Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

ezek a támogatások nem voltak nagy feltételhez kötve 😂 Talán még te is alkalmas lettél volna pályázni sőt még ezek a feltételek a mái napig adottak(kezeit széttáró) A te futásoddal eljárkálhatsz életed végéig 100 éves asztmával is(kezeit széttáró) Itt onnan indultam ki, hogy azt mondtad ez nekem nincs ingyenbe,mer 3/4 részét ki kell fizetni(kezeit széttáró) Most azon a pénzen vehettem volna egy benzines rönó kliót is, azt tankolgathanám továbbra is mint az auriszt(kezeit széttáró) Akkor inkább a rönó klió helyett veszek egy vellanydákót ami támogatással együtt olcsóbb mint egy klió és az üzemeltetése ingyenbe van mert a háztetőről töltöm(kezeit széttáró) Aztán lehet azon is agyalogni de hát a napelem is pénzembe van(gondolkodós) Igen a támogatást leszámítva 1,5 misi amit 1 összegben előre kifizetek(gondolkodós) 1 éves villanyszámlám (amíg volt) kb. 300 kiló/év Amíg azon lamentálgatsz, hogy megéri e vagy sem addig ebből az 1,5 millerből nekem már vissza jött 125 ezer ft. Ha a párnacihába tartom akkor meg elvitt volna már vásárló értéken ugyanennyit minuszban(kezeit széttáró) Nem olyan nagy a matek szerintem (gondolkodós) Nem az eszközt vettem meg 1,5 millerért(ujjával nemet mutató) hanem 5 évre előre kifizettem a villanyszámlát(kezeit széttáró) Tehát az eszköz igazából nekem fillérembe sem került, 6-ik évre meg pénzt hoz a konyhára(kezeit széttáró) Az autónál ugyanez. Ha én is teszlát vennék 15 millerért amiből mondjuk lejön a mostani autó csereértéke tehát csak 12 minusz az 1,5 misi támogatás akkor 17,5 évre előre kifizetném az üzemanyagot. Én ezt sokallanám. De ha csak egy vellany dákót veszek ami támogatással és csereértékkel mindösszesen csak 2 miller akkor abba az autóba 3,3 évre tankoltam meg előre, vagy is 3,5 év múlva az is ingyen van(kezeit széttáró)
Csak ha elviszel 12 zsak tujalevelet. 😆
Nem tehetek rola.
Vigyek egy zsák diófa levelet? Az nagyon durva, olyan mintha dohányt égetnél.
Elég egy marékkal rátenni a parázsra és füstbe burkolózik a környék. 😂
Még kezdő háztulajként gondoltam milyen jó hogy nem kell bajlódni a kerti hulladékkal, meg a reklámújságokkal, simán elégetem. Lófaszt, szoptam vele egy csomót és még meleg sem lett tőle. Azóta 100forint a zöldhulladékos zsák, azt kirakom szopás nélkül.
Fű, meg amit lehet megy a komposztálóba, csak a vastagabb ágakat tüzelem, már a gallyakkal sem érdemes szórakozni.
Haver kocsiján faszán ment.
A gázgömböt kellett néha cserélni.
Én mindig magam hozom el. Teli a faszom a fuvarosokkal, mintha ők tennének nekem szívességet, még könyörögjek. Ez is már úri szakma lett. Majd biztos szabit veszek ki és várom egész nap, hogy mikor kegyeskedik megjelenni. SImán befért bármi háztartási gépem a Priusba is. A tetőcsomagtartón meg a 6méteres gerendát is elhoztam 😁
Tényleg fura ez a szenvedés a töltőbaszkuráláson. Feleségem tankolni nem tud/hajlandó, de a kocsit még ő is be tudja dugni, és le tudja húzni, amikor beáll a helyére. Egy mozdulat. Szerintem a mobiltelefonnál egyszerűbb. De ezen szenvedni manapság már nem divat, ez három éve volt felkapott kifogás 😁
http://youtu.be/wru7A94qdA4
Szar helyen laksz......villany van?
Mert béna vagy: az én 3 szomszédomnak ez különösebb erőfeszítés nélkül sikerül - ráadásul folyamatosan, az egész fűtési szezonban. Ráadásul a szemetek még öreg dízel autót is tartanak (a háromból kettő, a harmadiké szerencsére benyás H-Astra.)
De nem olcsóbb......csak előre kifizeted.
Majd vagy tizenév mulva mutatkozik meg az olcsóbbság ha addig kibirja.
Baszki,egész télen próbáltunk a szomszéd orra alá füstölni de erőszakkal sem sikerült. 😂
Tehát megpróbálom lebutítani hátha felfogod.
A napelem tippelek 3 milla,a vellanydákó 6,5.
Az hogy a mindent ellopó orbán hozzádvág ezekért 4,5 milliót az tényleg bűn.
Inkább extrán kéne adóztatni téged mint kistérségi ingatlandöbrögit.
És a befolyt pénzből + három stadiont kéne építeni és extra áramdíjat kéne rád verni mert még élsz.
Szóval vesszen orbán. Támogatja a kistérségi ingatlandöbrögiket IS.
Én nem szárogatom. Max 1 nyarat van ideje száradni az első nagy hidegig. A kertben keletkező eltüzelhető méretű fadarabokat szoktam elégetni, de soha nem füstölnek, még akkor sem amikor sistereg ki égés közben a víz belőle.
Általában a hideg lakás felfűtésére használom, és így nem kell lefojtani, meg baszkurálni, hogy sokáig égjen, akkor nem füstöl.
Mire a huzatszabályzó lezár, addigra meg már minden kiégett belőle ami füstölni tudna.
Gázos volt a ház első tulaja, az úgy csinálta meg a fűtést, hogy gravitációs elven is működjön áram nélkül. Ehhez jó vastag csöveket használt. Nem tudom mennyi víz van a rendszeremben, de egy jól megrakott kazán csak arra elég hogy a vizet felfűtse, így olyan mintha puffer tartályom lenne.
Dehogy, gázzal fűtök. A vegyestüzelésűt csak a PET palack elégetése miatt tartom 😘
Nem értem. Mi az hogy kényelmesen befér? Kinek kényelmes? De amúgy megfogtuk betettük.Neten rendelsz? Igen, két nap múlva megérkezik. Én meg mentem haza a melóból, asszony hív hogy megellett a mosógép, mondom jó akkor arra kanyarodok és veszek egyet. Két óra múlva már folytatta a mosást.
Nem veszek.Van.
Es nem ugy hogy az 1/4 et te fizeted.
Az a szerencse, hogy te az áramért nem fizetsz ha veszel egy autót azt is ingyenbe(gondolkodós) érdekes gondolatmód(gondolkodós)
fasza bx(nevetős) nem találkoztam olyannal amelyiknek a szintezője működött volna normálisan(gondolkodós)
azért az irányjelző kapcsoló az trükkös volt ezeknél(kezeit széttáró)
mamlasz az emberek nem a teljes kizöldültség okán ruháznak be ilyenre, mert nagyjából mindenki szarik rá, hogy mi szennyez vagy mi nem hanem mert szeretnék olcsóbbá tenni a fenntartásukat(kezeit széttáró)
szerintem neked nincs olyan autód amibe kényelmesen beleférne egy 70 kg-os mosógép nekem talán hamarabb 😂 A másik az, hogy oda alakult a világ, hogy sem neked sem nekem nem kell már mosógépért mennünk mert helybe hozzák és olcsóbban mint a boltban vennéd(kezeit széttáró) Ha van lapos telefonod akkor eleve minden nap baszkurálsz a töltővel(gondolkodós) Az sem vesz vesz több időt igénybe ha bedugod a dácsiát a konektorba 😂 Én pl. legalább egy 50-est, spórolok rajta havonta a másik 25-öt meg azon, hogy nem kell áramszámlát fizetnem. Ez a játék mire minden lezongorázódik kerül effektív 3,5 m ft-omba. 1,5 a napelem 2 az autó(kezeit széttáró) Aztán csinálhatnám azt is, hogy sem autót nem veszek sem napelemet nem telepítek és minden nap megszámolom a 3,5 millert szórakozásból (kezeit széttáró) Vagy berakom a bankba és a legjobb konstrukcióban lekötve 5-6 évre hoz éves 5%-ot 8-10 %-os inflációnál. Tehát a vásárló értékéből bukok évente 3-5%-ot, azaz 105-175 ezer ft-ot(kezeit széttáró) Vagy telepítek rajta napelemet és megveszem a legolcsóbb vellanyautót és ez keres nekem évente 900 ezer ft-ot(kezeit széttáró) Nekem annyit megér, hogy az asszony néha rádugja a töltőre a dákót(gondolkodós)
én ilyenen tanultam, aztán utána a kis zsiguliban örökké az 5. sebességet kerestem
Nekem Trabant volt az elsö, de tényleg 120L-en tanultam vezetni :-)
vettünk egyszer tölgyfát, olyat ami szarrá volt száradva, annak nem volt füstje
ami nincs kiszáradva rendesen mind füstöl
csak ugye kb senki sem vesz előre 3-4 évvel fát....
Villa Nyautó, na Pelem, meg öko faxom, aztán most kiderül, hogy fával tüzelsz otthon... 😂 régi gumicsimma hogy ég a sparheltben? 😅
Dacia mondjuk nem is jobb 😁