Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ő indította el? Persze, mert fékezett. Attól még nem ő a hibás.
pesten a piros lámpáknál láttam jó pár ilyen esetet, 20-30-as tempó mellett is off a hűtő ha van horog
kicsit csatt és gőzölög a leves
Esett az eső, én meg már készülődtem előzéshez, valamivel közelebb voltam, mint kellett volna... ha van még 3 méterem, megállok... nyilván az én hibám is, de az eseményeket a futár gyerek iindította el.
A károk se voltak nagyok, de ugye minden szar műanyag, repültek a szilánkok 😅 Én voltam az egyetlen, aki nem lábon ment el, mert előttem lévőn horog volt, és az elintézte a hűtőmet.
Kicsit elvont a humorod, de lényeg hogy te jól szórakozol magadon. 😂
Full extra az adott korban minden jót belepakolnak, az full extra. Ebben pedig benne van minden ami akkoriban jóság volt...és még pohár tartó is van benne 😛
Igen. Bár a bónusz fokozatot nem tudom, de úgy értettem nulláról írta a srác.
Annyi hogy nem alkusznál kell kötni mert a biztosítók alapból nem akarnak/tudnak a Teslával foglalkozni, ezért adnak meg automatikusan ilyen milliós díjakat. De Teslások között megy egy K&H-s üzletkötő telefonszáma aki erre specializálta magát és adhat egyedi ajánlatot.
Megjegyzem a 13milliós értékű ZOE-ra is 250ezer az éves Casco.
A másodikat nehezen vettem volna rá, ő vétlennek lett kimondva így... azt az állláspontot vitte, hogy én löktem rá az elsőre. Mondjuk egy Jumper volt, ami 2 tonna, az enyém meg egy G Asztma 😅 és neki jobban összetört az eleje, mint nekem 😁 - de nekem meg Casco volt, nem erőltettem... lehet, még ma is tartana a pereskedés... jól kijöttem belőle, kötelezőm nőtt, ennyi.
Azért az igazsághoz hozzátartozik hogy ha az elötted lévőtartja a követési távolságot és mondjuk feltételezzük hogy te tartottad is, akkor ez nem történik meg, szóval aki tuti hibázott az az elötted lévő autó.
A hirtelen fékezés és a hirtelen megállás között van egy fékútnyi különbség
a konkrét esetben hirteken fékezés volt
csak a 2. ember baszta el, a 3. csak egy kicsit
ha kijönnek eléd ott van becsapódás mert pl egy cement szállítót nem nagyon tesz arrébb egy átlagos kocsi
sima szeményautóknál sokszor métereket halad még
Nem vagy feleslegesen okos 😂 az egy átlagos poén akart lenni, mint amikor te leautózod a k1600-t… 😂 de elmagyarázom: ha az egyetlen extra a pohártartó, az is full extra ezek szerint 😂 Tényleg ne igyál gyógyszerre 😂
Valóban korrekt, azt hittem a Teslara többe van… Bp-i bejelentéssel?
két tanú az egy ellen, ez is nyerhető lett volna jó eséllyel, neked mindenképen
Dehogynem tehecc - fizeted a megemelt köteleződet 😡
Az egyáltalán nem vigasztal ha csak 10cm hiányzott a fékútból 😁
"Hirtelen fékezés" nem pedig "becsapódás"
Igen. A fábiának az új verziója is, pedig abban nincs ilyesmi 😆
Ez már régen fing fűrészelés az emisszió mérésre, nem valós előny. Kár erre pénzt adni.
Konkrét esetben főút, furgonos futár hülyegyerek beállt a fékbe, mert ucsó pillanatban látta meg a keresztutat, ahova le akart kanyarodni, mert telefonált kézből* A mögötte jövő bele, én meg abba...
*mikor a csatt után 1ből előre mentem, hogy mijafax van, még beszélt...
Pontosan. De mivel ez általában nem bizonyítható, ezért az ügyész alapfelvetése mindig az hogy az utolsó a hibás, mert a legtöbb esetben így is van.
De ha van bizonyíték az ellenkezőjéről és ügyvéd, akkor ezt az alapfeltevést sikeresen lehet cáfolni a bíróságon.
Persze csak akkor érdemes, ha tényleg így van, különben fizetheted az ügyvédi és per költséget is.
ez ismét igaz
de akkor sem lett a kresz betartva
csak éppen más nem tartotta be
városban ez a vészfékezés-ütközés nem egy nagy különbség a távolságban mérve
De ha az előtted haladó nem hirtelen FÉKEZ, hanem ÜTKÖZIK (a legerősebb vészfékezésnél is tízszer jobban lassul), akkor nem tehetsz sok lófaszt.
pedig de

A KRESZ 27. § (1) bekezdése szerint járművel másik járművet csak olyan távolságban szabad követni, amely elegendő ahhoz, hogy az elöl haladó jármű mögött – ennek hirtelen fékezése esetében is – meg lehessen állni.
Nekem nem kell semmilyen hibrid, de pl. az új Suzuki Swiftek mild-hibrid verziója városban bizonyítottan fél literrel kevesebbet kajál (és így kevesebbet is szennyez), mint a nélküli verzió. Országúton persze semmit nem csinál, csak holtsúly (szerencsére nem sok).
Igen, szépen elhitették veled hogy mennyivel több, de valójában ugyan az, csak picit reszeltek rajta.
Ezért nem szeretem a "mild hibridet" mert azt az érzetet kelti mintha lenne értelme. Sokkal kifejezőbb a "majdnem hibrid" kifejezés.
Nem feltétlenül: ha az előttem haladó gyorsabban áll meg mint egy esetleges vészfékezéstől lehetne (mert hogy ő is ütközött), akkor tuti nem. Egyszerűen nem lehet akkora követési távolságot tartani forgalomban.
Nem! De elmagyarázom. A "full extra" az amikor minden extra benne van. Ez pedig a legmagasabb felszereltségű modell, és nem nincs köze a racinghoz az extráknak. Régen okosabb voltál. Kevesebbet kéne gyógyszerre innod. 😉