Alapban az Ouzo pedig passzol a görög hangulathoz és ételekhez.
Itthon eszembe sem jutna inni egyet, de Görögországban, vagy görög étteremben mindig!
(Van nálunk a városban egy görög étterem, igazi görög tulajjal és alkalmazottakkal.)
Igen, az elég barátságtalan, ha a szomszéd ország nyelvén nem írják ki a dolgokat, különösen, hogy sokan mennek is oda. De talán erre is van kivétel, nem tudom, sehol nem kértem magyar étlapot.
Hát az nekem se jött be - valszeg azért, mert ingyen a legolcsóbb vackot osztogatják (mint nálunk a PET palackos) Egyszer vettünk boltban üvegest, az se volt sokkal jobb.
Ami már régóta. Belépéshez kell a három dologból egy. Oltott, gyógyult vagy tesztelt. Maszk csak az egészségügyi intézményekben és élelmiszer boltokban kell. magyarán minden megy ahogy kell.
Én pl. pont ugyanúgy beszélek németül, mint horvátul... 😂
Abban mondjuk egyetértek az itt horvátokat fikázó kollégákkal, hogy magyarul nem írnak ki semmit, pedig sztem kb. uannyi magyar van ott, mint német.
...de ugye a dojcsmárknak mindig is nagyobb vonzereje volt, mint a Forintnak 😄
Amúgy az emlegetett Görögországban sok olyan étterem volt ahol nem tudtak németül és német étlapjuk sem volt, csak angol, görög meg talán orosz...na ez nem volt olyan kedves gesztus, mert a vendégek nagy része ott is német nyelvterületről jön...Persze az én hibám, hogy nem elég jó az angolom, de azért boldogulok úgy is. de sokkal nagyobb gesztus, amikor van német étlap, vagy esetleg beszélnek is németül..
De örülök neki, hogy ti olyan sok nyelven beszéltek jól, hogy nektek egy ilyen tábla németül inkább irritáló, mint kedves gesztus. Ez biztosan azt jelenti, hogy ti jól beszéltek horvátul.
Továbbra is kedves gesztus, ami elterjedt. Tegnap sem én hoztam elö a témát, nem én kérdeztem rá, hogy ez egy német étterem e, mert számomra teljesen természetes, hogy egy turistaövezetben több nyelven is van étlap...Ez egy kedves gesztus a vendégek felé, hogy megkönnyítik a döntéseiket...Ha voltál olyan étteremben, ahol nem így van, akkor érted, hogy ez miért kedves gesztus (akkor is ha ez az üzletpolitika része). Voltam olyan olasz étterembe, ahol csak olasz étlap volt és más nyelven nem is beszélt a pincér. Ráadásul az étlep kézzel volt írva, írott betükkel, szóval amúgy sem tudok jól olaszul, még ez is nehezítette a dolgot. A risotto-t el tudtam olvasni, az már csak a meglepetés része lett, hogy milyen :-)
Ez minden országban előfordulhat, csak nem a lángososnál, meg a gyrososnál esik meg az ilyen. Még Horvátországban is volt ahol a számlához ingyen limelikör járt, egy helyen meg pálinka elöre. Meg fokhagymás piritós, mint előétel, stb... De semmi sincs ingyen, ez ott bele is van kalkulálva az árban. tudják hogy jól esik a gesztus, ahogy azt is hogy nekik ez bele van kalkulálva, nem ingyen adják...
Árkategória és hozzáállás kérdése. Idén nagyon igyekeztek! A teljes vendéglátós generáció, aki most ott dolgozik, az mind hosszú évekig volt valahol német földön, legalábbis nagyon jól beszélt németül mindenki, és nem csak azt ami a munkájukhoz kellett.
Voltak. Lefoglaltunk egyet online, már egészen korán amikor kijött hogy mint és hogy kell, de nem hívtak. Felhívom azt mondja ja hát azt már 5 embernek eladták, csak elfelejtették frissíteni az oldalt....anyád. De van ilyen meg olyan felszereltség, aztán végül megbeszéltük a kereskedővel hogy akkor mi megkapjuk a készletes kedvezményt az új gyártásúra is, és még hálás is voltam hogy fizethettem fél millával többet ugyan arra 😆
Viszont ugye ezt most küldik gyártásba, és szerintem a CO2 kvóta miatt elhúzzák az átadást a 2022-re.
Itthon eszembe sem jutna inni egyet, de Görögországban, vagy görög étteremben mindig!
(Van nálunk a városban egy görög étterem, igazi görög tulajjal és alkalmazottakkal.)
Abban mondjuk egyetértek az itt horvátokat fikázó kollégákkal, hogy magyarul nem írnak ki semmit, pedig sztem kb. uannyi magyar van ott, mint német.
...de ugye a dojcsmárknak mindig is nagyobb vonzereje volt, mint a Forintnak 😄
A labancoknal most milyen a covid hiszti szabalyozas?
Viszont ugye ezt most küldik gyártásba, és szerintem a CO2 kvóta miatt elhúzzák az átadást a 2022-re.