasabb volt az ország területén az autonomiájuk.... és a baloldali úságirás ma sem csinál mást, csak most már saját nemzetét uszítja önmaga ellen, mert nekik semmi sem drága...és mivel az emberek lusták utána nézni, és rosszul informáltak, újra és újra felülnek nekik..., mert azt hiszik, hogy ha az éppen aktuális rendszer megdöl, akkor majd sokkal jobb következik...
Ezt hitték a 19 század végén felszabadított rabszolgák is amerikában, de közben csak sokkal olcsóbb volt tökéséknek pár centet munkabért fizetni felszabadított rabszolgáknak "szabad emberként" , mint szállást , ruhát, meg ételet biztosítani nekik meg a pereputtynak...
Azt hiszem hogy abban hinni, hogy egyszer mindenki egyenlö lesz és a böség kosarából egyenlöen vesz, az soha nem fog megvalósulni, vagy csak akkor, mikor már senkinek nem lesz semmije...

Ès így a végére amit már úgy is kevesen fogank elolvasni...ez is jól ismeret emberi vonás, hogy másokkal példálozunk, de az egyszerü kérdésre, nem tudsz válaszolni az már tényleg szánalmas. Ès akiben-akikben ennyi, düh és harag van az ne csodálja hogy betegeskedik...

Ha még annyit megengedsz nekem, -soha nem késö inkább félig telinek látni a poharat...

Elnézést kérek, hogy benéztem és szétbarmoltam ezt a remek vicc topikot...
mi köze van ennek a nyugdíjhoz?
ja amit felsoroltál az 10 év eredménye a gdp amit írtam az meg egy év teljesítménye(nagyjából)
inikém semmilyen várolista nem volt Elmentem a körzetihez, mert valami nyűgöm volt Az beutalt a szakrendelésre. Fogtam a beutalót, onnan a körzetitől kimentem a kórházba és egy órán belül ellátak, vagy továbbküldtek vagy akármi Most ha elmegyek a körzetihez kiír egy szakrendelésre és tök mindegy mi szív, reumatológia, belgyógyászat, urológia akármi, kapok kb. 1 hónapra időpontot , amire rá van írva, hogy délután 1 óra. odamegyek amikor eltelik az idő azt behívnak 5-kor Na azóta a magánszférába gyógyitatom magam nem olcsón de legalább nem kell megvárnom hivatalból amíg beledöglök amiért mentem
ÖTLETE TÁMADT

Megy haza a részeg a kocsmából, útközben be téved a temetőbe.
A sötétben nem veszi észre a frissen ásott sírgödröt, és beleesik.
Hajnalban magához tér, kikászálódik a gödörből, és felkiált:
– Azannya! Tényleg eljött a feltámadás, és énvagyok az első!

MEGOLDÓDIK AZ ÜGYE

A börtönorvos mondja a páciensnek:
– Uram, van egy jó és egy rossz hírem! Melyikkel kezdjem?
– A jó hírrel!
– Nos, hamarosan letelik a büntetése!
– De doktor úr, én életfogytiglant kaptam!
– Na, ez a rossz hír…

ÉLETPÁLYAMODELL

– Pistike, mi szeretnél lenni, ha nagy leszel?
– Szlovák mozgássérült.
– De hát miért?
– Mert nekik vannak a legjobb autóik Pesten…

CSÖBÖRBŐL VÖDÖRBE

Józsi bácsi ittasan támolyog be a körzeti orvoshoz.
A doki a fejét csóválja:
– Ejnye, Józsi bátyám, azt ígérte, hogy januártól más ember lesz magából!
– Lett is, de sajnos ez is iszik…

HOGY IS VAN EZ?

Ha hazaviszed a szeretődet, az összes szomszéd tud róla.
Bezzeg, ha betörnek a lakásodba, senki nem látott, senki nem hallott semmit!
8.
az fasza az nettó 138 700 ft, vagyis már egy 20 éve praktizáló orvos akár haza is vihet nettó 350-et ehhez képest kettő és 3 millió ft-nyi eurót keresnek meg tőlünk nyugatra nagyjából fele ennyi munkáért 350 ezer ft egy orvosnak. Belföldre 450 ért nem találnak söfőrt ,nemzetközibe 2 hetes fordulásban 650 ért sem Hagyd mert ezt a magyarországi kánaánt nincs itt ilyen
havi 3 millióért
Fasza. Ez az egészt nem üti a 100 mrd-ot a 35000 mrd-s gdp-ből Nagyjából két teljesen fölöslegessen megépített és fenntartott stadion ára Jó példát hoztál
Saját részemről semmi szükségem rá. Életemben nem voltam stadionban én ezt az elkövetkező időkben sem tervezem Ezek a stadionok is csak azért kellenek, hogy ki lehessen belőle a pénzt síbolni. Az autópályákkal is ezt csinálják de az legalább haszonnak megy, mert ugye azt elég sokat használjuk Egy kibaszott túlárazott stadion árából hány km-er túlárazott auztópályát lehetne csinálni? Ha már úgy is meglopnak legalább gyorsforgalmi utat építsenek. Ne olyan komplexumokat ami kong az ürességtől. 2022 után ki a jó isten fogja ezeket a deficitesen üzemelő intézményeket működtetni és miből? Majd felveti a gaz hurrá de legalább a ner megtollasodott rajta
Pont az utolsó mondatodat akartam volna leírni.
A kórházi eszközök fertőtlenítése olyan gyakorlat, hogy abban nincs hiba. A hiba máshol van.
Igazából simán annyi a gond, hogy nincs elég orvos, és szak ápoló.
Ez a probléma meg kb. a rendszerváltással kezdődött.
Asszonyt is szarrá alázták az egyetemen, meg szórtak ki mindenkit hülyeségekkel. Vért izzadtak.
Aztán meg fizetés nem volt, túlóra dögivel, konkrétan megmondták, hogy ne merjen gyereket szülni.
A főnökök is ostobák, illetve szarnak bele, mert úgy is mindegy.
Aztán meg csodálkoznak hogy nincs orvos, meg ápoló, mert senki nem akar az lenni, meg aki volt az is elment külföldre ahol normális életet lehet élni, normális munkahelyi légkör, és fizetés mellett.
Hálapénz meg nehogy azt higgyétek hogy van. A sebész, nőgyógyász, bőrgyógyásznál van, de más területen nem jellemző, de el sem szokták fogadni.
Merci csokitól viszont már mindenki mérgezést kapott a környéken, annyit hoznak
Az orvos fizetések kb. rendeződtek amúgy, igazából felszerelések is elég jók, de a sok faszság és munkaerő hiány, bürokrácia az ugyan az mint 60éve.
Pl. nincs egy betegfelvevő, vagy adminisztrátor, így csomó időt azzal tölt az orvos hogy bepötyögi a múlt századi számítógépekbe a rengeteg hülyeséget, ahelyett hogy betegekkel foglalkozna. Érted, amikor egy alapbéres gimnazista munkáját végzik orvosi fizetésért, az az értelmetlenség és pazarlás csúcsa.

Kórházi fertőzés meg mindenhol van. Ez elkerülhetetlen ilyen helyen.
Eleve ugye gyógyszerektől jó edzésben lévő baktérium törzsek, 100 féle betegséget hoznak be, legyengült szervezetű embereknek. Ha hipóban ülne egész nap is elkaphat valamit.
A nővérek és dokik viszont fura mód ritkán kapnak el bármit is. Nekik is elég izmos az immunrendszerük.
Megjegyzem, leggyakrabban a látogatók a fertőzés terjesztői.
20 éve sok minden más volt, nemhogy nem szabad, nem is érdemes összehasonlítani a mostanival. És szerintem nem is lehet.
20 éve nem volt CT, akkor szépen felvágtak mindenkit. ma csak beteszik a gépbe és kész. De ez csak egy példa, ha nem pontos, ne ebbe kössön bele senki.
A mutter 43 évnyi egészségügyi munkaviszony után ment nyugdíjba, amikor a vén kurvák az orvosi várót használták pletykateremnek, meg az volt a modern fonó, akkor szerintem nincs is mit összehasonlítani. Tudom, én amíg kisebb lány voltam, a suli után mindig a rendelőbe mentem vagy anyámért, vagy a lakáskulcsért.
Meg amikor a sok megszűnt bányász és kohász a munkanélküliség réme elől a rokkantnyugdíjba menekült - a társadalmi probléma megoldása kellett volna amúgy, csak nem így - és az összes többi anomália.
Még én raktam be ide, hogy Magyarországon mennyi a rokinyugdíjas és a hasonló lakosságszámú Szlovákiáé, akkor talán mindenki érti, mire gondolok. A társadalom szépen lassan elbaszkodta SAJÁT maga alatt a fát.
Tudom, hogy ez nem teszik senkinek, de hát a tények makacs dolgok.
Hát ha anyagilag megéri, akkor az hát.
Meg cigány is, ha abból is jut kenyérre.
Aztán lmbtqwzvt is, ha csurran-cseppen.
Indián is, ha kapok saját hiacien... rezervátumot.
Buzsigány a legjobb, aki ráadásul taxizik.
én csak azt mondom 20+ éve nem volt ekkora várólista sehol sem, pedig akkor is volt alkesz szép számmal
Júdea népéhez tetszik tartozni talán?
Természetesen ezzel semmi baj nincs (vagy legalábbis normális társadalomban nem kellene hogy legyen...)
2017-ben CSAK háziorvosi ellátásban 7 070 000 fő volt. Mondom CSAK a háziorvosiról beszélek. Erre te mondtál most kettő problémát.

https://www.ksh.hu/thm/2/indi2_8_3.html
Azmiaz?
És ha én genetikusan traumatológikus leszek a bombázás miatt, nekem is jut?

http://www.atv.hu/kulfold/2015...
asszony öreganyjának másfél évet kellett várni valami hályog műtétre
fel tudnék még sorolni sok minden várólistát.....
egy ismerős a szolnoki kórházban pár hete halt meg úgy hogy előtte pár órával azt mondták hogy semmi baja menjen haza
Jo akkor igenylek rezsimdollart mint bogyo altali aldozat.
Abban az esetben talán, de a biztosítás háborúban általában SOHA nem fizet.