a "nyugati" orvoslás elment afelé hogy a beteg maradjon tünetmentes, érezte jól magát és éljen minél hosszabb ideig
ami nem rossz a betegnek
de
a betegség oka legtöbbször nincs megszüntetve, a kialakulása nincs megelőzve
a lényeg az hogy vedd be a tablettát és élj boldogan, ha nincs tabletta érezd magad szarul
Ez a papír csomagolás az üzleti modell lényege... nem kell személyzet tányért összeszedni, mosogatni... a papír ára be van építve a kajába, mindenki happy. A drive-t is azért találták ki, hogy a punnyadt dagadt disznóknak még az autójukból se kelljen kiszállni, bebaxxák neki a tápot az oldalablakon, fizessen, és húzzon is onnan - ne foglalja a helyet, az ugyanis drága, és így a szemetét is elvisz 😁
Arról nem is beszélve, hogy három tálca szemét marad a három tálca mekis kaja után. Nem elég hogy ipari szemetet eszik az ember, még be is csomagolják arra az egy percre amíg az asztalodhoz jutsz vele...még mindig nem jutottak el oda, hogy kitegyék egy tányérra...
ami még jobban idegesít, hogy sokan elviszik a McDriveból, majd az autóban ülve igénytelenkednek vele, összebasszák az autójukat, majd a szemetet kibasszák valahol az ablakon...még ahhoz is lusták, hogy bemenjenek megenni...
Ez van legközelebb a valósághoz. Az ember mint faj sikere abban rejlett, hogy a legextrémebb körülményekhez is alkalmazkodni tudott. Egy eszkimó szinte 99%-ban csak zsíros állati eledeleket evett, aztán működött úgy is az egészségük, vagy mondjuk egy mongol a nagy száraz füves, sivatagos pusztában. Egy egészséges ember jól tud alkalmazkodni a szélsőségekhez. A gond, hogy sokszor nem vagyunk egészségesek, nem mozgunk annyit mint egy eszkimó vadász/halász, vagy egy mongol lovas nomád. És hogy belejöttek a képbe a mesterséges, szintetikus élelmiszerek. Amikre nem volt ideje az evolúciónak felkészülnie. Minden élelmiszer egészséges, ami a természetben előfordul. Pl Európában a legsoványabb és legegészségesebb emberek az olaszok és a spanyolok. Pedig egyes szakértök szerint a szénhidrát az nem jó. Aztán ezek meg reggel kávéval és édes péksüteményekkel kezdenek, nappal meg gyakran tésztaételeket fogyasztanak...Szóval a szénhidráttal nem úgy van baj, hogy önmagában káros, hanem az nem mindegy milyen formában fogyasztod...cukros víz, vagy mondjuk egy spagetti formájában.
Nincs a fenét, ill. csak egészségtelen van. Szemetet eszünk, mert még a hozzád hasonló jószágoknak is fontosabb a mennyiség, mint a minőség, a csórók meg nem fizetik meg a jó kaját. A szemétnek meg nem jó az összetétele, az alapanyagai... most olvastam, hogy mi vagyunk a 4. legtúlsúlyosabb nemzet. Zabálás meg megy persze ezerrel.
A 2 km biciklizés semmi, az max. 6-8 perces út, az alatt nem égetsz el sok kalóriát. 1 km séta sem több. Ennyi mozgással még nem zabálhacc úgy, ahogy valójában teszed - de a legrosszabb, hogy még ennyi mozgás sincs.
A mekidről is megvan a véleményem... szánakozva nézem a kiscáládot a mekiben délben, előttük 3 tálca, púpozást rakott szeméttel, ez a Vasárnapi Ebéd ☹️ nem, nem otthon főz anyu, és szépen terített asztalnál ülnek, hanem inkább eszik az ízfokozott guárgumit, 3x annyi pénzért. Persze megvan a duma, hogy így anyuka pihen, Lajcsika meg csak ezt eszi meg (mert így kap hozzá kis műanyag dínót) - rá is lehet nézni mindre, mind dagadt ☹️
Ja, nekik fogalmuk sincs, sok év egyetem ide vagy oda...de a félanalfabéta pórnép, na az tudja a tutit...akik csak a hírek címeit olvassák el, meg a palkátokat évtizedek óta...nekik kell hinni...
Azért károsabb a mekis kaja, mert ipari körülmények között állítják elö a termékeket, a természetestöl nagyon elrugaszkodva, szinte vegyi laborokban. Pl a pékárú, az nem liszt, meg élesztő, mint otthon, hanem különböző vegyi anyagok sokasága, amiktől olcsó, nagyon tartós, és olyan anyagokkal van ízfokozva amik egészségtelenek (cukrok, egészségtelen zsiradékok, pálmaolaj, stb.) Ugyan ez a húspogácsa, ami nem darálthús, mint amikor én csinálom, hanem szintén egy vegyi termék, kevés húspéppel (inak, bör, kötőszövetek)növényi alkotók, ízfokozók, tartósítószerek, szintén cukor, zsír...a szószok is magas zsírtartalmú, ízfokozott, cukros cuccok. így aztán egy kis burgerben, ami elfér a markodban , annyi kalória van mint egy tányér méretü rántott húsban, vagy egy nagy adag pörköltben. Önmagában egy hamburger nem kellene hogy egészségtelen legyen, de a mekis az az.
a szervezetnek kell szénhidrát és fehérje(kell még egy csomó kacat de erre ne térjünk ki most)
a fehérjének pl teljesen mindegy hogy az csirke hal vagy éppen tücsök
a ch annyiból nem mindegy hogy milyen gyorsan szívódik fel, de ez is inkább csak olyanoknál fontos aki már elrontotta a rendszert
szóval ha mától te megfelelő arámyban összeállított darált húsos mákos nudlit eszel minden nap életed végéig + vitaminnés rost)akkor se lesz rosszabb a helyzeted mint ha minden nap mást eszel
ezt gondolja kb mindenki a mozgásról és a bevitt kajáról
ez nagyjából igaz is aki full egészséges, de inkább csak a fiataloknál
a képlet egyszerűnek tűnik: ha több kalória megy be mint ki hízol, ha kevesebb akkor fogysz
de ez ettől nagyságrendekkel bonyolultabb
de az tény hogy túl sok kalóriát viszünk be, a múltban sosem volt még ilyen kaja bőség
nem egészséges kaja, létezik, pl a sok ízfokozó, feleslegesen használt tartósítószer, a készétekek elemzése is megérne legalább egy esszét
Az tényleg gáz, de máshol sem sokkal olcsóbb. Mi 10 Eurót fizettünk pluszban a szálláson a reggeliért , gyerekeknek 5-öt, vagyis a reggeli 30-al nyomta meg az árat, naponta...
Na én nem csövezni megyek ha nyaralunk, hanem étterembe...Már egy Pizza is 10 Euró/60-70 kuna-tól indul mindenhol, egy sör 28-32 kuna, vagy 5-5.50 Euró pl Olaszországban. 20-30 Euró/fö amivel számolni kell már. Egy föétel 10-20 Euró, ital, saláta, desszert kávé 5-15 Euró...és egy nap nem csak egy étkezésből áll...a gyerekek fagyizni akarnak, ugrálni a trambulinban, hajózni, vizi játszótérre menni, stb.
szerintem qrvára nincs olyan,hogy egészséges vagy nem egészséges kaja(ujjával nemet mutató)
Ha változatosan eszik az ember, márpedig az ember az ilyen mert én is megunom a töltött káposztát 1 hét után(gondolkodós) minden szükséges anyagot bevisz a szervezetébe. zabálhat is annyit amennyit akar. Itt a mozgással van a baj. Illetve a mozgás teljes hiányával(szemeit körbeforgató) Ha mindenki napi kb. 2 km-ert kerékpároznánk kb. 1 km-ert elsétálgatnánk nagyjából semmi bajunk nem lenne és mindegy mit ennénk. Aki még ennél is többet megtenne, futópad 10 perc/ nap annak pl. a vérkeringése teljesen rendbe lenne. szóval jó vérkeringéshez kell(ene) egy kis mozgás, meg kb. napi 2-3 liter víz és már sincs olyan, hogy egészségtelen kaja(ujjával nemet mutató) Jelen pillanatban az, hogy mikor mi az egészséges kaja azt mindig az határozza meg mit fizetnek meg a reklámokban. Vagy ép a gyógyszerek terén. szóval ellenség mindig van szép számmal de mindig más az aktuális(kezeit széttáró)
Honnan a faszbol birod.ennyit fosni a szót, bármi is legyen a téma? Neked regényirónak kellett volna menni, de legalábbis ujságirónak, azok tudnak ennyi hülyeséget összeszedni mély meggyözödésböl bármilyen témában percek alatt😀
most már a kfc is elég jól el van terjedve szoktam oda is bejárni szeretem azt is. burgerking még nem olyan elterjedt bár már van kecsón szoktam ott is enni az is jó(meghajlós)
én pl. telepofával zabálom egyszerűen nem tudok a mekis kajának ellenállni eszem rendesen(meghajlós) A gyereknek miért legyen rosszabb(kérdőjeles) egyébként elnézegetem ezeket a promós vidiket a mekikben, hogy hazai tojás, hazai saláták és zöldségek stb. Azon gondolkozok, hogy egyébként mitől károsabb vagy rosszabb egy mekis kaja mint bármilyen más kaja(gondolkodós) Azon kivűl, hogy, qrva régen kitalálta valaki , hogy az nem egészséges(kezeit széttáró) aztán arról is szó volt,hogy a vaj se az(gondolkodós) egyen mindenki margarint(kezeit széttáró) majd kiderült, hogy a margarin még is csak halálos méreg(kezeit széttáró) aztán az jött a divatba, hogy a zsír az már tényleg gyorsabban ől mint a nyílméreg béka(gondolkodós) Aztán csak is napraforgó olajat használjunk(szemeit körbeforgató9) Aztán kiderült, hogy az se jó mert így palmitin sav meg úgy sztearin sav, extra szűz oliva olaj amit kizárólag túlél az ember. Aztán kiderült, hogy a pálmaolaj az igazi de kisvártatva azért meg élőláncot kellett alkotni tiltakozás képen, mert hát kivágják a fákat(gondolkodós)
Aztán folyamatosan tolják ezt a koleszterin marhaságot is(gondolkodós) Valaki a gyógyszer maffiából kitalálta, hogy értékek közé kell szorítani és akinek az érték magasabb az már súlyos koleszterines de az ellen meg lehet gyógyszert szedni(gondolkodós) Még szerencse, hogy
nobeldíjért cserébe megtalálták azt a gombát azt a sztatin nevű szart ami gátolja a koleszterin képződést(gondolkodós) Azzal egyáltalán nem kell törődni, hogy a szervezetünk meg előállítja ha nem kap kívűlről akkor hozzátesz a sokat kap akkor meg nem termel.(kezeit széttáró) 2 éven keresztül szénát is ehet a parszat a koleszterin szintjén mit sem változtat, hisz a szervezete megtermeli amire szüksége van. Aztán lám 1-2 okos ember el is meri mondani, hogy a koleszterin egyedi érték mindenki számára nem lehet skatulyázni. a sok szerencsétlen aki meg egész életében szedi a csökkentőt elsorvadnak az izmai meg hát az agya is hiszen 60%-a abból épül fel(gondolkodós)
nekem nem meggyőződésem, hogy bármi amit otthon elkészítesz az sokkalta egészségesebb egy mekis kajánál. Igazából furcsa ez(gondolkodós) Amikor a seggtúrkásznál jártam az azt mondta, hogy annyi zsírosat ehhetek ami belémfér szalonnát szalonnával pörköltet meg bármit(meghajlós) Csak kenyeret ne egyek hozzá(ujjával nemet mutató) legfeljebb csak teljes kiörlésűt(kezeit széttáró) Amikor a szívgyógyásznál voltam teljes átvizsgáláson erek+motor az meg azt mondja annyi kenyeret ehetek amennyi csak belém fér(kezeit széttáró) csak semmiféle zsírosat ne(ujjával nemet mutató) Szóval szerintem hagyjuk ezt, hogy mi az egészséges vagy mi nem nincs ilyen
Gorogben ettem olyan golyo alaku edesseget amitol instant cukormergezest kaptam vilna ha nem birom annyira.
Mint egy pici turofánk,turo nelkul,automatikusan adtak hozza a vizet.
Ha az nektek egeszseges kaja.........no komment.
ami nem rossz a betegnek
de
a betegség oka legtöbbször nincs megszüntetve, a kialakulása nincs megelőzve
a lényeg az hogy vedd be a tablettát és élj boldogan, ha nincs tabletta érezd magad szarul