Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

a szőke kóla az már lófasz
pl a kelempászmadár az azért odabaszósabb
nekemaz északi népeknél a leöltözni, szartig ázni, a jaú, meg ilyenek kifejezetten tetszenek
itt baszhatná az idegen az alapfokú magyar nyelvét 😂
Gyújtsd fel gyorsan, és ha beír ide sírva, akkor ő volt... 😂
ez a bogyesz?
gyorsan mondjátok mert ha igen gyors belehugyozok a benzin tankba 😂
menj el a nyírségbe oszt rájössz, hogy itt sem(fetrengős)
PL. Tudod e mi az a szőke kóala?
1 hónapig voltak nálunk bent a seregben a nyírségi vezényeltek hát én szartam-hugyoztam ahogy azok beszéltek. (nevetős) Baromira oda kellett figyelni, hogy értsd miről diskurálnak(gondolkodós)
Főleg az osztrákok, akik olyan suták hogy egymást nem értik meg országon belül.
Na jó de hithű demokrata nem megy a bolsonaro diktatórikus fertőjébe. 😆
azért jobban megértik egymást mint a magyar meg a francia....
régen a légfrissítős dobozokon lehetett szarás közben ezeket összehasonlítani
még a wifi előtt
Lengyel tulaj :-)
Egyáltalán nem. Mint az olasz vagy a spanyol...latin alap, de gyakorlatilag külön nyelv.
Pont mint a szlovák meg a cseh. 😆
Angol, spanyol és portugál. A spanyol marhára nem ugyan az mint a portugál.
meg lennék lepve ha egy északi paraszt megértené a déli parasztot
itt nálunk csak 200km kell északra menni máris másabb a nyelvtan
Melyik 3?
Az egész északamerika angol,most az utóbbi 10-20 évben kell kurvakeményen az habla espanyol,mert Hefe és a pereputty még melózni is akar nem csak tiktokon riszálni. 😆
Ha lejjebb megyünk akkor mehet a portugál.De ott meg annyira hasonlít hefe nyelvére hogy dosztmindegy.
Oszt vége.
Mi a francnak kéne nyelveket tanulni nekik?
Látod hogy jön a sok hülye turista, hiába beszélnek németül, angolul, franciául, oroszul, aztán ők is mire mennek vele? 😂
De tök érdekes, hogy még az Amerikai kontinensen is gyakran tanulnak nyelveket az emberek, holott ott összesen három nyelv van egy Európánál sokkal nagyobb területen (több mint 4x nagyobb).
Ez igaz. Bár ott is ért kellemes meglepetés, ott is voltak páran akik tudtak németül. Na meg magyarul is boldogulsz már, lassan nincs olyan szeglet ahol ne dolgozna legalább egy magyar...
Ha jól tudom, erre van szabályozás, hogy az Európában forgalomba helyezett termékeknek kell hogy legyen minden nyelven használati utasítása. Ha nincs, az többnyire azért van, mint ahogy írtam már, mert fel van osztva az európai piac is és sokszor nem csak mellékelt saláta nyelvében mutatkozik meg. Én pl Magyarországon vettem egy Liebherr hűtőt, ami bolgár gyártású volt olcsóbban mint a nyugati gyártású. A különbség nem a hütéstechnikai részletekben van, hanem a hütö belsö felépítésében, a keleti verziókan kevesebb az üveg és saválló acél és több a müanyag.
Akkor az angolok elég bunkók, mert ott nem jellemző az idegen nyelv 😄
magyar nyelvű ember nem sok van
pl lengyel nyelv még azokban a pc játékokban is megvan ahol kb 6-8 az összes választható nyelv
magyar csak ott van ahol már megvan cseh-szovák-szlovén-többi szláv nyelv, ukrán-orosz megkülönböztetve
a román még az ilyen "kivert" nyelv, ők a mi sorstársaink 😂
Erösen mérsékelten az, különösen abban az esetben ha erre büszke is...
Ez azért van, mert neten veszed. Többnyire minden globális termék kétféle tájékoztatóval van szállítva Európában, a magyar nyelv többnyire a többi kelet-európaival van együtt. Ha netröl rendelsz, akkor lehet hogy olyan terméket kapsz, amit nem erre a piacra szántak.
brembo alkatrész leírásban kb 30 nyelv volt abba se fért bele a magyar
pedig arab kínai meg még vagy 5 ilyen olvashatatlan betűs nyelv volt a lapon
Szóval nálad aki csak a saját anyanyelvét beszéli az nem civilizált.
A magyar rendőrök... mint a viccben, mikor útbaigazítást kér tőlük a turista Pesten. Kérdezi 5 nyelven, de a rendőrök csak hümmögnek, erre tovább áll. Kérdi is az egyik a másikat:
- Te Jóska, nem kéne nekünk is nyelvet tanulni?
- Minek? Látod, ez a szerencsétlen is hány nyelven beszélt, oszt' mire ment vele? 😅

Amúgy nem értek 1et. A mi városunkba pl. egy horvát se jön, minek írnánk ki bármit is horvátul? Viszont több horvát üdülő városkát tudok, ahol a turisták fel magyar - ott azért kiírhatnának 1-2 dolgot nekünk - de ehhez kapcsolódik a másik tapasztalatom: veszel valamit netről, van hozzá útmutató 12 nyelven, közte a görög, a szlovák... de a magyar véletlen se ☹️