Én sem várom el hogy beszéljenek magyarul, de az is elég ha egy kicsit tudnak angolul, vagy németül...ha meg nem, akkor kézzel lábbal, vagy keresek egy civilizált embert :-)
A házi vágás egyre ritkább, bár kisebb szárnyasoknál még előfordul mindenhol.
A vér evés is jelen van mindenhol, bár sokan nem tudják, de a véres hurka elég sok országban ismert és fogyasztott. https://www.tasteatlas.com/blo...
Az étkezés közbeni és étkezésről való beszélgetés meg nagyon is jellemző.
én úgy vagyok
ha idejön bárki akkor az a bárki idomuljon az országhoz
szóval engem kérdezhet bármi nyelven még ha egy kicsit is értem akkor is leszarom
ne jöjjön ide, tanuljon meg magyarul, vagy szerezzen idegenvezetőt-tolmácsot
jó sok éve a csatorna parton szólítottak meg angolul
udvariasan elküldtem őket a bús büdös picsába és mosolyogva otthagytam őket 😂
pedig angolul ismerek legalább 5 komplett mondatot, ennyivel simán az élmezőnyben vagyok a csatornaparton téblábolók között
Nem igazán értem, hogy mi a probléma 😆 vagy 50 éve így van európában, hogy az angol és a német a legelterjedtebb nyelv, természetes, hogy ezeken van kiírva az étlap mindenhol pluszban. Miért kellene más nyelven? Itthon sincs horvát étlap az éttermekben, sem görög 😆
Más... Horvátban megállítottak a rendőrök gyorshajtás miatt... jogosan.... 😆 megállok, mondom "dobar dan".... Ohhh, beszél horvátul? Angolul válaszoltam, hogy sajnos nem, de ha már megyek valahova, az a minimum, hogy köszönni tudjak az adott nyelven. A válasz: semmi gond, hiszen ők rendőrök, TERMÉSZETES, hogy beszélnek angolul és németül 😆 kíváncsi lennék, itthon ez hogy menne tovább a legtöbb esetben a "he" szócskán kívül 😆
Ha nyaralok, kirándulok, utazok, akkor minden nap,
simán év közben havi 3-4x biztos megyek étterembe...
utoljára talán Görögországban és Olaszországban találtam egy-egy olyan éttermet ahol nem volt német étlap, de angol ott is volt...Vagyis ha olyan helyen ehettem volna, ahol nincs más nyelven étlap, akkor talán soha nem ettem volna még étteremben...
Akkor igazi magyar jelenségként, most épp Sárváron héderelünk jónak mondható hotelben, reggelinél a mellettünk ülők arról beszélgettek, hogy nemrég csirkéket vágtak és, hogy milyen jó volt a sült csirkevér, máj kis hagymás csirkebéllel jól átsütve és erről beszéltek miközben egy elég jó svédasztalos reggelit ettek mindenféle tényleg finom dolgokat, nem tudom, hogy ez más népeknél is szokás vagy hungarikum? 😄
Na azt nem irigylem. Én is bejártam, bérelt 125-ös robogóval, de mótoros szempontból nem sok érdekes út van a szigeten. Látvány az van böven, de az akkor is olyan ha robogóval vagy autóval mész megnézni...
Dehogy várom el. Pont erre írtam, hogy kedves gesztus. Hogy jól esik, hogy gondolnak erre. De még távolról sem utaltam arra hogy elvárom. Mindig készülök annyit az adott ország nyelvén, hogy éhen ne halljak...
én se várom el hogy beszéljenek magyarul ahová megyek, tőlem se várja el senki
akinek nem tetszik az kerüljön el, jelentős többségének sikerül is
A vér evés is jelen van mindenhol, bár sokan nem tudják, de a véres hurka elég sok országban ismert és fogyasztott.
https://www.tasteatlas.com/blo...
Az étkezés közbeni és étkezésről való beszélgetés meg nagyon is jellemző.
ha idejön bárki akkor az a bárki idomuljon az országhoz
szóval engem kérdezhet bármi nyelven még ha egy kicsit is értem akkor is leszarom
ne jöjjön ide, tanuljon meg magyarul, vagy szerezzen idegenvezetőt-tolmácsot
jó sok éve a csatorna parton szólítottak meg angolul
udvariasan elküldtem őket a bús büdös picsába és mosolyogva otthagytam őket 😂
pedig angolul ismerek legalább 5 komplett mondatot, ennyivel simán az élmezőnyben vagyok a csatornaparton téblábolók között
Persze. 😆
Más... Horvátban megállítottak a rendőrök gyorshajtás miatt... jogosan.... 😆 megállok, mondom "dobar dan".... Ohhh, beszél horvátul? Angolul válaszoltam, hogy sajnos nem, de ha már megyek valahova, az a minimum, hogy köszönni tudjak az adott nyelven. A válasz: semmi gond, hiszen ők rendőrök, TERMÉSZETES, hogy beszélnek angolul és németül 😆 kíváncsi lennék, itthon ez hogy menne tovább a legtöbb esetben a "he" szócskán kívül 😆
simán év közben havi 3-4x biztos megyek étterembe...
utoljára talán Görögországban és Olaszországban találtam egy-egy olyan éttermet ahol nem volt német étlap, de angol ott is volt...Vagyis ha olyan helyen ehettem volna, ahol nincs más nyelven étlap, akkor talán soha nem ettem volna még étteremben...