Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

tuti ott van és 99% hogy biztosíték is van a plombálton kívül
hacsak nem vakami kontár csinálta
démászhoz regisztrált villanyszerelő leszedheti, és átkötheti, de szerintem is ott kell lennie a bojler vezetékének plomba után is, mivel nem wifivel melegít a bojler
Azért jó mert a démászosnak ingyen kéne cserélni a saját biztosítékát, a tiedet meg nem
Valóban nem 10 év...6év alatt térült meg.
7évre számoltam.
Már a fadoboz sem szabályos
Gipszkaron meg pláne nem.
Szabvány műanyag dobozba kellett volna a mérőket belerakni, akár a fadobozon belül.
ELMŰ területen egy ilyenért helyszíni tarkólövés járna
Na ha olyan egyszerű akkor a választ is tudhatod már
Én bevallom nem tudom. Az ötleteimet elmondtam, ami egy rendes rendszer esetén érvényes, de nem Ezo tévés táltos vagyok, hogy képernyőn keresztül kézrátétellel megállapítsam milyen elbaszások vannak a házban. fotók és az eddig tanúsított szakértelmed alapján erre pedig van nem kevés esély.

De itt egy 20 forintos tipp: Hívj szakembert!
ha leszeded a plombát és azonnal szólsz kicsi pénzért pótolják
ha ők veszik észre valamiért ez több lesz
ott a sok kismegszakító között csak lesz egy ami a bojleré
anyáméknak is van vezérelz ott is úgy van higy ami az órából kijön az megy a "felhasználói" biztosítékhoz
mert az gyorsabban lever mint a démászos ami az óra előtt van még akkor is ha egyezik az amper
állítólag ez azért jó mert jó, meg kb leszartam miért is
ott ahol csak egy van nem láttam értelmét
Azt hiszem húsz év és kuka, én is számolgattam anno, nekem is 20 évre jött ki hogy 0-án legyek vele. El is engedtem a témát akkor.
...csak azok a bizonyos "10 éves rendszerek" még mindig nem térültek meg - talán újabb 10 év kell még nekik (mert ugye akkor drágább is volt, meg a támogatás is nehézkesebb) ha jó minőségű volt (=drága) akkor meg főleg nem.
Különben ezeket a 10 éves megtérüléseket könnyű ígérgetni de garantálni nem fogja senki sem - meg aztán az építő EV meg Bt hol lesz már akkor
Elég szar helyen lakhatsz.
hát ez nálam így néz ki Az a leplombált csavar annyira nem tetszik Ez így átköthető vajon?
meg variált valamit a démászos is, hogy rakjak a villanyóra és a kismegszakítók közé egy gipszkarton lapot azzal válasszam el, mert ma már ez így szabályos
Aztán én meg elmondtam neki ha 40 évig jó volt így a maradék 20-ra már jó lesz Nem firtatta tovább, látta, hogy rosszal kezdett
Ini közben leírta a tutit. Mivel eddig vezéreltről ment a bojler, biztos, hogy külön szál megy hozzá az óra szekrényből. Ott kellett volna átkötni, nem egy random dobozba bebarmolni, ami ki tudja, honnan kap fázist, meg addigra van már 6 kötés benne, és amúgy is csak másfeles
Az, hogy ki-be kapcsol, lehet egy melegedés miatti kontakt hibából, konnektorban, dobozban, ki tudja... én remekül javítok látatlanba, tünet alapján, de ezt azért így mégse lehet
Terhelés alatt kéne feszültségeséseket mérni...
Valójában 10 éves rendszereknél nem tapasztaltunk észrevehető hozamcsökkenést.
90-es években telepített első kísérleti rendszerek is 90%-on működnek még.
Persze nem a legolcsóbb kínai fost kell venni.
én majdnem minden héten veszek azt is De arra nem adnak támogatást a napelemre meg most adtak plusz most van még szaladós elszámolás
az utca tiszta csak a kert vége szomszédban van baj
a 2 méteres lindab egyenlőre megfelelő szeparátor
de a faluban egyre több a cigó, és a helyzet csak fokozódik
Na de ha elsőre megérti és megcsinálja, akkor nem élvezhetnénk már két napja az agonizálását azon, amit 10perces munkával meg lehetne oldani, és a háza sem égne le

Bár ha villanyszerelő lennék és futva menekülnék ilyen gányolások láttán, mert ha csinálok valamit a házon onnantól kezdve engem vesznek elő bármi történik, szóval minimum ilyen 1 millás ajánlattal újra vésném neki a nulláról az elektromos rendszerét
a kérdés az egyszerűsége miatt annyi
Még a prrospektusaiban is benne volt, hogy romlik idővel a hasznosítása... és ugye itt 10 évről-évekről beszélünk... a hatásfokát is úgy adják meg, hogy azt csak 3 nyári hónapon éri el.
Szóval sok benne a ködösítés - legalábbis sok volt, mikor kb. 15 éve én agyaltam ezen. Azóta biztos vannak jobb panelek, pályázatok, stb. de én is inkább egy lakást veszek
Az 2013 óta 4x-re ugrott, és még ma is be lehet szállni, mert még mindig nem értük el az EU ingatlan árszintet.
Még mindig úgy érzem, hogy ez a napozás a szerelő és pályázat író cégeknek biznyic, az user csak járulékos kellék ehhez akit megetetnek
A könyvelő haverom biztos ért hozzá, mert 2 éve adott el több hektárt kínaiaknak, akik napelem farmot csináltak rajta... be akarták először venni, de ő nem akart belelépni ebbe.
Legfeljebb a Blikkben....
Dehogynem, ügyesek ezek a tűzvizsgálók
nem mert eleve 5 vezetéket sodortam össze szálanként, voltak ott már más dolgok is de a fényképen valamennyire látszik
a bojlert én még mindig az óra szekrényben kötném át
nem tudom nálad hogy van de nekem az óra utáni biztosítékok mind szabadon hozzáférhetőek, szóval bármekyik kört bárhova köthetem
csak az óra előtti biztosíték hozzáférhetetlen mivel az még a méretlen vezeték
de ha ennyire nem vagy képben a dologgal akkor inkább szakember szakítson le rólad pár 10 ezrest mint a hullamosó
Tudod az órabérem...nem 20 forint
ha leég úgy sem látszik