Csizmakérdés: végülis az 5 éve vett, de eddig soha nem használt vadiúj csimmában mentem el. Felvenni egy rémálom volt (lábfejnél túl alacsony, "lapos", az én lábfejem meg magas. Hosszával nincs gondom. Amúgy 42,5-es a lábméretem, utcai cipőből vagy 42-es vagy 43-as szokott jó lenni. A régi (a legelső) motoros csizmám (aminek már harmadjára szakadt le a talpa) az 43-as, és rohadt kényelmes volt számomra. Teljesen vízálló, gyárilag zselés talpbetét van benne, könnyű felvenni/levenni és bele lehet tűrni a nadrág szárát téli béléssel együtt is. Anno használtan vettem Vateráról, vagy 7 éve.
Az új az szintén 43-as, szintén vízálló, ezt motoros webshopból vettem anno félárra akciózva (40 ezer helyett 20 ezerért), de csak itthon derült ki, hogy nagyon nehéz felvenni, így ment a szekrény aljába, soha többet nem kísérleteztem vele, inkább elvittem cipészhez a másikat talpragasztani. 😂
Ma kénytelen voltam előásni, alig bírtam felhúzni, de utána már el voltam benne simán 3 órát, nem elviselhetetlenül kényelmetlen - szerintem ki fog ez tágulni.
Levenni megint művészet volt, a legrosszabb viszont motorozni benne: annyira merev, annyira nem hajlik, hogy visszafelé sebváltáskor kiemelt lábbal, sarokkal kell taposni a váltót. Na, ez biztos nem fog megjavulni, így el fogom vinni a régit talpaltatni megint. Nem mondom hogy nem lehet benne motorozni, csak kurva kényelmetlen így.
méret szerint 45.5 a lábam a 47es cipők se szoktak jók lenni
múltkor a hervis nevű boltban 2 típus volt jó csak rám, pedig ott van sokféle lépő
baszott széles a lábam, lehet le kellene csapni a kisujjam egy hidegvágóval
én már beszoptam a láttatlan vásárlással
volt egy cross csizmám használtan vettem, aztán kurva kényelmes volt, csak hát ugye eléggé rongyos volt szegényke, 3500ért nem adnak aranyba öntött rolls royce-ot......
na mindegy, utána láttam apróban ugyanolyat, ugyanolyan méretben teljesen új volt. féláron adta mint a boltban
aztán kurvára nem lett jó rám mert oldalt szorított, szóval vagy a kisujjak mentek volna a háztól vagy a csizma
aztán az ujjak mellett töntöttem és lett másik csizma
Őrizgeted a kicsi csizmát? Add el azt valaki örül neki ha jó, te meg veszel méretedben. A levált talpút meg basszad ki szépen szelektívbe. Most meg húzz cipőt...
no, akkor motorozzunk egy kicsit: közel másfél hónap állás után, félig berohad 95-ös benyával, félig lemerült akksival a jó öreg GéeSöccá' első pöccintésre beindult (na jó, azért volt annyi eszem, hogy indítás előtt PRI.be fordítottam a benzincsapot). Azon gondolkodám, hogyha délutánra csökkenne egy kicsit ez a rohadt hideg szél, akkor menni kéne egy kisebb (fél tankos...) kanyart, utána felönteni OMV 100-assal....
Kisebb akadályt képez, hogy legutóbb leszakadt az egyik csizmám talpa, és még nem ragasztattam meg, lusta voltam elvinni cipészhez (gondolván: idén úgysem kell már). Most vagy turista bakancsban kell menjek, vagy van egy sok éve vett, de még nem használt másik csizmám, ami viszont rohadtul kicsi a lábamra....
nem csak a saját érdekedben jó lenne, ha vennél végre villanyautót amit a házad tetején lévő napelemmel töltesz(meghajlós)
Nem szeretem ha az ilyen vén koszlott buzik, benzingőzt kipöfögő szarjukkal károsítják azt a környezetet amiben családommal élek(kezeit széttáró) ja és a cigarettát is eldobhatnád már a picsába az is környezet károsító...
Az én környezetemet is károsítod(mérges)
én 20 éve mindig hetekig"szarul vagyok" 2-3 nap alatt átmegy rajtam a betegség kb. 20 éve. Aztán néhány hetet köhögök meg fújdogálom az orromat még utána azt kész. Ki nem szarja ezt le? Nekem minden ilyen nátha , inflú meg kovid ilyen volt eddig(kezeit széttáró)
Arról nem is beszélve hogy az idei influenza tökéletes példája annak, miért baromság a maszk. Tavaly elgyengültünk, mindentől megvédett a maszk, immunrendszerünk elfelejtette mi az a vírus aztán tessék, 2-3hét köhögős taknyolós influenzával küzdenek sokan. Persze erre többen állítják hogy az oltás miatt ilyen hosszas a gyógyulás, fura aki nincs beoltva az is hetekig szarul van 🤷🏼♂️
Az új az szintén 43-as, szintén vízálló, ezt motoros webshopból vettem anno félárra akciózva (40 ezer helyett 20 ezerért), de csak itthon derült ki, hogy nagyon nehéz felvenni, így ment a szekrény aljába, soha többet nem kísérleteztem vele, inkább elvittem cipészhez a másikat talpragasztani. 😂
Ma kénytelen voltam előásni, alig bírtam felhúzni, de utána már el voltam benne simán 3 órát, nem elviselhetetlenül kényelmetlen - szerintem ki fog ez tágulni.
Levenni megint művészet volt, a legrosszabb viszont motorozni benne: annyira merev, annyira nem hajlik, hogy visszafelé sebváltáskor kiemelt lábbal, sarokkal kell taposni a váltót. Na, ez biztos nem fog megjavulni, így el fogom vinni a régit talpaltatni megint. Nem mondom hogy nem lehet benne motorozni, csak kurva kényelmetlen így.