Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Annyira meg azért nem Gourmet. Sima egyszerű tucatkaják is voltak mindenhol.
Az étlapot lefotóztam neked. Szinte naponta változik. Kétszer is voltunk és minkét alkalommal kicsit más volt.
Kipróbáltunk vagy 10 különböző éttermet, nagyjából ennyi volt mindenhol. A legolcsóbb az pl a pizzák terén olcsó volt 50-55 kunánál kezdődtek az áraik, de a hal pl ott is teljesen annyi volt mint máshol 100-150. De igazából nagy árkülönbségeket nem tapasztaltunk. egy sör 26-32 kuna. Mindenhol...talponállókban nem voltunk, ott lehet hogy van olcsóbban.
Én soxor ettem ilyet... késői reggeli, délben, melegben nem vagyok éhes, akkor pont elég ilyesmi, aztán úgyis lesz bőséges vacsora...
Mikor először voltam kint. 5 drachma körül volt, aztán két évre rá meg 3 juró 😅 ez azért kicsit meglepett 😁
(drachma kb 40 Ft volt, Juró akkor 250)
Nem kézből, de állva...
Nekem teljesen mindegy, hogy mennyibe kerül a kínálat alja, mert nem azért megyek nyaralni, hogy az érdekeljen. Nekem mindegy mennyi a lángos, ahogy az is mindegy mennyi egy gyros. Populista hatásvadászat előjönni azzal ami a legolcsóbb, kvázi igazolva ezzel, hogy semmi nem is drága...aztán beül valahova az ember, rendel négy föételt, hozzá italokat, esetleg egy kávé evés után, aztán ha jó helyre sikerült mennie akkor talán 60 Euróból megússza, de inkább 80...
Lófaszt, ez egy gourmet étterem, külföldieknek... gondolom, nem sok helyi horvát evett bent 😁
Egyébként a weboldalon pont étlapot nem találtam, de lehet, én voltam a béna.
Mert leírtam hogy mennyi az ára? Nem ez a jellemző, de van rá példa.Most pl egy ilyen alkalom volt, és rohadt jól is esett az egész családnak.
Felétek a lovak kézből esznek?
Amúgy meg persze hogy a túristáknak van. Az egész faluban él 2400 ember, meg van ha jól emlékszem 15.000 ágy a szállásadóknál. 120 ha a kemping!
Sima egyszerű kis étterem, semmi flanc.
Tessék, magyarúl is van.: https://restoran-petra.eatbu.hr/?lang=hu
Minden nyelven van palatáblájuk. Németországban van éttermük meg pár éve már itt is.
szerintem 20 éve amikor görögbe jártam ott kapásból 4 nyelvű étlap volt onnan tudtam melyik a magyar, hogy rajta volt a zászló(fetrengős)
Még nem Euró van, de átszámolva euróban is egészen olaszosak az árak... Már nem olcsóbbak egy picit sem..
Biztos hogy kell?
én ge.i okos vagyok(meghajlós)
na mi van a feleséged zóéjával? Kigurítottátok-e már a dácsiaszalonból?
És tényleg ilyeneket esztek ott? Legalább állva, kézből, mint a lovak? Vagy ennyiért már le is szabad ülnötök valahova?
Voltam többször Görögországban, de talán soha nem ettem még ott 10 Euró alatt semmit. Mondjuk én nem a Fastfood kínálatra vagyok kíváncsi. A helyi specialitások érdekelnek, a hal ételek, borok, sörök, néha jöhet egy ouzo is...meg néha egy-egy kávé...én élevezni szeretem az életet, azért megyek oda. Nyilván, a Balaton is olcsó, ha az ember csak lángost eszik...
remélem ott nem euró van(gondolkodós)
ja ez igaz(kezeit széttáró) Múltkor volt egy kis bajom nem sok, de mondom bemegyek magánra az orvoshoz, mert hát neki is élni kell(kezeit széttáró) A felírt recepttel elmegyek a gyógyszertárba kiváltani mert hát nekik is élniük kell(kezeit széttáró) Aztán hazaérek azt az egész csomag orvosságot kibakszom a kukába mert hát nekem is élnem kell(fetrengős)
Most is annyi, néhány helyen 3,5.
Múlt héten pénteken jöttünk haza.
Igen, de a nagyon lusta embereknél, akik satnya izomzattal rendelkeznek, még torzabb lehet a helyzet. A 80 kg nem tünik soknak, de lehet hogy a zsír alatt egy 55 kg-os kis vékony emberke van izmok nélkül, míg más 80 kg-al teljesen szálkás...De egy teljesen rendes BMI-vel rendelkező embernek sem tesz jót a mozgásszegény életmód, dohányzás, alkohol, drogok, vagy a mesterséges élelmiszerek fogyasztása...Hogy valaki vékony, még nem garancia arra, hogy egészséges is..
Ez buzi német turistáknak szánt hely, ilyenbe be se megyek... 🙁 csak oda, ahol horvát étlap van.
Azt hiszem ez a legjobb érv a gyorskaják ellen, hogy te is attól lettél ilyen "okos" 😂
A 28 nem jó, az túlsúly... nyilván átlag emberekre van a táblázat, egy testépítő vagy súlyemelő Pipi méretével lazán lehetne 100 kg, mégsem "túlsúlyos"
Átlag, nem sportoló embernél a BMI index jól megmondja általában azt - ami rögtön ránézésre is láccik 😂
A tábla felsö fele csak meleg előétel, a legolcsóbb föétel 92-ért a töltött fasírt volt...
Ezek voltak most a horvát árak.