én olvastam erről hogy hajdanán volt ez a kelet-nyugat ellentét sok aktivistával
aztán ezeknek nem lett dolguk így ráfeküdtek a zöld programokra, és ismét dől a lé
néha előszednek ilyen aljadékokat mint a gréta aztán ha már nem kell kidobják a kukába
mivel nem kellett a pénz kb mindegy mi volt vele....
ismerős eladta a gazdaságát annak nézegetem az arany árakat, de úgy nézem ilyen kis tételben nem érdemes venni, csak beszopatják a népet
egyben venni a kiló cuccot ismét rizikós mert ha csak pár százezer kellene el kell adni mindet és máris megvan a bukó
Nagyjából ezért vagyok szkeptikus a legújabb zöld dolgokkal szemben főleg mert az életvitelemet változtatja meg olyan gyorsan ér radikálisan amit nem hiszem el, hogy szükséges.........és megint az a bajom, hogy nincsenek meg az ellenvélemények. Talán csak mostanában lehet olvasni olyanokat (pár hete) amit linjkeltem, hogy a klímaváltozásokhoz az embernek kevés köze van, azok ciklikusan vagy 1-2 nagyob természeti katasztrófa után bekövetkeznek nélkülünk is.
az állatnak is zöld kell, az nem nő meg csupán a napfénytől
persze marha meg disznó nem lesz, inkább tücsök meg hasonló rovarokból nyerik majd ki a fehérjét mert sokkal gazdaságosabb
aztán ha igazán éhes az ember nem számít mit eszik......
más
egy kis gazdaság
2012 ben le lettem építve a vasúttól, ekkor kaptam végkielégítést ami igazándiból semmire sem kellett( múlt évben vettünk kocsit rajta) gondolkoztam az arany vételen
tisztán emlékszem 36 ezerért adták volna a 2 grammos aranyat, és 30 ezerért vették vissza
most nézem hogy 36 ezer a visszavásárlási ára https://www.conclude.hu/aranyrendeles
szóval 9 év alatt ugyanannyit adtak volna mint amennyiért vettem, kb annyi mintha egy dobozban nézegettem volna a polcon........
ez mind igaz, csak mi ehhez pluszban teszünk egy csomó mindent
pl a freon kurvára nem tett jót, így azért jó hogy beszüntették, a savas esők se jellemzőek mostanság
ellenben az a "kis" co ami megy a levegőbe a közlekedés nem feltétlen lesz a fő halálos okunk
inkább a mértéktelen szemét és egyéb elszórt-elásott károsanyagok lesznek a vesztünk, vagy végül tényleg ki kell vezetni a földalapú növénytremesztést
Na meg a la palma vulkán ami 6 hete van kitörve mint a riga küllő és ez alatt az idő alatt több olyan károsanyagot bocsájtott ki mint amit az ember az utóbbi 100 évben.......és ezen kívül van még 6 vulkán ami épp kitörőben van vagy volt az utóbbi hetekben..........bébifókát a tányéromra! 💩
Visszatérve a klímaváltozás és a migrációhoz, ilyeneket olvasgatva gondolom, hogy átvernek a klímaváltozás nekünk tulajdonított szerepéval azért, hogy elfogadtassák az új érdekeket (a zöld az csak azt jelenti, hogy jobban szereti a zöldhasút mint az átlag) : https://24.hu/tudomany/2021/11...
Ma akkora fasz voltam, hogy le sem merem írni mit műveltem, de ezt a miheztartás végett mégis bevallom legalább, hogy magamat nyugtassam, hogy virtuálisan is bűnhődök mert egy fasz vagyok. 👺 😵 😱
nekem egy pavilion van elég gyér vga-val de nem játszom így elég, ellenben a hangja a babszemnyi hangszórókhoz képest egész fasza
500as ssd 16gb ram, i5 8xxx cpu, amióta megvan kb 3x hallottm hogy a ventilátor zúgott, nagyon csendes
amit utálok a fém ház mert télen hideg, a pulóvert le kell húzni csukló alá és úgy gépelni
Alma-fetisiszták voltak a főnökeim. Az a tipikus fajta, aki a megjelenés napján megveszi az új cuccot - csak jellemzően valami sameszt küldtek a bolt elé sorban állni előző estétől.
Nekik voltak ilyen levetett 2-3 éves almás notebook-jaik, amiktől az új széria megvétele után próbáltak szabadulni. Eleinte olcsón felajánlották a boltvezetőknek, majd még olcsóbban, végül már ingyen odaadták volna "jó lesz az a melóhoz" dumával. Amikor odakerültem, pont ennél a stációnál tartottak, levetett almás telefont meg notit akartak hozzám vágni. Köszönettel elutasítottam.
...aztán vettem egy használt HP Elitebook-ot meg egy Blackberry-t, mert elvek is vannak a világon.
ezt kínálták fel, szóval vagy ez vagy semmi
azt hittük ez egy fasza laptop lesz, aztán kiderült hogy egy rakat fos, pedig akkorivan 300 pénz körüli összeg volt
ki volt nyitva évente 3x, most hogy suliba jár ezt viszi jegyzetelni
amúgy kb az akciós 80ezres kategória tudásban, a betekintési szög is csapnivaló
egyedül az akku fasza, többet sokkal bír mint az én laptopom nekem olyan szűk 6 órákat bír neki meg 8órán túl is megy
persze az enyém laptop kicsit nagyobb meg sokkal izmosabb a pixel is több, de ez jegyzeteléskor lényegtelen
összegzésképp: ingyen megérte, de ingyen egy kocsi tehéntrágya is megéri.........
aztán ezeknek nem lett dolguk így ráfeküdtek a zöld programokra, és ismét dől a lé
néha előszednek ilyen aljadékokat mint a gréta aztán ha már nem kell kidobják a kukába